רעד ראשוני

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

04/11/2007 | 18:59 | מאת: ליאת

אני בת 45 , סובלת מזה כ-20 שנה מרעד ראשוני שמתבטא ברעד קל עד בינוני בידיים, טופלתי כ-5 שנים בטופמקס כדור אחד של 100 מ"ג, אבל לאחר שהתלוננתי על עייפות מרובה, בעיות בזיכרון, הוחלט לפני כשנה להעביר אותי לפריזולין. כיום אני לוקחת כדור שלם 250 מ"ג וההרגשה שאין שיפור לעומת הטופמקס ושבעיות הזיכרון התגברו וגם בעיות של קושי להתרכז (דבר שלא היה לי לפני הכדורים). הנוירולוג ייעץ לי להמשיך עם התרופה, וטען שבעיות הזיכרון והריכוז נובעות ממתח נפשי, יש לי ספיקות לגבי הדיאגנוזה שלו והייתי מאוד מודה לך אם תוכלי לומר לי את דעתך בענין?והאם הכדור יכול לגרום גם למצב של חוסר שקט בגוף?

09/11/2007 | 08:46 | מאת:

שלום רב כל הזמן אני חוזרת על הנקודה שלא ניתן להחליף את בדיקה הרפואית במרפאה עם כל יעוץ באינטרנט . אני לא יכולה להביא את הוות דעתי ללא בדיקה מלאה . לגבי הפריזולין וגם הטופמקס הנן תרופות אנטיאיפילפטיות שיכולות לפגוע בזיכרון ולגרום עייפות . אף אחד לא פוטרת את בעית הרעד אלה יכולות לעזור . אם יש מצב של מתח זה תמיד מחמיר את הרעד עם או בלי טיפול תרופתי . יש מקום לשקול דרכים להפחתת המתח , תרופתית או לא . קיימות גם תרופות שיכולות לשפר גם מתח וגם רעד , לשיקולו של הרופא המטפל . כל טוב