נגישות
נגישות

פורום ורידים וכלי דם

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פורום כלי דם ורידים
3573 הודעות
3452 תשובות מומחה

מנהל פורום ורידים וכלי דם

10/07/2012 | 20:14 | מאת: עידית

שלום רב, בעקבות CT גב התגלה אצל אבי מפרצת של האורטה. תוצאות אולטרסאונד בטן הצביעו על 2 מפרצות 35ממ ו- 50 ממ. בהתייעצות עם מומחה נגלתה ע"י מישוש מפרצת ליד הברך. אציין שאבי בן 73, פעיל גופנית, ספורטיבי לא סובל מלחץ דם אך יש לו קרישתיות יתר (פקטור 5). המומחה לא הסתכל בדיסק אלא בפענוח וציין שבדיקת האולטרסאונד אינה מדוייקת ואבי הופנה לCT אנגיו. שאלתי, מהי מידת הדיוק של האולטרסאונד? והאם במידה וההרחבה היא כ 50ממ יש צורך בהתערבות כרורגית. בנוסף עד לברור האם אבי יכול לפעול כרגיל? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לרוב סי טי מדייק יותר מאולטרהסאונד לכן יש צורך לבצעו. 5 ס''מ הרחבה הינו הגבול שבו מחליטים להתערב. ממליץ שתתייעצי עם מומחה לכלי דם שישקול את התועלת לעומת הסיכונים ויסביר לאביך את כל השיקולים ויוחלט ביחד האם לעקוב או להתערב.

07/07/2012 | 23:27 | מאת: עירית

לדר גלילי שלום רב אני סובלת ממצב של נימים רבים מאוד ומאוד לא אסטטים ברגליים, ואף בצקתיות. שאלותי: כיצד ניתן לטפל בהן? והאם טיפול בגלי רדיו לצורך מיצוק העור, יכול להשפיע לרעה על מצב הרגליים ולהזיק לי? תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. ראשית ממליץ שתעברי דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים. אם מוצאים, תודיעי לי ואנחה אותך מה לעשות כי קיימים טיפולים יעילים. בנימים ללא אי ספיקה פנימית, ניתן לטפל בהזרקות לכחולים ולייזר באדומים. ההצלחה תלויה בניסיון שיש לרופא המטפל. לגבי מיצוק העור בגלי רדיו, כל חימום של העור עלול לגרום להופעה של נימים במקרים מסוימים אם כי לא תמיד.

09/07/2012 | 22:45 | מאת: עירית

עברתי בדיקת דופלסק ורידי רגליים לפני שנה. בשתי הרגליים לא נמצאה עדות לחסימה במערכת ורידים עמוקה לאורך הרגל. סגמנט cfv- pop.v ספיק, הודגמה gsv ספיקה, בשוק ימין הודגם סעיף לא ספיק. ,וכעת אשמח לקבל הנחיותיך להמשך טיפול בנימים ובנוסף ,האם הנתונים הללו יכולים להיות קשורים לבצקת רגליים ואם על סמך נתונים אלו ניתן לעבור טיפול בגלי רדיו למיצוק העור?? תודה רבה לך

04/07/2012 | 22:08 | מאת: המוגלובין

אני בן 24 מעשן קל בספירת הדם ההמוגלובין הייה 18.3 וMONO% 13.3 האם ממצאים אלה מדאיגים או מסוכנים? מה הסיכונים בהמוגלובין גבוהה? האם יש קשר לעיגולים שחורים מתחת לעיניים? האינסולין הייה בדם נמוך מ2. ובילירובין גבוהה גם. בילירובין טוטאל 1.4 אשמח לתשובה מהירה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עישון גורם לעליית המוגלובין. גם חוסר שתייה מספקת. למרות זאת, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל באשר למשמעות התוצאות.

04/07/2012 | 14:35 | מאת: אופיר

1. מהם הקיטריונים הרפואיים לביצוע קטיעת רגלים? 2. האם החולה עצמו הוא המחליט, הקובע,והחותם הבלעדי על קטיעה?(כמובן, לאחר החלטה של רופא). תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ההחלטה על צורך בקטיעת רגל מבוססת לרוב על בעיה הגורמת לכך שהרגל לא מקבלת מספיק דם עורקי עם חמצן וחומרי מזון ואז מופיע נמק = השחרה של הרגל או פצע - כיב שאינו נרפא. כאשר אי אפשר באמצעות ניתוח מעקף כלי דם או צינתור לחדש אספקת דם טובה לרגל וכאשר מצב הרגל הוא כזה שהשארתה עלולה לסכן את חיי האדם, מחליטים על קטיעה. במיעוט המקרים קטיעה מתבצעת בעקבות חבלת מעיכה לרגל כגון בעקבות דריסה של מכונית גם אם אי אפשר להציל את הרגל בעקבות פגיעה לא הפיכה ברקמות. במידה והחולה המועמד לקטיעה צלול מבחינה מוחית ומחשבתית, אסור לכפות עליו את ניתוח הקטיעה ללא הסכמתו. אם מתרשמים שיש פגיעה ביכולתו החשיבתית, ישנו הליך שלם שמערב רופאים, משפחה ונציגים משפטיים ובסופו מוחלט האם ניתן לבצע קטיעה בלי הסכמת החולה.

04/07/2012 | 10:23 | מאת: smad

דר גלילי שלום רב, אני אמורה לעבור הזרקות ללא קצף להסרת נימים וורידים כ-2-3 טיפולים ביעוץ שהייתי נאמר לי שהשיטה עובדת ללא תופעות לוואי מיוחדות. בקריאת מידע באינטרנט אני נתקלת בתגובות של מטופלים שעשו ולחלקם נוצרו ורידים נוספים, פגמנציה שלא עברה ועוד. השאלה שלי האם השיטה באמת עובדת האם אני לוקחת סיכון שיווצרו לי נימים חדשים אני רוצה לציין שהמצב אצלי סטטי במשך שנים לא נוצרו וורידים ונימים נוספים.אני קראתי חומר באינטרנט על השיטה ואני דיי מבולבלת רובו הוא חומר שיווקי שמדבר על התהליך. אשמח לתשובתך תודה מראש

שלום מסכים שחומר שיווקי יכול לבלבל השאלה האם הבעיה שלך היא ממקור של וריד פנימי באי ספיקה או שרק בעיה חיצונית. ניתן לגלות זאת בדופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה. בכל מקרה, ניתן לטפל טיפול יעיל. תופעות הלואי שציינת לרוב חולפות עם הזמן אבל כמובן שלניסיון אותו צבר הרופא המטפל יש משקל מכריע בהצלחה ובמיעוט תופעות הלואי.

01/07/2012 | 08:50 | מאת: רבקה

לאחרונה מתפוצצים כלי דם בכף היד אני מרגישה את הפיצוץ ללא מכה

שלום ממליץ שתפני לבדיקת ראומטולוג

אני אישה פעילה בת 80. מזה כשנה שוק רגל שמאל שלי כואבת, נוקשה ומקשה עלי את ההליכה (כמו הרגשה של הרמת משקולת). בבדיקת שערכתי נמצא, כי יש לי אי ספיקה לכל אורך וריד הספון הארוך (gsv) ברגל זו. רופא כלי דם עימו התייעצתי הורה לי לגרוב גרבי לחץ. הגרביים אמנם מקלות במעט, אך מצב הכאבים הורע מאד לאחרונה, דבר שפוגע לי מאד באיכות החיים. האם הטיפול בהזרקת קצף מונחית אולטראסאונד יכול לסייע במצבי או טיפול אחר שאינו ניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. הטיפול בהזרקות בהחלט יכול לפתור את הבעיה ביעילות גדולה משל ניתוח בתנאי ונעשה בהנחיית אולטרהסאונד ובתנאי שנעשה על ידי רופא מנוסה.

28/06/2012 | 21:37 | מאת: רים

אני בת 30, יש לי ברגלים באיזור היירך ובאזור הקרסול נימים בצבע סגול בעיקר עם קצת אדום זה בכלל לא אסתתי ומציק הרבה האם אפשר לטפל בבעיה ואיז צעדים עלי לעשות

שלום ניתן לטפל בנימים כאשר בכחולים עדיף בהזרקות ובאדומים בלייזר. הצלחת הטיפול תלויה בניסיון של הרופא המטפל ובאיכות המיכשור שלו.

27/06/2012 | 22:00 | מאת: מרינה

שלום, דוקטור. אני צריכה לעבור ניתוח ביולי operation for varicose veins-unilat. כמה זמן אחרי ניתוח אפשר ללכת, האם צריכה ללכת בגרב וכמה זמן, האם יכולה להרים משקל (יש לי תינוק בן 9) , מתי אפשר להתחיל ספורת אחרי ניתוח כמו שחיה, הליכה ועד כמה ניתוח זה קשה, כואב ודבר חוזר? תודה על תשובה.אפשר לענות למייל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. לרוב ניתוח ורידים לא פותר את כל הבעיה לכן ממליץ שתחשבי שוב האם את רוצה לעבור אותו. ניתוח גורם לכאב וחוזרים לדרוך לפעמים למחרת אבל לפעמים לאחר שבועיים או שלשה חוזרים לתפקוד רגיל וכל אחד מגיב באופן שקשה לצפות. יש דרכים יעילות ונוחות בהרבה מניתוח. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

26/06/2012 | 12:23 | מאת: חנה

לאבי בן ה-84 אי ספיקת לב וכליות יש לו דימום מדליות הרגליים במספר מקומות מקבל אספרין כיצד ניתן לטפל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. ניתן לטפל בבעיה ביעילות כאשר מאתרים ומטפלים בוריד הפנימי שהוא מקור הבעיה. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

26/06/2012 | 06:58 | מאת: טלי

שלום, אני בת 48 וסובלת מוריד בולט גדול באיזור המפשעה ונימים באיזורים שונים ברגליים. לפני כשבועיים עברתי טיפול בהזרקת קצף לוריד אצל כירורג כלי דם מומחה ומיומן בתחום, בכללית אסטתיקה. הטיפול נעשה לאחר בדיקת אולטרסאונד והסבר.נקבע שאצטרך 2-3 טיפולים לורידים (דליות) ואח"כ טיפול נםרד לנימים. היו שטפי דם איזוריים אבל מה שבעיקר מטריד אותי היא העובדה שיצאו וירידם גדולים לרוחב הירך ברגל בה נעשתה ההזרקה. הורידים האלה שיצאו מכאיבים מאוד ומהווים בעיה אסטתית. האם זה קורה בטיפולים כאלה? האם זה מעורר עוד ורידים? כמובן שאבדק אצל הרופא שוב, אבל אשמח לדעת שזה לא לצמיתות אלא יעלם גם כן. זה מפריע לי מאוד הן אסטתית והן בשל הכאבים. בנוסף אני מבקשת לדעת אם טיפול כזה מגביל בביצוע פעילות גופנית כמו ריצה ואופניים שחיה פילאטיס ויוגה. בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לעיתים בעקבות הטיפול מופיעים גושים נוקשים ומכאיבים בורידים, זוהי לרוב תופעה צפויה וחולפת ומעידה על תגובה טובה לטיפול. כמובן שאיני יכול להוסיף על הנ''ל בלי בדיקת הרגל. לרוב לא צריכה להיות הגבלה מיוחדת בפעילות הגופנית בעקבות הטיפול.

26/06/2012 | 16:03 | מאת: טלי

תודה. לא ממש הופיעו גושים. יצאו ורידים במקומות אחרים בכלל. לא בוריד אליו הוזרק הקצף, אלא כעשרה סנטימטרים מתחתיו. האם זה יחלוף או שגם לשם יש להזריק? אם זו תגובת הגו שלי, זה אמור לקרות גם בטיפולי ההמשך?

26/06/2012 | 06:42 | מאת: אורלי

ד"ר גלילי שלום, מגיל 15 אני סובלת מבצקות ברגלים בעקבות אי ספיקה ורידית. אני כ- 10 שנים לאחר ניתוח שליפת ורידים לא מוצלח במיוחד בשתי הרגלים.הולכת באופן קבוע עם גרב אלסטית לחץ 3. היום, בת 32, לפני לידות, משקל תקין, רב שעות היום בעבודה, חלקן הגדול בישיבה.הביקורים אצל רופא כלי הדם הם רק לצורך קבלת מכתב לרכישת גרביים בהנחה דרך הקופה (בד"כ הוא לא מתייחס אלי יותר מידי - אולי סתם כי אין לו מה להגיד?!). האם יש דברים נוספים שאוכל לעשות? האם יש חידושים בתחום? המצב לא נוח לי ואני מוכנה לעשות כל דבר שיעזור גם אם זה כרוך בכאב - האם קיים דבר כזה? דבר נוסף, לאחרונה, אני נוטלת גלולות, לתחושתי הרגליים יותר נפוחות. האם יש בכך סיכון? האם עלי להיות במעקב כלשהו אצל רופא כלי הדם? אשמח לתגובתך, אורלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך כדאי וניתן לטפל ביעילות בבעיית הורידים שלך. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

25/06/2012 | 21:16 | מאת: אמיר

שלום רב,אני בן 36 עם ערכי כולסטרול של 220 (LDL 153 ,HDL 46 ( אני פעיל מאד גופנית ,מתאמן כ 3-4 פעמים בשבוע אימונים מאד אינטינסיבים ושומר על תזונה נכונה ,עם זאת הכולסטרול הרע נשאר גבוה . ערכי 113= TRIGLYCERIDES לחץ דם 120/80 סוכר 86 אציין כי אבי סובל מסכרת ומטופל באינסולין וכן מייתר לחץ דם ומטופל תרופתית ,במשפחת אמי ישנם ערכי כולסטרול גבוהים אולם ללא מחלות לב של ממש (למעט סבתי שקיבלה התקף לב לא קטלני בגיל 70 ) שאלתי היא: האם ערך כולסטרול כמו שלי כשהוא לא מלווה בשומנים בדם ובמחלות כמו סכרת ,מחייב טיפול תרופתי בתרופות להורדת כולסטרול ? האם הוא מהווה אינדקציה בפני עצמו ומספיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. כעיקרון כן. ממליץ שתפנה לרופא המטפל בנושא זה

25/06/2012 | 00:50 | מאת: נטלי

ד"ר יאיר שלום רב, אני אישה בת 32 סובלת מבצקות ברגליים מזה שנים רבות. כמו כן יש לי גם נימים וורידים קטנים ומנופחים באזור של שוקיים, כאבים בהליכה ממושכת, התקבצויות שרירים בלילה, ופלטפוס . מזה שנים רבות אני ישנה כל לילה עם רגליים למעלה והמון התקבצויות בלילות. ניסיתי לפנות לרופאים שונים כגון: משפחה, כירורג, כירורג כלי דם, אורטופד וכל אחד מהם מנסה "להפיל" את הבעיה על השמנת יתר או גנטיקה. נכון יש לי כיום השמנת יתר כלומר אני בגובה 160 שוקלת 91.5 ק"ג אבל לפני כ-10 שנים אני שקלתי 70ק"ג ועדיין היו לי את אותם הבעיות. את צילומי החתונה נעלצתי לבצע שבוע לפני בגלל כאבי רגליים ובצקות חזקות. אף לא רופא אחד לא ניסה להפנות אותי לבדיקה כלשהי. איני מקבלת את התשובה שזה בגלל ההשמנה לא תמיד היתי שמנה אבל תמיד סבלתי מבעיות ברגליים. אני אחרי שתי לידות והעבודה שלי כן מוגבלת ומעלצת אותי לישיבה ממושכת. אודה לך על תשובתך ואולי גם כיוון לפיתרון.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ממליץ שתעברי בדיקת אולטרהסאונד דופלר של הרגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים. אם אכן יש, תחזרי אלי ואסביר מה ניתן לעשות.

22/06/2012 | 13:05 | מאת: ברכה

שלום רב , מזה כשבוע סובלת מאודם בהבט מדיאלי ורגישות בירך ימין .הייתי במיון בדיקות דם ואולטרא סאונד תקינות. לא היה חום. רופא המשפחה רשם אספירין 500 . הוא חושב שיתכן ויש קריש דם קטן בכלי דם שטחיים.קומפרסים קרים עוזרים מאד התחלתי אתמול.יש לי תחושה שהכאב משנה את מיקומו.האם אספירין במינון גבוהה סכנת הדימום גוברת? אני מתלבטת אם לקחת אספירין אודה על תשובה מהירה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. לפי תיאורך אכן מדובר על טרומבופלביטיס שזה שילוב של קריש שטחי עם דלקת. לא מומלץ לקחת אספירין במינון גבוה אבל ניתן לשים משחות מסוג וולטרן וכדורים ממשפחת אדביל.

19/06/2012 | 15:22 | מאת: זוזפין

שלום אני רוצה לדעת האם אני צריכה לבדוק את זה לבני בן 2 אוטוטו ישנו וריד די בולט באיבר מינו האם אני צריכה לדאוג או שזה בסדר?. מה עליי לעשות אודה לעזרה, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לרוב בעיות כאלה אינן בעלות משמעות רפואית אבל ממליץ שייבדק בשלב ראשון ע''י רופא ילדים שבמידת הצורך יפנה אותו לאורולוג ילדים.

18/06/2012 | 16:49 | מאת: עזריאל

אני גבר בן 65. בבדיקת U.S. של איברי הבטן נמצא לגבי אאורטה הבטנית: "ברוחב תקין עם הסתיידות בדופן. בשליש התחתון נצפת הרחבה קלה ברוחב כ 3.3 ס"מ המשתרעת לאורך כ 4.4 ס"מ נא יעוץ כירוג כלי דם". היות ולא נחשפתי עד כה לממצא אבקש התייחסות ראשונית לממצא. בתודה,

שלום הסתיידויות הן ממצא נפוץ ולא מדאיג. הרחבה כמו שלך נחשבת לקלה ומחייבת מעקב בלבד של בדיקות אולטרהסאונד וסי טי כל שנה לסירוגין בשלב ראשון. נוהגים לטפל רק אם קצב הגדילה מהיר או שהרוחב קרוב ל5 ס''מ ומעלה, או שיש כאבים שמיוחסים לעורק המורחב.

17/06/2012 | 21:54 | מאת: יעל

מזה תקופה ארוכה אני סובלת מסימנים כחולים שמופיעים על הרגליים, ללא קשר למכה או לעוצמה של מכה. הסימנים מופיעים רק ברגליים (כלומר- לא בשאר הגוף) ובשתיהן ונשארים הרבה זמן (לרוב עוברים כשבועיים עד שנעלמים) לפני כשנה הייתי בבירור בבי"ח במרפאה ההמטולוגית ונאמר לי שהכל תקין. שמתי לב באותה תקופה שרק כשאני לוקחת גלולות למניעת הריון יש את הסימנים האלו, לכן הפסקתי לקחת אותן, אך לפני מספר שבועות זה שוב חזר, והפעם כשאני לא לוקחת גלולות. רופאת המשפחה שלי פוטרת אותי בתשובות שלא ניראות לי, ואני מרגישה שעליי לעשות בירור מעמיק יותר אך לא יודעת למי לפנות.. אשמח לקבל עצתך- מה לעשות? והאם יכול להיות שהיה קשר לגלולות? בנתיים הרגליים שלי ניראות כאילו עברתי תאונה או חבלה רצינית, עד כדי כך שאני לא הולכת בשבוע האחרון עם מכנסיים קצרים.. תודה!!

שלום ממליץ לפנות להמטולוג, ואם לא מוצא בעיה אז לראומטולוג

שלום ד"ר, לפני כחצי שנה עברתי ניתוח קרוטיס, בבדיקת דופלר עכשיו, נמצא שוב היצרות של71-90% "שינויים בדופן עקב תפרים/טלאי" עם "הפרעה המודינמית משמעותית", לציין כי בעבר עשיתי ניתוח קרוטיס בצד השני עקב ארוע cva , האם משמעות ההיצרות החוזרת היא כתוצאה מהניתוח??? (התפרים???) ואנא, מה נהוג לעשות במצב זה???

שלום היצרות חוזרת במהירות כזו עלולה להיגרם בשל ניתוח שנעשה באופן שלא פתר כראוי את הבעיה או בשל בעיה של תגובת יתר ויצירת צלקת בדופן העורק הפנימית. בכל מקרה ממליץ לשקול יחד עם מומחה כלי הדם שעוקב אחריך הרחבה באמצעות צינתור עם סטנט.

15/06/2012 | 21:19 | מאת: luei

שלום, לפני 10 ימים לערך שמתי לב לבלוטה שיוצאת לי מוריד במרפק הפנימי (באותו וריד שממנו לוקחים דם בדר"כ). חשוב לציין שזה נראה כאילו יוצא מתוך הוריד אבל אני לא בטוחה שזה המצב. לאחר מספר ימים שבהם לא היה שינוי במצב- הבלוטה לא התנפחה, לא קטנה ולא חשתי כאב כלשהו פניתי לרופאת המשפחה והיא הפנתה אותי לשני צילומים : אולטרסאונד רקמות רכות ואולטראסאונד דופלקס ורידי גפיים (שלהם יש לי תור רק בשבוע הבא..) האם נתקלת במקרים כאלו בעבר? האם יש לך השערה כלשהי במה מדובר? והאם יש לך המלצות נוספות של מה לעשות?? תודה רבה...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בלוטה כפי שאת מתארת עלולה להיגרם מבעיה בוריד, עורק או בעיה בעור או תת עור. הבדיקות שנשלחת אליהן יוכלו לברר את מקור הבעיה ולאפשר התייחסות מתאימה.

שלום לכולם !!! ראשית, אני לא רופא.אני מורה למחשבים! אני קורא המון בתחום פקקת הורידים ואחד מהשיעורים אני מקדיש בעיקר לילדים ונוער. על הסכנות בישיבה ממשוכת מול מחשב או צפיה בטלויזיה, לצורך העניין. רוב ההורים לא מודעים לסכנות בישיבה ממשוכת של ילדם מול המחשב, לילדים ישנם מספר בעיות נוספות שהועלו במשך השיעורים. כמו לדוגמא אי מתן שתן, ויציאות נוספות. כשהגוף מבקש זאת. כושר האיפוק אצל ילדים הוא רב מאוד,מסוכן מאוד. במהלך השיעור אני מסביר לילדים שישיבה ממושכת מול המחשב, (מעל 40 דקות ללא תזוזה ) מסוכנת ועלולה ליגרום לפקקת ורידים. בנוסף הילדים מתארים מקרים שחוו כמו כאבים בשוקיים, רגליים כואבות,נימולים שונים ועוד. אני מתרה בילדים, למרות שהם מרותקים בפעילותם לקום ללכת לשררותים כאשר הגוף מאותת לצורך ריקון.להקיף את הכסא שהם יושבים עליו לפחות 4 פעמים,למתוח את הגוף ולשבת שוב. לפחות כל 25-30 דקות, (אם הם לא שוכחים)מומלץ לבוגרים יותר עד 40 דקות.אנשים שעובדים רוב הזמן מול מחשב, אני מודע לצורך. הנה עוד רגע אני קם, הנה אני מסיים משהו ואני הולך לשירותים. חברים תשכחו מזה, הגוף מתרגל להרגלים גרועים במשך הזמן האיתות לצורך כלשהו ילך ויקטן וחבל. הנזקים מצטברים, וחבל.לא שוה לדחות ב-5 דקות את הנושא היום זה 5 דקות מחר 10 דקות.הנזק מצטבר וזה עצוב, תרבו לזוז מהכסא בו אתם יושבים או שוכבים במיטה צופים בסרט ללא תזוזה, עשו הפסקה ונועו 2-3 דקות לא תפסידו כלום תרויחו בריאות.(קראתי מאמרים שונים, במזרח הבעיה חמורה יותר ואף הגיע למצב תמותה בילדים ונוער).

לקריאה נוספת והעמקה

מסכים לכל מילה

15/06/2012 | 09:23 | מאת: שרי

שלום רב, אני אישה כבת 39 בריאה.אתמול הופתעתי לגלות שאזור הקרסוליים נפוח + ריבוי של נימי דם סביב הקרסול בגוון סגול. הפעם האחרונה בה הייתה לי בצקת הייתי בהריון (והיום אני לא). לא סבלתי בהריון או אחריו מבצקות כלשהן זה קרה כאשר לצורך השלמת עבודה סמינריונית הקלדתי כל הלילה ובבוקר הבחנתי בנפיחות שאחרי מנוחה נעלמה. אבי היקר נפטר השנה (בין היתר) מבעיה בתפקודי כליות (עבר דיאליזות) שהתגלתה אצלו בגיל מאוחר יחסית וכן אמי (כבת 80) סבלת מאוד מבצקות ברגליים ונפיחות רבה מאוד! באזור הקרסוליים. בכ"ז יש פער גילאים משמעותי בינינו. לפני מס' חודשים לבקשתי מרופה המשפחה שלי עברתי בדיקה של תיפקודי כליות והכל היה תקין. האם הנפיחות והנימים אצלי מעידים על בעיה בתפקודי כליות או שמא זה קשור לנעליים שאינן נוחות או שילוב של השניים. האם זה קשור ללחץ מנטלי? - אני בתקופה אישית מאוד לא פשוטה. האם חוץ מלהרים רגליים גבוה יש "טריקים" נוספים ואיך פותרים את הבעיה מ"השורש" (לא רק קוסמטיקה)ץ אינני יודעת אם זה קשור או לא - אני נוטלת גלולות "אסטל" כ-3 שנים וכדורי ברזל עקב אנמיה על רקע של "חוסר דם", דבר שמלוה אותי מאז נערותי לסרוגין. אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית ומהימנה. תודה ושבת שלום, שרי המוטרדת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בצקת עלולה להיגרם ממס' סיבות . אחת מהן היא בעיה בורידים. לכן ממליץ שתעברי דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה או פקקת ואם יש בעיה תודיעי לי כי ניתן לטפל ביעילות. כמו כן, ממליץ שתפני לרופא המשפחה לצורך בירור בצקת כי כפי שאמרתי עלולים להיות גורמים נוספים כגון אי ספיקת לב

14/06/2012 | 21:20 | מאת: ליאור פישל

הנני שמח היום שאולי בעזרתי יש היום לרפואה יותר ידע ,שלום לכולם את המחלה אצלי גילו ב-1988 בגיל 17 המקרה עורר ענין רב היתי נער בריא עד שיום אחד המחלה התפרצה בזמנו חשבו על הכל התפרצות המחלה אצלי הפתיעה לאחר כל מיני בירורים ובדיקות התברר שהמחלה הנ"הל היא פגם גנטי שעובר בתורשה במשפחה אני מאחל לכולם בריאות

אצל בעלי זה מופיע בעיקר לאחר מאמץ או בזמני עייפות. לי יש לפעמים בכפות הידיים לא כואב בכלל. האם יש סיבה לבדוק?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ורידים נוטים להתרחב במאמץ וזה נורמלי. לרוב אין משמעות מדאיגה לורידים בולטים בידיים אלה רק אסטטית. אם ורידים בולטים ברגלים כדאי לבדוק באמצעות דופלקס האם יש אי ספיקה.

אבקש לקבל עזרה בפענוח תוצאות בדיקה , סיכום שמאל תקין ערכים CCA PROXIMAL 105. CCA , CCA DISTAL 78 ECA 85 ICA 62 ICA 52 ימין מעט שינויים לאורך הדפנות , ICA 72 ,CCA78 CCA65 ECA87 ICA 90 ,אין הפרעה המו-דינמית , העורק הבין חולייתי תקין התפצלות בגובה רגיל , שמאל התפצלות בגובה תקין , אין שינויים אנומו-פתולוגיים, אין הפרעה המו- דינמית , העוקר הבין חולייתי תקין

שלום התוצאות תקינות.

איך מורידים את הנפיחות בברך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממליץ שתתייעצים עם הרופא שביצע את הפעולה האם המצב הזה צפוי להימשך במשך הזמן שציינת. חיוני שיבדוק האם יש בעיה או שזה תהליך תקין. בעיקרון, שכיבה עם הגבהת רגלים מעל החזה יכולה לעזור.

04/06/2012 | 11:57 | מאת: סאלי

שלום לך ד"ר יאיר גלילי ברצוני לשאול יש לי ורידים בולטים ברגלים ,יודעת שצריכה אני לבצע אולטרסאונד ואז הרופא אמור להחליט האם בשיטת הקצף או בשיטות אחרות, הסכום יקר לי מאוד אפילו שדרך הכללית יש כביכול הנחה ,ברצוני לקבל הנחה נוספת דרך קופת החולים שלי עבור הטיפול הנ"ל ,ורציתי לבדוק אם אתה יודע או מכיר (דרך אגב קיבלתי אחוזי נכות על הורידים דרך ביטוח לאומי10% נכות )ובגלל זה אני פונה אליך אולי בעקבות אחוזי הנכות אפשרי להוציא דרך הקופה בפחות כסף .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מעל דפי הפורום אני מורשה לענות רק על נושאים רפואיים למרות שהנושא הכספי הינו בעל משמעות. פני למייל ואסביר

אוקי הבנתי אז איך אפשר להתייעץ איתך טלפון מרפאה שלך משהו לפחות שאוכל לבדוק עניין זה תודה יום טוב

09/06/2012 | 15:02 | מאת: סאלי

מה המייל שלך

ygalili@gmail.com

03/06/2012 | 12:46 | מאת: בר

שלום, לפני כשבוע עברתי ניתוח להעלמת ורידים ברגל שמאל, בניתוח שולבו 3 שיטות- ליזר, קצף ושליפת ורידים. אתמול טסתי לאילת - חצי שעה טיסה שבמהלכה הלכתי ולא ישבתי ברציפות. לאחר שירדתי מהטיסה התחילו כאבים ברגל ועקצוצים שלא היו קודם, האם יש סיכוי שבעקבות הטיסה יווצרו גושים?מה ניתן לעשות כעת(יום לאחר הטיסה) בכדי שהמצב לא יחריף והאם זה נורמלי? אני דיי לחוצה שהטיסה הרסה את תוצאות הניתוח והכאבים לא יעברו. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך טיסה לא אמורה 'להרוס' את תוצאות הטיפולים שעברת. הגושים נוצרו כתוצאה מהטיפול ובהדרגה ישתפרו מעצמם. בד''כ גם התלונות על הכאב והנימול משתפרות בהדרגה.

31/05/2012 | 21:41 | מאת: רחל

שלום! אני בת 61 בריאה בד"כ. לאחרונה חשה כאב מציק בווריד שמעל למרפק (ווריד ממנו נוטלים בדיקות דם). אין כל סיבה חיצונית לכאב(לא חבלה, ולא בדיקת דם)מה יכולה להיות הסיבה, ואיך יש לטפל בכך? תודה רחל

שלום לך הסיבה יכולה להיות מבעיה בוריד עצמו או מבעיה של לחץ על עצב. ממליץ לפנות לבדיקת אורטופד, ואם לא מוצא בעיה, לבדיקת מומחה לכלי דם.

30/05/2012 | 13:38 | מאת: נורית

שלום, לפני כ3 חודשים אובחנתי בAPLA עם קריש דם בבית השחי,ובקבות זה ציור וורידי,כאביפ ביד, וצןת אצבעות כף יד כחולות וכואבות.מה ניתן לעשות?לפעמים כל כף היד כחולה וכואבת עם נימול.האם לא מסוכן?האם יכול לגרום לנמק?תודה, נורית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לנמק לרוב אין סיכון, אך ממליץ להיבדק אצל מומחה לכלי דם.

30/05/2012 | 01:01 | מאת: אופיר

שלום! אני בן 18 ואני סובל כבר שנים מהזעה בכפות הידיים והרגליים, וכמו שאמרת הרבה יותר מפריעה לי ההזעה בכפות הידיים. כשקראתי על הטיפול של כריתה לפרוסקופית של השרשרת הסימפתטית, כתבת בסוף שיש תופעות לוואי של כ 50% מהמקרים של הזעה מפצה. השאלה שלי היא מה זה אומר בדיוק? אם אני כבר גם ככה מזיע הרבה בכפות הרגליים והידיים ואני יעשה טיפול בכפות הידיים-אז אני יזיע עוד יותר בכפות הרגליים!? מה העלות של הניתוח הזה? והאם בסופו של דבר זה משתלם מבחינת איכות החיים שאחרי? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר על התגברות הזעה בד''כ באזור הגב. באשר למחירים , את זה צריך לשאול את הרופא המבצע.

29/05/2012 | 13:48 | מאת: איילת

שלום,בת 32 ללא ילדים, לפני כשנה התפוצצו לי נימים בשוק רגל ימין שכאבו נורא , בעת עמידה /ישיבה וכו ..לאחר כמה זמן הכאב נעלם מעצמו. הרופא הפנה אותי בזמנו לדופלקס ורידים שנראה תקין, ללא עדות לפקקת או אי ספיקה. עתה , שנה לאח"כ חזרו שוה בכאבים רק הפעם יצאו ממש נימים גדולים וורידים באותה רגל והכאבים עזים יותר מפעם קודמת. הרופא אמר שאין מה לעשות מלבד גרב אלסטית . הפתרון הזה לא כ"כ נראה לי , אני בחורה צעירה קיץ וחם להסתובב עם גרב כל היום. האם יש טעם לעשות שוב דופלקס ? יכו להיות משהו השתנה בשנה הזו? לציין שלפני כ3 שנים בערך שברתי רגל שמאל ורגל ימין הכואבת התאמצה כי קפצתי עליה איזה חודש , האם יכול להיות קשר? מה הטיפול המומלץ ? אני אובדת עצות. (דרך אגב ד"ר פרידמן הפנה אותי אליך לשקול טיפול )

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ממליץ שתעברי בדיקה חוזרת של דופלקס על מנת לדעת האם יש אי ספיקת ורידים. רק בבדיקה רפואית יחד עם דופלקס ניתן לשאר את מקור הכאב.

28/05/2012 | 17:58 | מאת: שני

שלום, אני בת 35 ובערך לפני שנה ניתן לראות את הורידים ברגליים(הם לא בולטים רק רואים את הורידים) לפני כחמש שנים הופיע לי מספר דליות ברגליים(אך לא היו ורידים שניתן היה לראות אותם ולא עברתי הריונות) השאלה מה ניתן לעשות?? ושאלה נוספת ,ביצעתי מספר טיפולים באינפרא אדום ו-IPL בשנה האחרונה ,האם הם הגורם להופעת הורידים?? (בגלל שהמכשיר מחמם את השערה) האם כדאי להפסיק את הטיפול עם המכשיר?? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. לא צריך להיות קשר לורידים ול IPL. ממליץ שתעברי דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים. אם יש ניתן לטפל ביעילות במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

03/06/2012 | 16:36 | מאת: שני

שלום דוקטור, לגבי תשובתך,הבעיה שלי לא נובעת מורידים בולטים אלא רק שרואים את הורידים ברגליים(פעם פחות ראו את הורידים) האם התשובה שנתת עדיין מצריכה אותו טיפול? והאם בכל זאת אינפרא אדום לא הגביר את הבעיה ? תודה

24/05/2012 | 20:35 | מאת: אבי

שלום , לפני כשלוש שנים לערך התחלתי להרגיש תחושה של חוסר שיווי משקל ולעיתים תחושת קדם עילפון . יש לציין כי תחושה זו לא מלווה אותי שלוש שנים רצוף אלה לסירוגין . כלומר יש חודשים שהתחושה מופיעה ללא הפסק ויש חודשים שכמעט ולא . נבדקתי אצל א.א.ג ואצל נוירולוג שלא מצאו בעיה בתחומם . שאלתי היא ,ף האם יכול להיות שמדובר בסתימה בעורקי הצוור ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הסיכוי לכך נמוך אבל אתה יכול לבקש בדיקת דופלקס עורקי צואר.

אני בת 28, בריאה בדר"כ, נוטלת גלולות מליאן, ולפני חמישה ימים אכילס של נחתך בעקבות נפילה מאופניים, וגובסתי מהאצבעות עד הברך. איני מעשנת, BMI 24, וללא בעיות קרישיות ידועות אצלי או במשפחתי. האורתופד במיון הורה לי להזריק 40 מ"ג קלקסן אחת ליום. אני צפויה לעבור ניתוח בימים הקרובים לתיקון הקרע בגיד שאחריו הרגל תקובע שוב לשבועיים. למיטב הבנתי הטיפול בקלקסן הוא לצורך הגנה בפני DVT - איני מבינה מאיזו סיבה ניתן לי הטיפול - האם הצורך בכך הוא בשל הגלולות/הניתוח/הקיבוע/השילוב בינהם? האם כך נהוג בניתוחים מסוג זה? והכי חשוב לי - האם אתה רואה לנכון להמשיך בטיפול זה, או להתייעץ מחדש עם האורתופד? תודה, שמרית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הסיכון לקרישי דם בורידי הרגל העמוקים עולה כאשר הרגל ממעטת בתזוזה כמו במקרה של גבס, ושילוב עם גלולות מניעה מעלה עוד יותר את הסיכון וזאת הסיבה שנשמעת הגיונית לכך שאת מטופלת בקלקסן נגד קרישה. צריך לבדוק את מינון הקלקסן שקיבלת אם לא נמוך כי צריך לתת מ''ג לק''ג משקל גוף. כלומר אם משקל קרוב יותר ל60 אז צריך 60 מ''ג קלקסן ולא 40

20/05/2012 | 16:41 | מאת: דיתה

כבר מספר חודשים יש לי נזילת דם מהאף, תופעה שמגיעה ללא הודעה מראש, פתאום זה מתחיל, בצהרים/בערב/בלילה תוך כדי שינה באמצע ארוחה, פשוט זה מגיע. שרפו לי 3 פעמים וכלום לא עזר. אני יוצאת מדעתי. חיי הפכו לגהנום, כל הבגדים שלי עם כתמי דם והמבוכה והטרוף מורידים את רוחי. למי לפנות מי הכתובת הטובה ביותר לטיפול בבעיה ת ו ד ה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ממליץ שתפני לרופא אף אוזן גרון לבדיקה וטיפול.

15/05/2012 | 19:06 | מאת: ניר

שלום רב דוקטור, לפני 10 ימים קיבלתי עירוי ביד שמאל שכלל העמסת דנטואין + חומר ניגוד - בשביל בדיקת ה CT, לאחר מכן היד התנפחה ונהייתה אדומה. הנפיחות אומנם ירדה ועל פניו היד נראית בסדר גמור אך שמתי לב לוריד נפוח ובולט - כשאני נוגע באיזור ממש מרגישים וריד נפוח ובולט וזה מלחיץ. כמו כן באיזור היד כשאני נוגע אני מרגיש מין בליטות כאלה כואבות , ובכלל האיזור כואב. אצרף תמונה של היד http://i.imgur.com/yJgMV.jpg בריבוע הימני זה החלק של הבליטות , בחלק השמאלי בין השורות זה הוריד שציינתי. אשמח לדעתך המקצועית מה ניתן לעשות בכדי שזה יעבור והאם יש חשש לדאגה ולטיפול רפואי תודה רבה דוקטור.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בעקבות העירוי והחומר שהוזרק הופיעה טרומבופלביטיס בורידים שזו תופעה שכיחה ולרוב אינה מסוכן. מדובר בקריש דם עם תגובה דלקתית שברוב המקרים נספג ומשתפר באיטיות על פני מס' שבועות. במקרים לא מעטים הוריד שטופל נשאר חסום אך אין בכך לרוב כל סכנה.

מה הכוונה הוריד נשאר חסום? יישאר לי וריד חסום ? אני רוצה שהיד שלי תחזור לקדמותה ... והאם וולטרן יעזור לדלקת ? תודה דוקטור

15/05/2012 | 18:27 | מאת: צבי ויליגר

שלום רב, כליה אחת מצומקת ולא מתפקדת, השניה חלקית בלבד. eGFR 31-32 creatinine 20.1-20.2 . אצבעות הרגליים סובלות מחוסר דם, דלקות של חודשים עם כאבים, אחת מהן מתחילה להשחיר סביב הציפורן. טיפול חודרני דורש שימוש בחומר ניגודי, אני חושש שזה יכול להביא אותי עד לצורך בדיאליזה. אודה מאד עבור התיחסותך לבעיה. בברכה צבי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך החשש שלך בהחלט מוצדק. צריך לשקול עם הרופא המומחה לכלי דם שמטפל בך, ולהתייעץ עם נפרולוג באשר לבירור הבא שתעבור. יש בדיקה בשם MRA שבה הסיכוי לנזק לכליות נמוך יותר ויש לשקול גם זאת

10/05/2012 | 08:20 | מאת: תהל ש.

עובד 24\7

09/05/2012 | 15:31 | מאת: פרח

שלום יש לי הפניה מרופא המטפל שלי ב IVF וגם הפניה מרופא משפחה להמוטולוג שיתן לי הפניה לבדיקה קרישיות יתר . יש כזה דבר שהמוטולוג לא תאשר לי לעשות את הבדיקה בגלל שרק פעם אחת עשיתי הפלה (גרידה) ???? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איני יודע מה ההנחיות של רופאת הקופ''ח אצלך אבל הגיוני שחלק מבירור הפלות הינו בירור לקרישיות יתר.

09/05/2012 | 09:04 | מאת: הדס

שלום, אני בשבוע ה- 21 להריוני וכבר מספר שבועות (לפחות 10 אם לא יותר) סובלת ממספר תופעות: באזור העורף וגם מעליו יש תחושה מאד מוזרה, כאשר אני מסובבת את הראש לאחד הצדדים, בדרך חזרה יש תחושה של האטה בתנועה (קשה לי לתאר את התחושה) כאילו הצוואר נתקע כמעט.. בנוסף, בקימה מישיבה לעמידה הרגליים מאד רדומות ואני לא קמה מהר כמו בדרך כלל וזקוקה לצעד או שניים ע"מ לחזור לעצמי. האם התופעות האלה נורמליות בזמן הריון? האם בכלל קשורות? האם יש צורך בבירור נוסף? אשמח לתשובתך, הדס

שלום לך בהריון ישנם שינויים ניכרים במצב ההורמונים בדם שעשויים לגרום לשינויים בתחושה ואגירת נוזלים- נפיחות . איני יודע להגיד לך האם מדובר במצב תקין שיחלוף לאחר הלידה [וזה מה שקורה לרוב] לכן ממליץ שתפני לבדיקת אורטופד בשלב ראשון.

הבדיקה שלילית כמדומני ועדיין לא עשיתי ביופסיה לפריחה אבל יש שיפור בכל הסימפטומים בעקבות נטילת אלדוספירון 25 מ"ג: פחות בצקת, פחות לחץ דם - בעצם הלח"ד מאוזן לחלוטין, פחות פריחה. בבדיקת דופלר רגליים רשום: זרימה עצמונית CFV ימין + שמאל + SFV ימין + שמאל + הגברת זרימה: POP ימין + שמאל + TIB ימין + POST שמאל + ורידים שטחיים: אי ספיקה ספנו - פמורלית בימין ובשמאל - אי ספיקה ספנה קטנה ימין ושמאל - פרפורנטים מורחבים ימין ושמאל - לסיכום: 1 אין עדות ל DVT 2 אין עדות ל SVT 3 לא הודגמה אי ספיקה בורידים עמוקים ושטחיים מקוה שהכל ברור. אין אפשרות לצרף כאן קובץ. אזענין הבצקת היא בגלל כדורים להורדת לחץ דם?? להפסיק לבלוע וזודיפ 10 ?? לתשובתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לפי דופלר ורידי הרגלים יש לך אי ספיקת ורידים בשתי הרגלים, וזו עשויה להיות הסיבה לנפיחות. לעיתים גם לפריחה דלקתית ברגלים. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

11/05/2012 | 22:02 | מאת: תהל ש

שבת שלום תודה על תשובתך המנומקת והמפורטת. לא ברור לי משהו. בעת הבדיקה ואחריה, שאלתי את הרופא שבצע את הבדיקה האם יש בעיה או אי ספיקה, והוא אמר לי שהכל בסדר והוא לא רואה שום בעיה. אתה אומר ההיפך. יש אפשרות לשלוח לך בקובץ את הבדיקה (הקובץ שב CD ?? לאיזה כתובת? אגב, אין לי חיצונית ורידים בולטים יותר מאשר היו לי כל חיי. באזור הקרסוליים ב שני הרגליים ובידיים תמיד היו ויש לי כלי דם בולטים (גם לילדיי ולכל בני המשפחה: הורים, אחים וכו). בכל מצב אשמח לשלוח לך את הקובץ אם תוכל לבדוק אותו. אפנה למומחה כלי דם בכל מקרה. תודה ושבת שלום.

08/05/2012 | 18:07 | מאת: משה

שלום רב, בבדיקת דופלר נמצא אצלי : ימין - תקין אך עם עורקים בעלי דופן מסויד שמאל - הצרות בעורק הפמוראלי העמוק, דופלר במנוחה 0.62, במאמץ 0.34 האם מדובר במצב קל או קשה ? מה לעשות בנדון? תודה

שלום. לא מסרת פרטים כגון גיל, מחלות רקע, האם כאבים או פצע ברגל. בכל אופן, לפי הבדיקה יש הפרעה משמעותית בזרימת הדם לרגל. אם אתה מעשן, ממליץ שמייד תפסיק. בכל מקרה, ממליץ שתפנה לבדיקת מומחה לכלי דם.

08/05/2012 | 17:28 | מאת: הדר

שלום רב אני בת 29 יש לי באיזור הירכיים ורידים ונימים בולטים בצבע כחול ואדום ,הנימים בולטים וזה לא נראה אסתטי.. האם ניתן להעלים או לטשטש נימים אלו? תודה.. הדר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניתן לטפל באמצעות לייזר או הזרקות. ממליץ שתעברי לפני כן דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה בוריד הפנימי. אם יש, תודיעי לי ואנחה אותך.

07/05/2012 | 19:33 | מאת: Beni

שלום רב. אני בגיל 65.התלפתי וארופה נתן אולטראסאונד צוואר. בבדיקה הכל תקין רק ...קרוטיס פנימי נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגנייס בחלקו הפרוקסימלי של העורק הגורמים להצרות שיעור עד %50 ללא הפרעה המודינמית. בבקשה מה זה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מדובר בהיצרות פחות מבינונית שבשלב זה דורשת מעקב בלבד. ממליץ גם לשקול טיפול בתרופות סטטיניות בתאום עם רופא המשפחה.

04/05/2012 | 19:39 | מאת: hady

יש לי נימים בולטים באף, מסביב לנחיריים (תמיד היה לי וגם לאבא שלי יש אז זה כנראה תורשתי). הבנתי שאפשר להיפטר באמצעות לייזר מהנימים. כדאי לעשות זאת לפני או אחרי ניתוח פלסטי באף? מה המשמעות מבחינת ניתוח באף ובאזור הנחיריים? האם ניתוח עלול להחמיר את התופעה?

שלום לך ניתן לעשות זאת באמצעות 'ליזר רך' = IPL. ממליץ שתתייעצי עם רופא פלסטיקאי באשר לעיתוי לפני או לאחר הניתוח.

09/05/2012 | 19:02 | מאת: קראקראק

ראקאקאק

02/05/2012 | 13:06 | מאת: רבקה

שלום רב! אני סובלת כבר מילדות מוריד או אוסף של ורידים מפוצצים, זה קרוב מאד למפשעה, וכואב לי לשבת. לפני כשנה וחצי עברתי בהרדמה כללית הזרקה של איזשהו חומר שאמור לנטרל את הוריד הפגוע. זה עבד לשנה, כרגע המקום שוב מתמלא וישנה נפיחות וכאבים בישיבה. אני אמא ל4 ילדים, בת 28, הרגליים נקיות מורידים. האם יש טיפול יעיל לבעיה הזו? אני יודעת שתכף זה יגיע למצב בלתי נסבל, ושוב אקבל טיפול עזרה ראשונה שיחזיק מעמד תקופה קצרה. ברצוני לטפל בשורש הבעיה. אשמח לתשובתך בעניין. בכבוד רב: רבקה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. כמובן שצריך לבדוק את המצב, אבל לפי מה שאת מתארת, הטיפול שקיבלת לא פתר את כל הבעיה . במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

06/05/2012 | 09:09 | מאת: רבקה

תודה על תשובתך המהירה מאד בנוגע לוריד במפשעה. שאלתי: איפה היית ממליץ על טיפול כזה??? בתודה ובברכה: רבקה.

שלום בעורקי צוואר שמאל הצרות של 71 - 90 אחוז עם חשד לטרמבוס קבלתי המלצות לנתוח ומרופא אחר המלצה לצנטור שאלתי מה עדיף

התוצאות ותופעות הלואי לא שונות בהרבה בין ניתוח לצינתור ומה שקובע הוא גיל, מצב כללי, מחלות רקע וכן נטיית הרופא הממליץ כאשר ברוב המקרים אין יתרון בולט לשיטה מסויימת

30/04/2012 | 16:32 | מאת: יעל

דר שלום, יש לי כאבים מתחת לבית שחי בצד ימין. לאחר אולטסאונד הפנו אותי לבית חולים עקב חשד מפקקת ורידים (מציינת שהנני בת 26, בריאה, לא מעשנת, לא נוטלת גלולות, לא טסתי לח"ול...) לאחר אולטרסאונד נוסף שללו את הפקקת. אך אם זאת נאמר שיש איזשהיא בעיה בכלי הדם ויש לעבור בדיקות נוספות כגון מיפוי עצמות ועצבים ושיחררו אותו הביתה. אלו עוד מחלות יכולות להיות מלבד פקקת שנשללה בשלב זה? לתשובתך הודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך כאבים בבית השחי יכולים להיגרם מסיבות רבות כגון דלקות למיניהן ובלוטות. ולאו דוקא מכלי דם.

01/05/2012 | 14:53 | מאת: יעל

לאיזה רופא צריך לפנות לטעמך?

30/04/2012 | 10:32 | מאת: מורן

אני אחרי שני הריונות וסובלת מורידים בולטים-דליות. רופא מומחה אבחן שאני עדיין לא מקרה לניתוח והמליץ על גרביונים אלסטיות למשך כל היום. האמת- לא שורדת.. זה מגרד חונק ומציק. שתי שאלות : 1. מה הפתרון ?? מה ניתן לעשות אם אינני מסוגלת להשתמש בגרביונים? 2. אני מתעמלת באופן קבוע שיעורי עיצוב ופילאטיס ויש לי כאבים אחרי השיעורים. האם זה מזיק לורידים ואיזה התעמלות מומלץ לעשות ? תודה רבה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לפי תיאורך את סובלת מאי ספיקת ורידים ובמצב זה אין טעם לסבול כיוון שניתן לטפל ביעילות ונוחות. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה. לגבי הכאב בעקבות ההתעמלות, איני יכול לקבוע מה מקורו אבל בהחלט לא כדאי לבצע אימון שגורם באופן קבוע לכאב. באשר לסוג האימון, בד''כ ורידים לא אמורים להפריע לאימון גופני. ממליץ שתתייעצי עם מאמן כושר לגבי סוג ועצימות האימון שמתאימים לך.