שתיתי, מה עכשיו?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

05/11/2007 | 21:06 | מאת: אלון

לדר שלום, שמי אלון, בן 24, מטר 81 משקל 74. לבדיקת אולטראסאונד של מערכת השתן, נתבקשתי לצום 6 שעות ולשתות 4 כוסות לפני, מבלי להשתין. הבדיקה בבוקר, אזי צמתי מהלילה הקודם, קמתי עם בטן ריקה לחלוטין, ושתיתי 4 כוסות. זה לא יצר מספיק לחץ והבודקת לא ראתה את השלפוחית, יצאתי החוצה לשתות עוד ולא היה לי לחץ בשלפוחית, אז המשכתי לשתות (חשבתי שזה ייעל את הבדיקה). אקצר, לבסוף יצא ששתיתי 3 ליטר מים, 1.5 מתוכם על פני שעה וה1.5 השניים די בבת אחת. כאמור הייתי על בטן ריקה כך ששזה נספג מהר, וכאמור, הייתי בצום כך שזה נספג מהר ואסור היה לי להשתין . לאחר הבדיקה, בדרכי הביתה התחלתי להרגיש קצת מסוחרר, מעורפל ועייף למדי. כשהגעתי הביתה אף הרגשתי קצת עקצוץ בכפות הידיים (קצת כמו אחרי שהידיים נרדמות), נהייתי תשוש ואף היה לי קצת קשה לדבר (אם כי לא באופן דרסטי). שאלתי היא, האם גרמתי להרעלת מים? (אציין שהתזונה שלי מזה מספר שנים דלה במלח מטעמי בריאות, דבר שעלול אף להחמיר את התופעה לא?) אז נכון, לא איבדתי את ההכרה, אך עברו כבר 12 שעות, ישנתי 3 שעות באמצע והתסמינים עדיין לא עברו. אז אני תוהה אם פשוט לתת לזה לעבור או שאני צריך לגשת לרופא בשביל לקבל איזה טיפול שימנע השלכות? אני מאוד חושש מנזק למוח. האם התסמינים הנ"ל מעידים על בצקת במוח? והאם יש דרך לברר השלכות? בתודה מראש, אלון.

12/11/2007 | 13:07 | מאת:

שלום רב ללא ספק שהבדיקה קשה אך לא מקבלים הרעת מיים כך מהר , לכן אני מאמינה שהתופעות חלפו לאחר מספר שעות ומנוחה , במידה ולא אינן קשורות לבדיקה ולמיים אלה צריך להבדק מסודר כדי לשלול צירופי מקראים . כל טוב