מיפוי מוח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

04/11/2007 | 15:32 | מאת: הילה

שלום ד"ר, אימי בת 50, עברה מיפוי מוח על מנת לבדוק ירידה ביכולת הזיכרון שלה. הממצאים הם: "המיפוי מראה ירידה מתונה בפרפוזיה לאונות הפרונטופריאטליות והטמפורליות דו צדדית. ירידת פרפוזיה קלה גם לגרעינים הבזליים ולתלמוס משמאל." "לסיכום: ירידה בפרפוזיה המוחית כנ"ל, הממצאים אינם ספציפיים-יתכנו עקב מחלה וסקולרית אך לא ניתן לשלול תהליך נווני". זה נשמע מאוד רציני ומדאיג... התור לנוירולוג שלה רק בעוד כחודש... אשמח אם תסבירי לי בקצרה מה למעשה אומרות תוצאות הבדיקה. בתודה מראש, הילה.

09/11/2007 | 08:37 | מאת:

שלום רב ירידה בהספקת הדם למוח הקידמי חשוד למחלה ניוונית אך כאשר יש גם הספקה ירודה לאיזורים אחרים, פנימיים עולה החשד לבעיה של כלי דם כאשר זה לא דבר נדיר אצל אדם מבוגר , ומוחמר על ידי מחלות ה"שיגרה" יתר לחץ דם , מחלת לב וסוכרת . מהסיבה של שילוב "מנצח" של מחלות אלה להרבה אנשים יש ירידה הדרגתית מנטלית ומופנית לביצע בדיקות . צריך לבצע קורלציה בין המימצאים של המיפוי עם הבדיקה נוירולגוית וטסטים מנטליים ורק לאחר מכן לקבוע את משמאות המימצאים . הבדיקה לבד לא קובעת כלום לגבי הפרוגנוזה . כל טוב