נגישות
נגישות

וריד בירך-קרוב למפשעה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

02/05/2012 | 13:06 | מאת: רבקה

שלום רב! אני סובלת כבר מילדות מוריד או אוסף של ורידים מפוצצים, זה קרוב מאד למפשעה, וכואב לי לשבת. לפני כשנה וחצי עברתי בהרדמה כללית הזרקה של איזשהו חומר שאמור לנטרל את הוריד הפגוע. זה עבד לשנה, כרגע המקום שוב מתמלא וישנה נפיחות וכאבים בישיבה. אני אמא ל4 ילדים, בת 28, הרגליים נקיות מורידים. האם יש טיפול יעיל לבעיה הזו? אני יודעת שתכף זה יגיע למצב בלתי נסבל, ושוב אקבל טיפול עזרה ראשונה שיחזיק מעמד תקופה קצרה. ברצוני לטפל בשורש הבעיה. אשמח לתשובתך בעניין. בכבוד רב: רבקה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. כמובן שצריך לבדוק את המצב, אבל לפי מה שאת מתארת, הטיפול שקיבלת לא פתר את כל הבעיה . במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

06/05/2012 | 09:09 | מאת: רבקה

תודה על תשובתך המהירה מאד בנוגע לוריד במפשעה. שאלתי: איפה היית ממליץ על טיפול כזה??? בתודה ובברכה: רבקה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם