נגישות
נגישות

אינפרא אדום

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

28/05/2012 | 17:58 | מאת: שני

שלום, אני בת 35 ובערך לפני שנה ניתן לראות את הורידים ברגליים(הם לא בולטים רק רואים את הורידים) לפני כחמש שנים הופיע לי מספר דליות ברגליים(אך לא היו ורידים שניתן היה לראות אותם ולא עברתי הריונות) השאלה מה ניתן לעשות?? ושאלה נוספת ,ביצעתי מספר טיפולים באינפרא אדום ו-IPL בשנה האחרונה ,האם הם הגורם להופעת הורידים?? (בגלל שהמכשיר מחמם את השערה) האם כדאי להפסיק את הטיפול עם המכשיר?? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. לא צריך להיות קשר לורידים ול IPL. ממליץ שתעברי דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים. אם יש ניתן לטפל ביעילות במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

03/06/2012 | 16:36 | מאת: שני

שלום דוקטור, לגבי תשובתך,הבעיה שלי לא נובעת מורידים בולטים אלא רק שרואים את הורידים ברגליים(פעם פחות ראו את הורידים) האם התשובה שנתת עדיין מצריכה אותו טיפול? והאם בכל זאת אינפרא אדום לא הגביר את הבעיה ? תודה

מנהל פורום ורידים וכלי דם