מיגרנה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

15/11/2007 | 00:07 | מאת: שגיא

דוקטור שלום, אני סטודנט בן 22 וסובל כבר שנתיים וחצי ממיגרנות שבמשך הזמן הזה התדירות שלהם רק עולה ועולה, אני מטופל בשנה האחרונה בכדור ששמו:דיפלפט כרונו" הכדור לא ממש עוזר ואני סובל מהתקפים 3-4 פעמים בשבוע כמו כן הרבה דברים אחרים יכולים לגרום לי למיגרנות כמו:חשיפה לשמש,חוסר תזונה,חוסר שינה,אכילת דברים שומנים,ושתית אלכוהול. אני כרגע סטודנט וכל התקף כזה משבית לי יום שלם ואני פשוט מפסיד הרבה ימי לימודים,אני כבר ממש נואש האם יש טיפול יעיל וחד משמעי שבאמת עוזר? - דבר נוסף שברצוני לשאול האם יש קשר בין המגרנות לבעיות זכרון?בשנה האחרונה אני סובל מבעיות זכרון ממש קשות אני מרגיש אחרי כל התקף "שנשרפים לי תאים במוח". תודה, שגיא.

21/11/2007 | 18:46 | מאת:

שלום רב המיגרנה הנה מתעוררת בכל אחד מהתנאים שהזכרת, ומשתפרת עם סדר באוכל , שינה , פעילות גופנית והורדת המתח . בנוסף ניתן לקבל תרופות אחרות במידה וניצלת את התרופה הנוכחית ולקחת את המינון המקסימלי היעיל , (1500 מג ) רצוי לגשת לנוירולוג ולבדוק אופציה לעבור לטופמקס או תרופות מונעות אחרות . לגבי הזיכרון , כל סבל , מתח והעדר שינה פגעיים בריכוז וגורמים לתחושה של ירידה בזיכרון . גם לדפלפט יכול להיות חלק מסויים בזה . זה עוד נקודה שרצוי לדון עם הנוירולוג המטפל . כל טוב