ונוס אנגיומה והקשר לאפילפסיה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

20/08/2007 | 22:04 | מאת: אמא אובדת עצות

לבני התגלה ונוס אנגיומה במוח לפני 4 שנים לאחר תלונות על כאבי ראש ועייפות. מאז אנו מבצעים מעקב. בתחילה רופא נוירוכירורג אמר להימנע מפעילות גופנית מואצת, כדורגל וכו' להימנע מפגיעות/מכות לראש. קשה למנוע מילד בן 14 פעילות לכן עם הזמן חזר לפעילות אך לא סדירה, תופעת ניתוקים לפי הגדרתי הופיעה בכתה יא' מס' פעמים שלא חזרו על עצמם, הרופאה הגדירה אותו כאפילפט למרות שEEG תקין בשני מכונים שונים במהלך שנתיים. האם נכון להגדירו כך? מה צריך לעשות לפני צבא? האם יש להימנע מפעילות גופנית - שופט כדורגל? האם צריך לפנות שוב לנויירוכירורג? זקוקה לתשובה

25/08/2007 | 10:23 | מאת:

שלום רב אין סכנה מיוחדת מהמימצא זה לא במובנים של דימום ולא במובנים של פעילות גופנית . הבעיה הנה המיקום של מימצא שלפעמים יכול לגרום להפרעה חשמלית במוח שביטויה יכולה להיות כל סוג של התקף אפילפטי מניתוק עד להתקפים גדולים יותר . לצורך כך חייבים מעקב וEEG בחסך שינה , כמו כן צורת חיים זהירה עם שינה לילית !!! סדירה של 8 שעות , להמנע ממצבי רעב ממושך , חסיפה לאלכוהול וסמים , להמנע מבידוד במקום מסוכן כמו שחיה בים לבד או עליה לצוקים , מצב שאדם שמעבד הכרה מסכן את עצמו ואת הסביבה. גם נהיגה יכולה להיות העייתית בעיקר בלילות . לגבי שירות בצהל צריך להכין תיק רפואי מסודר עם כל המימצאים , יתכן שידרש גם טיפל תרופתי אנטיאפילפטי כדי לקבל את הפרופיל המתאים ומקום בטוח לשירות . כל טוב