דקירות בקצות העצבים ועוד

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

17/11/2007 | 22:16 | מאת: רונית

כחצי שנה (לסירוגין) שאני סובלת מכמה סימפטומים: קפיצות בשרירי הרגליים והידיים, לפעמים גם בצוואר, דקירות בקצות העצבים - באצבעות הרגליים, באצבעות הידיים, לפעמים בידיים עצמן, תחושה מוזרה באמה של היד השמאלית, זה התחיל יום אחד כתחושה כאילו הדביקו לי את העור, תחושה שנמשכה שבוע וחשבתי שהיא שריר או גיד תפוס, כשהתחושה עברה ועד היום יש לי תחושה מוזרה ביד, כאילו העור מת אבל לא מת, לא ברור לי. הסימפטומים כולם קורים בתקופות ביחד, כלומר יש זמנים שהכל סבבה, ופתאום הכל מתחיל ביחד. בנוסף אני מהדקת לסתות כנראה כבר הרבה זמן, וזה גורם לכאבי לסת, צוואר, וגם ראש. נוירולוג בדק אותי בחודשים הראשונים, כולל EMG תקין. אני נוטלת תרופות נגד חומציות ולטיפול ברירית הקיבה (אולקוס) וחשבתי שאולי יש קשר לספיגה של B12 בגוף. בכל מקרה, יש לי ממה לחשוש? האם EMG תקין אומר הכל? מה לבקש שיבדקו? תודה

20/11/2007 | 04:34 | מאת: יודע

זה יכול לבוא ממתח סטרס נפשי.יש לך תקופה לחוצה עכשיו משבר קושי מיוחד?

24/11/2007 | 06:55 | מאת:

שלום רב סיבות לתופעה יכולות להיות היקפיות (, העצבים ההקפיים יכולים להפגע על רקע מחלות מטבוליות כמו סוכרת , חוסר ויטמינים ותרופות או חומרים רעילים להם כמו סמים או אלכוהול,)ואז חוזרים על EMG רגיל וEMG מכוון לסיבים הקטנים ששמו SQT , או סיבות מרכזיות ואז בודקים רמת ברזל ופריטין בדם , ועוברים שאלון לגבי שינה ולפעמים גם מעבדת שינה בשאלה על הפרעות תנועה לפני ובזמן השינה (כאן נכנס גם חריקת השיניים ), כמו RLS או תסמונת הרגליים העצבניות . ישנה גם אופציה לצורך בבירור על ידי MRI מוח לשלילת מחלות דלקתיות של רקמת המוח . ישנן גם תופעות אלרגיות וקשורות לכלי דם שיכולות להיות מעורבים . וגם סיבות נפשיות . לכן צריך בדיקה טובה של נוירולוג כדי להכוון את הבירור . כל טוב