סיטי מוח + אבחנה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

23/08/2007 | 18:33 | מאת: מיכאלה

שלום, לפני כשלושה שבועות אובחן אצלי ורטיגו עקב סחרחורות קשות והקאות.. אושפזתי להשגחה ובוצעו מס' בדיקות כלליות.. כמו כן בוצע סיטי מוח ללא הזרקת חומר.. בסיטי מוח נמצא דגימה/חשד היפודנסיות בעורק ורטברלי שמאלי. שוחררתי הביתה וביקשו שאקבע סיטי מוח נוסף שנקבע ליום 11/9... בעת קביעת התור שאלו שאלות כגון באם אני אלרגית ליוד.. מסרתי שאינני יודעת כי אף פעם לא ביצעתי סיטי מוח עם הזרקת חומר.. שאלותי: האם אני צריכה להסכים להזרקת היוד? מהי האבחנה שציינתי? מהן ההשלכות של היוד והאם זה יכול לגרום לנזק? האם פרק הזמן הקצר בין סיטי אחד למשנהו מסוכן (חודש וחצי בין אחד לשני)? תודה, מיכאלה

25/08/2007 | 21:58 | מאת:

שלום רב יש חשיבות להזרקה במיוחד אם בודקים כלי דם , אני מאמינה שמצאו "היפרדנסיות " ולא היפודנסיות בכלי הדם הורטבראליים . אם אין ידוע על אלרגיה ליוד או לדגים או לתרופות ואוכל ואם אין לך אסטמה יש סבירות מינימלית לפיתוח אלרגיה ליוד , ואם זה קורא יש זריקה של סטרוידים שנותנים במקום . אין גם כל העיה לחזור על הצילום לאחר חודש ימים כל טוב

27/12/2008 | 23:34 | מאת: יורם רחמים

ביצעתי בדיקת סי טי מוח ללא חומר הזרקהיוד קיבלתי את הבדיקות ואובחן משהו שאינו מובן לי נצפתה הסתיידות גסה בגרעיני הבסיס משמאל שאלתי היא מה זה אומר האם זה חמור תודה מראש יורם