מיצמוצים בעין.

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

15/11/2007 | 11:36 | מאת: יואב

במשך כשש שנים מופיעים אצלי, לסירוגין לתקופות, מיצמוצים בעין, בזמן שאני מחייך או מכווץ (באופן רצוני) את הפנים באיזה שהוא אופן. כיווץ הפנים הוא הטריגר להתחלת המיצמוצים. המיצמוצים בעבר נמשכו מספר חודשים, קיבלתי קלונקס להקלת המצב, ואז כעבור מס' חודשים או מס' שבועות זה עבר. כך חזרו ונעלמו המיצמוצים כל שנה שנתיים. לאחרונה אני סובל ממצמוצים כבר כארבעה חודשים, עם החמרה של המצב, ואף הקלונקס בקושי עוזר כבר. אציין כי אני נוטל פלוטין, עקב OCD, במשך 9 שנים, ללא תופעות לואי, ומרוצה מאד מהצלחת הטיפול ב-OCD. הופעת המיצמוצים האחרונה מדאיגה אותי יותר מקודמותיה. תודה על הסיוע.

21/11/2007 | 18:50 | מאת:

שלום רב יש חשש שה"מיצמוץ " הנו ספזם של שריר הסוגר עין , וזה הפרעה בתנועה . אם הבעיה מפריעה מאוד הטיפול הנו הזרקת בוטולינום לשריר זה , כל 3 חודשים , דבר פשוט ויעיל . למטרה זו הטיפול הנו בסל הבריאות . רצוי להגיע למרפאה להפרעות תנועה להבדק כדי לברר את נכונות הטיפול . כל טוב