חשש מטיפול חודרני

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

15/05/2012 | 18:27 | מאת: צבי ויליגר

שלום רב, כליה אחת מצומקת ולא מתפקדת, השניה חלקית בלבד. eGFR 31-32 creatinine 20.1-20.2 . אצבעות הרגליים סובלות מחוסר דם, דלקות של חודשים עם כאבים, אחת מהן מתחילה להשחיר סביב הציפורן. טיפול חודרני דורש שימוש בחומר ניגודי, אני חושש שזה יכול להביא אותי עד לצורך בדיאליזה. אודה מאד עבור התיחסותך לבעיה. בברכה צבי

שלום לך החשש שלך בהחלט מוצדק. צריך לשקול עם הרופא המומחה לכלי דם שמטפל בך, ולהתייעץ עם נפרולוג באשר לבירור הבא שתעבור. יש בדיקה בשם MRA שבה הסיכוי לנזק לכליות נמוך יותר ויש לשקול גם זאת

מנהל פורום ורידים וכלי דם