תחשות סחרחורת - אי יציבות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

16/11/2007 | 18:43 | מאת: אבי אבי

אהלן, שמי אבי, בן 24.5. אני שנתיים סובל מסחרחורות חוזרות כאילו אני נמצא על ספינה (לא יציב). הסחרחורות מתרחשות בכל עת , גם כאשר אני יושב וגם כאשר אני עומד. עברתי בדיקה נוירולוגית רגילה וכן בדיקת CT מוח שלא הראתה דבר שיכול להצביע על בעיה נוירולוגית. כמו כן עברתי בדיקות אאג, ENG , VEP, SEP , BERA וכו'.. מבלי ממצא כלשהו. בבדיקת EEG (אלקטרואנצפלוגרפי) נכתב בדו"ח : הבדיקה נעשתה במנוחה, נישמת יתר, בגירוי אור, בנמנום. בערנות נקלטה פעילות רקע אחורית של 8 (אלפא) מחזורים בשניה מעורבת בפעילות מסוג בטא. מופיעה גם מעלה האיזורים הקדמיים. מידי פעם נצפו גם גלי טטא , בעיקר מעל האיזורים המרכזיים והאחוריים של ההמיספרה השמאלית. בסיכום : האטה כללית קלה והאטה סרוגית, בעיקר מעל האיזורים המרכזיים והאחוריים של ההמיספרה השמאלית. האם הבדיקה תקינה? האם יכולים להיות גורמים נוספים לתחושה זו שלי שאתם מכירים? תודה מראש, אבי.

21/11/2007 | 15:59 | מאת: סיון

היי אבי, אני מרגישה בדיוק כמוך כבר 4 חודשים. אני מחכה לעשות בדיקת MRI רציתי לשאול אותך האם עשית בדיקה כזאת חוץ מאלה שהזכרת? סיון

21/11/2007 | 19:09 | מאת:

שלום רב הבדיקה לא תקינה אך מדובר במימצאים לא ספציפיים . לא ניראה קשור להתקפים של סיחרור שאתה סובל . בגלל הצדדיות של המימצאים רצוי לחזור להדמיה של המוח CT או MRI , ולעבור איבחון טוב נוירולוגי , במרפאת סחרחורת ואף אוזן גרון כדי לטפל בסיחרור . כל טוב