קרישתיות יתר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

08/04/2012 | 18:18 | מאת: הילה

שלום, אני כחצי שנה לאחר מציאת קריש בריאה ונוטלת נוגדי קרישה ורציתי לדעת מה הוא פרק הזמן בו מומלץ לנטול נוגדי קרישה. האם מומלץ להפסיק אחרי חצי שנה?

ההחלטה על משך הטיפול בנוגדי קרישה מושפעת משיקולים של האם קיים מצב של קרישיות יתר ואיזה סוג וכן מהו מקור הקרישים. כל זה צריך להישקל ע''י ההמטולוג מומחה הקרישה והוא יחליט האם להמשיך או להפסיק. יש כאלה שצריכים להיות מטופלים לתמיד.

11/04/2012 | 08:08 | מאת: דנית

אי אפשר שלא להגיב להודעה עם כותרת כזאת... את לא מטופלת באופן קבוע בעניין הקרישות דם? אני גם סובלת מיתר קרישות דם ואני צריכה לקחת מדלל דם (אספירין), וממה שהבנתי מהרופא, שמי שסובל מהבעיה הזאת צריך לקחת תקופה מאוד ארוכה אספירין, ובו זמנית גם מומלץ לקחת חומצה פולית של סולגאר כדי שהמדלדל לא יפגע בקיבה. כדי מאוד שתייעצי עם הרופא הזה בעניין הזה כי זה בדיוק מה שאני לוקחת.

מנהל פורום ורידים וכלי דם