עצבים בקרקפת- בבקשה תגובתך

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

20/11/2007 | 09:59 | מאת: סיוון

שלום רב, לאימא שלי יש ויכוח כבר חודשים רבים והחלטתי לשאול רופא מומחה מי צודק. לבתי בת השנתיים וחצי יש שיער ארוך ומטולטל, ודק מאוד. השיער מסתבך בקלות וקשה לי לסרק אותה כי הילדה לא הכי סובלנית. הפתרון שלי הוא לשמור על השיער כל הזמן מסודר (קוקו, סיקות) כדי שהסירוק הבא יהיה מהיר ועם פחות עוגמת נפש. גם בשעת השינה בצהריים וגם בלילה, אני לא משחררת את השיער שלה, אם כי הוא כמובן לא מתוח מאוד. אימי טוענת שחייבים להוריד את כל הגומיות והסיקות לפני השינה, ושזאת סיבה שהילדה עצבנית (יש לה הרבה התקפי זעם האופייניים לגיל). היא אומרת שהקרקפת מכוסה ברשת עצבים ובגלל מתיחת שיער מתמדת העצבים נפגעים וגורמים לאי השקט. היא גם טוענת שיהיו השלכות שליליות לטווח ארוך. אני חושבת שכל זה שטות מוחלטת, אנא ממך דוקטור, הביעי את דעתך שנדע מי צודק.

24/11/2007 | 07:50 | מאת:

שלום רב לא מדובר ביעוץ רפואי כאן אך לדעתי ילד זקוק לנוחיות לפחות כמו מבוגר , לכן ברור שלחץ ומתח בראש על ידי חפצים שונים מרגיז ומפריע , ומעלה לה את הרגישות והעצבנות כמו לכל אחד אחר שהולך עם דקירות בנעל או במקום אחר בגוף .הפיטרון לדעתי גם לדקות השיער וגם לסבל והתעסקות יתר עם האיזור לקצץ את השיער , בגיל זה אין כל קסטטרופה , ולתת לילדה חופשיות מכל ויכוח ,"אקדמי " מסביב. לגבי התנהגות העצבנית שלה רצוי לעקוב מקרוב ולא לתת לזה להתפתח . כל טוב