דלקת מפרקים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סובלים מכאבי מפרקים? כך תדעו אם כדאי לגשת לראומטולוג

אם אתם סובלים מכאבי מפרקים, בעיקר כאלה המחמירים בעת מנוחה ומלווים בקשיון, כדאי שתמהרו לתאם ייעוץ אצל ראומטולוג. החדשות הטובות: כיום, באמצעות אבחון נכון, ניתן להתאים לחולה טיפולים זמינים ומתקדמים, שיכולים לסייע באופן ניכר בשיפור התסמינים ובטיפול במחלה דלקת בגיד, בעיות מפרקים ואפילו כאבי גב, עלולים להעיד על בעיה הדורשת אבחון אצל ראומטולוג, ולא בהכרח אצל אורטופד. אילו בעיות שכיחות נכללות בתחום ומתי כדאי לגשת לאבחון? מדריך   מהי ראומטולוגיה? מדובר בתת-התמחות ברפואה הפנימית, העוסקת בדלקות מפרקים ובכאבים ברקמות הרכות, לרבות כאבי שרירים ודלקות בגידים. תחום הראומטולוגיה מאגד בתוכו כ-200 מחלות שונות, חלקן בעלות רקע אוטואימוני, כלומר מחלות הנובעות משיבוש במערכת החיסון, ביניהן: דלקת מפרקים שגרונית (ראומטואידית), לופוס (זאבת), סקלרודרמה (טרשת העור) ועוד. קבוצה נוספת בתחום מתייחסת למחלות הדלקתיות של עמוד השדרה, כגון: "אנקילוזינג ספונדיליטיס", דלקות הכרוכות בפסוריאזיס, דלקות מפרקים הכרוכות במחלות מעיים דלקתיות (קרוהן וקוליטיס) ודלקות...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לדלקת מפרקים

חזרת - תמונת המחשה
חזרת נפרדים משומן מיותר - ונהנים ממילוי נפחים באזורים שונים בגוף: תחום שאיבת השומן התפתח מאו...
ראומטולוגיה - תמונת המחשה
ראומטולוגיה אם אתם סובלים מכאבי מפרקים, בעיקר כאלה המחמירים בעת מנוחה ומלווים בקשיון, כדאי שתמהרו ל...
ראומטיזם - תמונת המחשה
ראומטיזם דלקת מפרקים שגרונית גורמת לכאב ולקשיים רבים בתפקוד. פרופ' משה טישלר סוקר את דרכי הטיפול...
דיאטת ניקוי רעלים - תמונת המחשה
דיאטת ניקוי רעלים דיאטות ניקוי רעלים כבר מזמן הפכו לטרנד, אם מתוך מודעות לשמור על הבריאות או בשל הרצון לר...
מחסור בוויטמינים - תמונת המחשה
מחסור בוויטמינים אחרי שנים שבהן המליצו ארגוני הבריאות לנשים בהריון לצרוך ויטמין D, בא מחקר חדש וטורף את...
טרשת עורקים - תמונת המחשה
טרשת עורקים מנהגי פורים מעודדים אותנו לשתות אלכוהול ולהשתכר. אך לפני שאתם לוגמים עוד כוסית, צריך לז...
ללמוד עוד על דלקת מפרקים
תפוח: לא רק בראש השנה-תמונה

ראש השנה בפתח ובקרוב כולנו נטבול תפוח בדבש. כדאי לדעת: תפוח...

מאת: טובה בר שאן
27/09/2016
אבצס בקרנית: חובה לטפל במהירות-תמונה

גורמים שונים כולל שימוש לא אחראי בעדשות מגע עלולים לפגוע...

מאת: ד"ר אליה...
04/09/2018
פצע קשה ריפוי: טיפול רב-תחומי-תמונה

פצעים קשי ריפוי גורמים סבל רב למטופל ומעמיסים על מערכת...

מאת: ד"ר משה...
06/10/2013
מפרק הברך: שאלות של מטופלים-תמונה

מפרק הברך הוא העמוס והמורכב בשלד וחשוף לפגיעות, כגון קרע...

מאת: ד"ר חורב...
21/02/2016
אולי יענין אותך לדעת...
אורטוקין (דם עצמי – מיקרותרפיה) - תמונה
אורטוקין (דם עצמי – מיקרותרפיה)
אורטוקין היא שיטת טיפול חדשה באוסטאוארטריטיס...
בדיקת צפיפות מינרלים של העצם - תמונה
בדיקת צפיפות מינרלים של העצם
מדריך בדיקות רפואיות: בדיקת צפיפות העצם...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לדלקת מפרקים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

דלקת מפרקים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

באופן פיתאומי ובלי שום התראה אחז אותי כאב עז עד כדי פליטת זעקה באמצע הרחוב תוך כדי הליכה בפרק הירך הימנית /איזור האגן. לאחר בירור עם אורטופד צילום רנטגן/איזוטופיים-סקירת עצם וסונר. קיבלתי תוצאות מבחינתי מדאיגות ומבחינת האורטופד "אין מה לעשות" ..... ובכן התוצאות הן שינויים ארטרוטיים בברכיים ובאגןפרק צד ימין חזק יותר אבל גם בצד שמאל עם הצרות בין הפיקה עצם ירך. אני לא מקבלת את הדין ! מה לעשות? איזה תזונה תשפר ואולי תמנע הדרדרות? איזה סוג של פעילות פיזית תתאים? (אני במישקל 93)

אוסטאוארתריטיס נקראת גם מחלת מפרקים ניוונית,זוהי מחלת מפרקים כרונית הניכרת בהתנוונות (חיספוס וחירור) של הסחוס בתוך מפרק, הסיבה למחלה באוכלוסיה המבוגרת אינה ידועה והיא נפוצה עד כדי כך שחלק מהרופאים מתייחסים אליה כחלק מתהליך ההזדקנות, למרות שאין זה כך.היא מתאפיינת באיבוד מתקדם של הסחוס שבתוך המיפרק וביצירת עצם חדשה סביב המיפרק הנגוע. בנוסף לכך ישנה דלקת קלה של הסינובית (המעטפה הדקה העוטפת את המיפרק). החולה סובל מכאבים המתגברים בשעת פעולה ומוקלים במנוחה. המיפרק נעשה גדול יותר, התנועה שלו מוגבלת וקיימת ירידה ביכולת של החולה לבצע פעולות שונות (כמו הליכה). באופן משני מתנוונים השרירים סביב המיפרק הנגוע מחמת תפקוד מוגבל של השרירים. המחלה נפוצה מאוד בקרב מבוגרים וקשישים. נמצא כי אצל 80% מהאוכלוסיה מגיל 75 ומעלה ישנה עדות רנטגנית לפגיעתה של המחלה. אוסטיאוארתריטיס הוא הגורם הראשון במעלה להגבלה בכושר הפעולה. הגיל הוא גורם סיכון למחלה זו - ככל שהאדם מבוגר יותר, הסיכוי שלו לחלות במחלה גבוה יותר. המחלה המתוארת לעיל היא המחלה הראשונית וסיבתה לא ידועה יתכן גם אוסטאוארטריטיס שניוני על רקע מחלה זיהום ,פציעה או שימוש מופרז במפרק. הטיפול היעיל בדרך כלל הוא התעמלות חימום ופיזיותרפיה בשילוב עם מנוחה כאשר המפרקים כואבים.

שלום רב. לאחר פציעתי במלחמת לבנון השנייה עברתי ניתוח טריפל ארטודיטיס ברגל שמאל ליד הקרסול. בצילום סיטי האחרון מה- 15/08/08 נכתב כך: מצב לאחר ארטרודזיס בין הטלוס לקלקנאוס, הנביקולר והקובואידי על ידי ארבעה ברגים הברגים מקובעים בתוך העצמות ורק הראש שלהם בולט על פני העצם. חיבור בעצמות מלא. קימת היצרות של המפרק הטיביו טלרי עם שינויים ארתרוטיים בקצוות המפרק. קיימת תפיחות של הרקמות הרכות מסביב לקרסול על ידי הצטברות של חומר היפואקוגני בלתי ספציפי בתוך ומסביב למפרק. אני ממשיך לסבול מכאבים חזקים בהליכה וגם קשה לי לדרוך על הרגל לאחר שכיבה ממושכת. אבקש הסבר על הסיטי מה שנכתב ומה אפשר לעשות במצב זה.

בצילום צווארי התגלו הממצאים הבאים היפרלורדוזים שינויים ארטרוטיים החל מ-C4 ועד C7 עם הצרות המרווחים הבין חוליתיים, ניוו הדיסק ויצירת זיזים קדמיים ואחוריים. האם מצב זה יכול לגרום לכאבים בשכמות עם הקרנות גם לכיוון החזה תודה

מהם שינויים ארטרוטיים במפרק בין גלילי המרוחק ואיך זה קורה?

שלום אימי בת 65 סובלת מכאבי ברכיים , ידיים וכפות רגליים . חשבנו שמדובר על דלקת פרקים אולם הראמוטולוג לא מצא בבדיקות דם סימנים לדלקת פרקים למרות שהcrp היה גבוה . הרופא שלח אותה לצילומי רנטגן ואמר לחזור אליו באוקטובר . אשמח להסבר של תוצאות הרנטגן במה מדובר והאם יש צורך לגשת לאורטופד? תודה רבה ברכיים - אוסטאופניה - הודגמו שינויים אוסטאוארטרוטיים דו"צ יותר מימין . אין עדות לשבר , תזוזה או ממצא גרמי חריג. כפות ידיים - אוסטאופניה . שינויים ארטרותיים וcmc1 דו"צ ובמפרקים הבין גליליים דו"צ . כפות רגליים - אוסטאופניה שינויים ניוונים קלים בMtp1 . הסתיידות באחיזה של גיד אכילס בקלקנאוס דו"צ

אוסטאוארתרתיטיס הנה מחלה ניוונית של הסחוסים במפרקים. ידועה גם בשם המוני" שחיקת סחוס". זו אינה דלק מפרקים שיגרונית אבל זה " סוג של דלקת" . הטיפול מכוון לבעיה בכל מפרק נגוע לגופו. אוסטאופניה = דלילות עצם בינית( בניגוד לאוסטאופורוזיס שזה כבר מצב קשה.)

לפי תוצאות הבדיקה . יש צורך לפנות לאורטופד להמשך טיפול? תודה רבה רבה

לאחרונה אובחנתי בדלקת מפרקים שגרונית לאחר התקף ממושך )דלקת נודדת לא סימטירית) וסדרה של בדיקות דם. מדדי דלקת נמוכים (תקינים) אבל שילוב של אנטי ססיפי גבוה וראומטיק פקטור גבוה הובילו לאבחנה. החלתי טיפול בפלקווניל לפני כמה שבועות. שאלתי היא לאור ממצאי הבדיקות האם האבחנה היא סופית או שיש מקום לבחינת כיוונים נוספים? האם הפלקוויניל משפיע על מדדי האנטי ccp? ואם כן תוך כמה זמן?

שלום פלקניל עובד לאט. הוא אינו משפיע על רמת RF ואנטי CCP. רמת אנטי CCP גבוהה בהקשר של דלקת מפרקים קלינית מכוונת מאד לאבחנה של דלקת מפרקים שגרונית.

שלום רב, אני בת 43 לפני כשנה התגלתה אצלי דלקת פרקים ואני מטופלת ע"י כדורים. במקביל בבדיקות דם שביצעתי התגלו מספר ערכים מוזרים- אשמח לקבל את דעתכם בנושא והדרכה כיצד עלי לפעול. בתודה, רוני 83513572 LIPEMIC INDEX NORMAL NORMAL NORMAL NORMAL HEMOLYTIC IND. NORMAL NORMAL NORMAL NORMAL ICTERIC INDEX NORMAL NORMAL NORMAL NORMAL GLUCOSE MG/DL 99.00 96.00 ALK.PHOSPHAT. U/L 80.00 85.00 67.00 63.00 ALT(GPT) U/L 11.00 9.00 9.00 11.00 AST(GOT) U/L 15.00 14.00 14.00 15.00 BILIRUB.TOTAL MG/DL 0.55 0.71 0.47 0.48 BUN MG/DL 8.00 9.00 11.00 10.00 CALCIUM SERUM MG/DL 9.51 9.54 9.36 9.34 FREE KAPPA MG/L 10.94 9.84 CHOLESTEROL MG/DL 208.00 242.00 238.00 FREE LAMBDA MG/L 3.25 3.48 CREATININE SER. MG/DL 0.87 0.85 0.86 0.83 SODIUM SERUM MMOL/L 139.00 140.00 139.00 137.00 POTASSIUM SERUM MMOL/L 5.60 5.60 4.70 5.00 HDL-CHOLEST. MG/DL 73.00 61.00 66.00 HB A1 C % 5.30 LDL-CHOLEST. MG/DL 108.20 145.00 146.80 IRON UG/DL 205.00 VLDL LEP(%) % 21.40 28.80 20.20 PHOSPHORUS MG/DL 3.80 3.60 4.40 3.90 TOTAL PROTEIN G/DL 7.97 7.51 IMMUNOPHORESIS ראה הערה TRIGLYCERIDES MG/DL 134.00 180.00 126.00 URIC ACID MG/DL 3.60 3.40 3.70 3.60 GFR(ESTIMATED) > 60 > 60 > 60 > 60 KAP/LAMBD RATIO RATIO 3.36 2.82 ESR MM/HOU 18.00 19.00 INR RATIO 1.05 PTT SEC 30.20 PT(%) % 97.00 PT(SECONDS) SEC 11.00 VITAMIN B12 PG/ML 313.00 293.00 WBC K/UL 6.00 6.70 6.10 6.10 NEUTROPHILS K/UL 3.10 3.60 3.10 3.30 NEUTROPHILS % % 51.70 54.00 51.70 53.40 LYMPHOCYTES K/UL 2.10 2.40 2.20 2.10 LYMPHOCYTES % % 34.80 35.50 36.20 34.60 MONOCYTES K/UL 0.70 0.50 0.60 0.60 MONOCYTES % % 11.30 7.40 9.10 9.10 EOSINOPHILS K/UL 0.10 0.20 0.10 0.10 EOSINOPHILS % % 1.70 2.30 1.40 2.10 BASOPHILS ערך אפס BASOPHILS (שינוי ביחידת מידה) K/UL 0.10* 0.10* 0.10* BASOPHILS % % 0.50 0.80 1.60 0.80 RBC M/UL 4.05 3.88 4.11 3.75 HEMOGLOBIN G/DL 13.60 13.50 13.60 13.50 HEMATOCRIT % 39.90 39.00 39.70 37.10 MCV FL 98.50 100.40 96.60 98.80 MCH PG 33.50 34.70 33.10 35.90 MCHC G/DL 34.00 34.50 34.30 36.30 PLATELETS K/UL 228.00 252.00 241.00 201.00 MPV FL 10.10 9.90 9.80 10.00 RDW % 15.60 15.50 16.70 17.90 NOSE-BACT NORMAL FL CRP MG/L 1.50 0.70 HAV-IGG NEGATIVE HBS ANTIGEN NEGATIVE ANTI HBS NONIMMUNE IGG MG/DL 942.00 851.00 IGA MG/DL 178.00 165.50 IGM MG/DL 681.00 705.60 RF IU/ML 17.10 ALBUMIN PEP(%) % 59.00 59.10 ALPHA1 PEP(%) % 4.00 3.90 ALPHA2 PEP(%) % 8.00 8.10 BETA1 PEP(%) % 6.80 6.10 BETA2 PEP(%) % 4.60 4.70 GAMA PEP(%) % 17.60 18.10 ANA NEGATIVE ANTI DS DNA NEGATIVE LIPEMIC INDEX NORMAL HEMOLYTIC IND. NORMAL ICTERIC INDEX NORMAL GLUCOSE 99.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (........*) ALK.PHOSPHAT. 80.00 U/L ( 30.00- 140.00) (...*.....) ALT(GPT) 11.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.*.......) AST(GOT) 15.00 U/L ( 5.00- 40.00) (..*......) BILIRUB.TOTAL 0.55 MG/DL ( 0.30- 1.20) (..*......) BUN 8.00 MG/DL ( 4.60- 21.00) (.*.......) CALCIUM SERUM 9.51 MG/DL ( 8.40- 10.40) (....*....) CHOLESTEROL 208.00 MG/DL ( 120.00- 200.00) (.........)* CREATININE SER. 0.87 MG/DL ( 0.50- 1.20) (....*....) SODIUM SERUM 139.00 MMOL/L ( 134.00- 148.00) (..*......) POTASSIUM SERUM 5.60 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (.........)* HDL-CHOLEST. 73.00 MG/DL ( 40.00- 85.00) (......*..) LDL-CHOLEST. 108.20 MG/DL ( 60.00- 130.00) (.....*...) VLDL LEP(%) 21.40 % PHOSPHORUS 3.80 MG/DL ( 2.50- 4.60) (.....*...) TOTAL PROTEIN 7.97 G/DL ( 6.20- 8.50) (......*..) TRIGLYCERIDES 134.00 MG/DL ( 35.00- 170.00) (......*..) URIC ACID 3.60 MG/DL ( 2.30- 6.30) (..*......) GFR(ESTIMATED) > 60 (ML/MIN/1.73M2:יחידות) 18 עבור נבדקים מעל גיל MDRD חושב לפי נוסחת לא מתאים לנשים הרות IGG 942.00 MG/DL ( 600.00- 1600.00) (..*......) IGA 178.00 MG/DL ( 70.00- 400.00) (..*......) IGM 681.00 MG/DL ( 30.00- 230.00) (.........)* IMMUNOPHORESIS ראה הערה ALBUMIN PEP(%) 59.00 % ( 55.80- 66.10) (..*......) ALPHA1 PEP(%) 4.00 % ( 2.90- 4.90) (....*....) ALPHA2 PEP(%) 8.00 % ( 7.10- 11.80) (.*.......) BETA1 PEP(%) 6.80 % ( 4.70- 7.20) (.......*.) BETA2 PEP(%) 4.60 % ( 3.20- 6.50) (...*.....) GAMA PEP(%) 17.60 % ( 11.10- 18.80) (.......*.) IMMUNO EXTERNAL : הערה למחלקה IMMUNOTYPING TEST: IGM LAMBDA נוכחות WBC 6.00 K/UL ( 4.00- 10.00) (..*......) NEUTROPHILS 3.10 K/UL ( 1.80- 6.60) (.*.......) NEUTROPHILS % 51.70 % ( 46.00- 68.00) (.*.......) LYMPHOCYTES 2.10 K/UL ( 1.10- 3.50) (...*.....) LYMPHOCYTES % 34.80 % ( 15.00- 45.00) (.....*...) MONOCYTES 0.70 K/UL ( 0.08- 0.90) (......*..) MONOCYTES % 11.30 % ( 2.00- 9.00) (.........)* EOSINOPHILS 0.10 K/UL ( 0.00- 0.60) (.*.......) EOSINOPHILS % 1.70 % ( 0.00- 6.00) (..*......) BASOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.15) BASOPHILS % 0.50 % ( 0.00- 1.50) (..*......) RBC 4.05 M/UL ( 3.90- 5.40) (*........) HEMOGLOBIN 13.60 G/DL ( 12.00- 16.00) (...*.....) HEMATOCRIT 39.90 % ( 35.00- 45.00) (...*.....) MCV 98.50 FL ( 80.00- 98.00) (.........)* MCH 33.50 PG ( 27.00- 33.00) (.........)* MCHC 34.00 G/DL ( 32.00- 35.50) (....*....) PLATELETS 228.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (..*......) MPV 10.10 FL ( 6.50- 11.50) (.....*...) RDW 15.60 % ( 11.00- 16.50) (.......*.) FREE KAPPA 10.94 MG/L ( 3.30- 19.40) (...*.....) FREE LAMBDA 3.25 MG/L ( 5.71- 26.30)*(.........) KAP/LAMBD RATIO 3.36 RATIO ( 0.26- 1.65) (.........)* HB A1 C 5.30 % ( 3.80- 6.10) (.....*...)

כמובן שהצעד הראשון הוא לחזור לרופא שביקש את הבדיקות- בלי קשר להאים התואות מוזרות או תקינות. הדבר היחיד שמצאתי בו סטיה של תת קבוצה של נוגדנים IGM- רמה גבוהה, עם תת קבוצה למבדה נמוכה. מאחר ובדרך כלל מחפשים האם יש ייצור יתר שלה ולא מחסור- איני יודע לפרש לך את התוצאה- ספציפית למצבך, וזה ייעשה כאמור על ידי הרופא שביקש את הבדיקות ומן הסתם יש לו תכנית עבודה ומחשבה על אבחנה. למעט אלו לא הצלחתי למצוא בין המון הבדיקות שרשמת משהו משמעותי נוסף.

פורומים בנושא דלקת מפרקים
פורום לופוס
במסגרת פורום לופוס, יענו ד"ר דפנה פארן וד"ר יונתן וולמן, על שאלות בנושאי...