אוטמים לקונרים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

05/11/2007 | 17:16 | מאת: ליאת

לד"ר אנקה שלום רב, בבדיקת MRI התגלו אוטמים לקונרים בשתי ההמיספרות. כל הבדיקות שביצעתי תקינות. שאלתי: לפני מס' חודשים ביצעתי שתלים וגם השתלת עצם, התעלפתי וחשתי כאבים חזקים בראש במשך מס' ימים. האם יש אפשרות שנפגש לי עצב שפגע במוח? (מדובר בשתל בניב). אם התשובה היא לא סיבת ההשתלה, אודה לך מאוד באם תוכלי לפרט מה יכולות להיות הסיבות להיווצרות האוטמים. אודה לך על תשובתך.

09/11/2007 | 09:10 | מאת:

שלום רב אין קשר בין המימצאים בהדמיה לבין כאבי הראש החזקים לאחר ההשתלה . לגבי מקור העלפון צריך לבדוק האם הייתה תגובה וגאלית לכאב , דבר היגיוני או סיבות אחרות , קרדיאליות או נוירולוגיות . אוטמים לקונריים בהדמיה נימצאים פעמים רבות ללא קורלציה קלינית אך חשיבותן נקבעת עלידי מספר מימצאים בבדיקה ובהסטוריה הרפואית . רק רופא מכיר ומטפל יכול לתת תשובה סופית . כל טוב