האם יש צורך בבדיקות?

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

27/04/2012 | 10:15 | מאת: לילי

אני בת 22 מעשנת עד 5 סיגריות ליום נטלת גלולות מליאן מזה כשנתיים .עד היום לא בוצעו אצלי בדיקות של קרישיות יתר .במשפחה סבתא בצעירותה סבלה משתי הפלות ובגיל 70 מDVT אבל לא נבדקה קרישיות יתר אצלה..אבא שלי אין לו בעיות מיוחדות .פרט לזה שיש לו הומוציסטין 15.5 כשהנורמה :4-15 .כמו כן יש לו חומצה פולית 3.9 כשהנורמה :3.3-34 ,וכן מטופל קבוע בכדורי B12 כיוון שיש לו נמוך וכיום יש לו 290 כשהנורמה :157-1060 . ישאלתי היא האם התוצאות הללו של אבי מעידות על נטיה לקרישיות יתר כמו בעיה של MTHFR ?רופאו אמר, שאין צורך לבדוק אצלו כיוון שהוא יקבל פוליק וויטמיני B וזה יסדר הבעיה ,אך אני חוששת ,שאולי יש לו נטיה לקרישיות יתר בגלל התוצאות האלו ,כי אם כן התוצאות הללו מעידות על בעיה של נטיה לקרישיות יתר, האם אני צריכה לבקש בדיקות לקרישיות כיוון, שאני נוטלת גלולות ??המון תודה על העזרה!!!!!!

בעיקרון בקשי מרופא המשפחה שיבצע הבדיקה ליתר ביטחון. נקווה שיסכים כי אין התוויה חד משמעית לבדיקה אצלך

מנהל פורום ורידים וכלי דם