פורום ורידים וכלי דם

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פורום כלי דם ורידים
3573 הודעות
3452 תשובות מומחה

מנהל פורום ורידים וכלי דם

בן 67, BMI מעל 45 , מעשן כבד,עבר ניתוח הסרת כליה לפני כ-30 שנה, לחץ דם גבוה,מחלת לב(לא משהו רציני),קרישיות יתר(מטופל בקומדין),משתמש בכלי לשיפור הנשימה במהלך השינה,עבר ניתוח כלי דם בירכיים,פרוסטטה מוגדלת,אימפוטנציה. מאוד מעוניין בניתוח להורדת משקל, או טבעת או שרוול קיבה האם מחלות הרקע שלו מונעות ממני לעשות את הניתוח? האם במקרה שלו יש סכנות בהרדמה,אודה מאוד על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממליץ שתגיע לייעוץ לכירורג כללי העוסק בניתוחי השמנת יתר ואליו תפנה את השאלות בהצלחה

15/02/2013 | 13:43 | מאת: יצחק

שלום! אני זקוק לעצה\הכוונה: אחי בן 18.5 סובל ממחלה בשם henoch schonlein purpura (ארגמנת על שם הנוך שונליין) שהחלה בינואר 2011 ללא מעורבות כלייתית, במרץ 2011 הופיעו המטוריה מאקרוסקופית, פרוטאינוריה עד 1.3 מ"ג ליממה, עליה בקראטינין עד 1.09 מ"ג\ד"ל. לאחר הוספת אנלפריל ניכרה הטבה חלקית בפרוטאינוריה. מבירור ברשת עלה שהמחלה תוקפת ילדים צעירים בהרבה ואמורה לעבור מאליה תוך כמה שבועות\חודשים. כיום אנחנו עומדים כבר שנתיים לאחר האירוע הראשוני והמצב מיטלטל כמעט כל חודש, כל אירוע קטן של הצטננות\שינוי במזג האויר מתבטא בעליה בחלבון ובכאבים וכו'. כרגע אחי נמצא בתזונה דלת מלח (כמעט לחלוטין) אך אנחנו לא רואים את השיפור המיוחל. בנקודה הזאת הטיפול התרופתי מאוד מאכזב ונשמח לשמוע על אפשרויות אחרות (גם תרופתיות) האם עברתם התנסות דומה? קיימים טיפולים אלטרנטיביים? כרגע החיים האלה לא ממש נורמלים, ואנחנו לא רואים את הסוף באופק. קישור למידע על המחלה: http://www.kidspedia.co.il/mamar.asp?id=78 תודה :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. המחלה הנ''ל הינה אוטואימיונית לכן ממליץ להפנות השאלה לראומטולוג ולרופא המטפל.

15/02/2013 | 13:21 | מאת: יצחק

שלום! אני זקוק לעצה\הכוונה: אחי בן 18.5 סובל ממחלה בשם henoch schonlein purpura (ארגמנת על שם הנוך שונליין) שהחלה בינואר 2011 ללא מעורבות כלייתית, במרץ 2011 הופיעו המטוריה מאקרוסקופית, פרוטאינוריה עד 1.3 מ"ג ליממה, עליה בקראטינין עד 1.09 מ"ג\ד"ל. לאחר הוספת אנלפריל ניכרה הטבה חלקית בפרוטאינוריה. מבירור ברשת עלה שהמחלה תוקפת ילדים צעירים בהרבה ואמורה לעבור מאליה תוך כמה שבועות\חודשים. כיום אנחנו עומדים כבר שנתיים לאחר האירוע הראשוני והמצב מיטלטל כמעט כל חודש, כל אירוע קטן של הצטננות\שינוי במזג האוויר מתבטא בעליה בחלבון ובכאבים וכו'. כרגע אחי נמצא בתזונה דלת מלח (כמעט לחלוטין) אך אנחנו לא רואים את השיפור המיוחל. האם עברתם התנסות דומה? קיימים טיפולים אלטרנטיביים? כרגע החיים האלה לא ממש נורמליים, ואנחנו לא רואים את הסוף באופק. קישור למידע על המחלה: http://www.kidspedia.co.il/mamar.asp?id=78

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הנוך שונליין הינה בעיה אוטואימיונית שמטופלת ע''י רופא ילדים וכן ע''י ראומטולוג. ממליץ שתפנה עם השאלה קודם לראומטולוג ובהמשך לרופא המטפל העוקב אחר אחיך.

13/02/2013 | 20:02 | מאת: טליה

שלום, עשיתי לראשונה השבוע טיפול בהזרקת קצף אצלכם (מכון מור), אני בת 43, מאז סובלת מכאבי ראש ועליה ומשחקים של לחץ דם מה עלי לעשות? תודה

שלום ממליץ שתשובי לבדיקה ע''י הרופא שטיפל בך

12/02/2013 | 18:31 | מאת: עדי

שלום, שני רופאים בקופ"ח אמרו לי שלא עושים ניתוח ורידים לפני שמסיימים ללדת, מכיוון שיש סיכוי של 50% שהורידים יחזרו אחרי הריון. מצד שני, אני שומעת על מומחים למיניהם שאומרים לנתח. מה עושים? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך כל הריון מחמיר מצב וורידים קיים לכן ממליץ לבצע הטיפול בוורידים גם בין ההריונות. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

אני בן 50, בריא בד"כ וחייב לעבור טיפול בדליות בשתי הרגליים. וריד הספנה שלי ישר וכל השיטות אפשריות. מכיוון שכך ובהנחה שהורידים המשניים לא יטופלו בקיטור אלא יוציאו אותם או שיזריקו להם קצף, האם יש יתרון כלשהו לטיפול בקיטור על פני טיפול בלייזר? בנוסף, כמובן שמתלבט גם מול טכניקת ההזרקות במקום השיטות הנ"ל, אבל הורידים רחבים יחסית והפחידו אותי שיש חשש לפקקת עמוקה. האם זה נכון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין ייתרון משמעותי לקיטור על לייזר. פקקת עלולה להיגרם בכל השיטות שציינת אם כי הסיכון לכך נמוך יחסית. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

10/02/2013 | 15:52 | מאת: משה

שלום, הנה דילמה... אישתי לוקחת קומדין בגלל השתלת מסתם מכני שעברה. אז הקומדין הוא בבחינת "נתון". האם זה כך? מדוע הדילול של הקומדין מתאים יותר למניעת קרישים שיפריעו למסתם, מאשר אספירין למשל? ועכשיו הפכנו צמחוניים-טבעוניים ורוציל לאכול הרבה "ירוקים" - האם עדיף להעלות את מספר כדורי הקומדין כדי שאפשר יהיה עבור אותו inr לאכול יותר ירוקים, או שלכמות גדולה יוצר של קומדין יש "מחיר" ואם כן מהו ? תודה! משה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אספירין יעיל במידה פחותה משמעותית למניעת קרישי דם במסתם תותב. התאמת מינון הקומדין דורשת בדיקות דם חוזרות כאשר INR שהינו הערך ה נמדד צריך להיות 2-4 למעט בהמלצה מיוחדת של הרופא שעוקב. עליה בהחלטה עצמית של מינון הקומדין עלולה לגרום לתופעות לוואי מסוכנות כמו דימום באזורי גוף שונים ופנימיים.

15/02/2013 | 12:41 | מאת: משה

ברור שיש לשמור על ערך inr קבוע, וזה אכן נעשה על ידי מדידיות במכשיר ביתי. השאלה הייתה האם יש סיכון, למשל בהעלאת כמות הירקות הירוקים נגיד פי שתיים, ובמקביל העלאת מינון הקומדין כדי להגיע לאותו ערך קודם של inr שהומלץ? האם לתוספת הקומדין, הגם שהיא "מאוזונת" על ידי ירקות ירוקים, יש תופעות לוואי שהן? תודה, משה

09/02/2013 | 17:27 | מאת: סימונה

היי לאחרונה יש לי מידי פעם נפיחות בוריד בחלק עליון של כף יד שמואל כאשר הוא נפוח יהוירידים בולטים יותר מהרגיל היום למשל זה מלווה בכאבים בכל היד מה זה יכול להיות?

שלום ייתכן שמדובר בבעיה מקומית של פקקת עם דלקת או שכלל אין בעיה, בכל אופן ניתן לבדוק זאת אצל מומחה לכלי דם

03/02/2013 | 15:05 | מאת: rico

עברתי מעקפים ברגל שמאל לפני כחודש לאחר 11 יום אישפוזשוחררתי יש לי בלי סוף כמו חשמל ברגל המנותחת כמובן עם כאבים עזים מאוד אחלמה איטית מאוד עדיין עם אליכון יש ימים שבקושי יכול ללכת כמו היום שלחו אותי לעשות ct אנגיו מה עושים??? ממה זה קורה? איך אפשר ליתקדם?? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך קרוב לודאי שנגרמה פגיעה בעצב תחושתי במהלך הוצאת הווריד מהרגל לצורך המעקפים. פגיעה מסוג זה יכולה להשתפר מעט עם הזמן אך לרוב לא חולפת לחלוטין. בקשר לקושי בהליכה והעזרות בהליכון, זהו מצב שלא צריך להיות בעקבות הניתוח הנ''ל ולכן ממליץ על בדיקת מומחה לכלי דם

31/01/2013 | 22:49 | מאת: סיגל

עברתי ניתוח ורידים ואחרי בדיקת דופלקס נמצא שוריד פמורלי משותף ברגל ימין הודגם רפלוקס. מה המשמעות של זה, איך מטפלים והאם זה יכול לפגוע באיברים פנימיים כמו לב/כליות? התיחסותך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך המשמעות היא שקיימת אי ספיקה כלומר זרימת דם הפוכה בשל בעיית שסתומים גם בווריד הראשי ברגל ימין. אם מדובר בדרגה קלה, ללא התבטאות חיצונית כגון נפיחות, שינויי צבע ברגל פצעים או כאבים הרי שאין לכך משמעות כרגע אם כי המצב עלול להחמיר בהמשך ודורש מעקב. אם מדובר בבעיה מתקדמת יותר שיטת הטיפול המקובלת היום היא גרב אלסטי בזמן הפעילות אך אין צורך בשכיבה. ממליץ על בדיקת מומחה לכלי דם.

30/01/2013 | 19:57 | מאת: 48

שלום ד"ר אני בעלת משקל עודף רב וסובלת מבצקות ופיגמנטציה בקרסוליים וכן עומדת הרבה שעות במסגרת עבודתי וכנראה י לי אי ספיקת וורידים בשתי הרגליים יש לי בקרסול בחלק הפנימי נקודה בעלת עור דקיק שאם אגרד אותה זה פותח כלי דם קטן והדם זורם כמו ממטרה דקה וזה התרפא אבל העור מעל נקודה זו מאוד דקיק ואני נזהרת לא להיחבל האם זה לא יתעבה במשך הזמן? זה בעצם נקודה של כלי דם וורידי או נימי העובר שם מה לעשות? תודה (אני בת 48)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך קרוב לודאי שקיים ווריד פנימי לא תקין באי ספיקה ועד שלא יטופל, עלולים להמשיך הדימומים. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

28/01/2013 | 14:57 | מאת: הילה

שלום ד"ר גלילי אני בת 36, בשבוע 32, הריון 4. משבוע 12 אובחנו אצלי ורידים בשתי הרגליים מכף רגל ועד המפשעה ומאז אני חובשת גרביון אלסטי. שאלתי, האם למרות הורידים ניתן ללדת לידה רגילה? או שיש סיכון שהורידים התפוצצו מהלחץ? אשמח לתשובתך, הילה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לרוב הוורידים אינם משנים את מהלך הלידה ולרוב אינם מתפוצצים אך עדיף לטפל בבעיה מס' חודשים לאחר הלידה.

28/01/2013 | 10:10 | מאת: שרון

אימי עברה אקו ושט ונימצא 3 מסות קטנים על המסתם בלב שאין לדעת האם זה קריש דם או סתם חוטים לכן ההמלצה היא אישפוז ומתן הפרין ולראות שוב האם הם יתמוססו השאלה היא האם הפרין יכול למוסס קרישי דם קיימים? האם בעקבות מתן הפרין הקריש יכול לינתק ולטייל בגוף ולהפוך לתסחיף או שהוא מתמוסס לגמרי? והאם זה מסוכן? ולמה דווקא הפרין ולא קלקסן? יש לציין שאימי עברה החלפת מסתמים והיה לה תסחיף בעין לפני כחודש

לקריאה נוספת והעמקה

ראי תשובה שנתתי כבר

שלום, אני עומד לעבור בתחילת פברואר ניתוח לטיפול בורידים ברגלים באמצעות קיטור. קראתי עכשיו באינטרנט שבטיפול בקיטור כמו טיפול בלייזר מבצעים הרדמה מקומית, אבל בנוסף בקיטור גם מבצעים טישטוש ובנוסף מקררים את עור הרגל במי קרח. נשמע שקיטור מסוכן יותר - אבל מצד שני בלייזר יש 240 מעלות בעוד בקיטור רק 120. אני מאוד מפחד מהרדמה, אפילו אם היא רק טישטוש ורוצה להימנע מכך (אני יודע שזה נחשב בטוח - ועדיין חרד מכך). אני מתאים לשתי השיטות מבחינה רפואית. קיטור או לייזר: א. איזו שיטה כואבת יותר? ב. האם יש באחת מהשיטות סכנות יחסית לאחרת? ג. האם ניתן לבצע טיפול בקיטור בלי טישטוש, אלא רק נורופן והרגמה מקומית? תודה רבה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שתי השיטות מכוונות לגרום להרתחה של הדם וכויות בדופן הווריד לכן צריכות הרדמה. הכאבים דומים ללא הרדמה. בקיטור הכאב עלול להיות מפושט יותר כי הקיטור יכול לפלוש גם לענפים מחוץ לווריד שבתוכו הקטטר. לכן קרוב לודאי שנותנים טשטוש. כך בחשבון שקיימת שיטה יעילה לא פחות ואף יותר לטיפול בבעיה שאינה דורשת הרדמה. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

26/01/2013 | 00:28 | מאת: עידן

שלום, יש לי כבר תקופה תופעה שהאשכים משוחררים בדומה לאצל אדם מבוגר ומתחת לאשך שמאל וריד בולט, הוריד נעם כאשר לעיתים האשכים מכווצים. מה יכולה להיות הבעיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הרחבה בווריד בשק האשכים נקראת ווריקוצל. לעיתים זו בעיה שעלולה לגרום לאי נוחות עד כאב וכן לעיתים בעיה בפריון. ממליץ שתעבור בדיקה אצל אורולוג שימליץ לך על המשך.

24/01/2013 | 22:42 | מאת: שרון

שלום רב אימי עברה טיפול של אקו ושט והרופאה ראתה על המסתם 3 מסות שלא ידוע עם הם קרישי דם או סתם חוטים ולכן ההמלצה שלה היא אישפוז ומתן הפרין לדילול דם השאלה היא האם בהנחה שיש קריש דם האם בעקבות הדילול הקריש יכול להינתק ולנדוד בגוף או שהוא מתמוסס לגמרי? האם הפרין יכול להמיס קריש קיים? האם יש דימומים והאם הפרין יכול ליצור קרישים חדשים? יש לציין שאימי עברה ניתוח מסתמים לפני 16 שנה ולפני חודש היה לה תסחיף בעין אחת שחסם לה חצי ראיה ועכשיו יש שיפור ניכר והיא רואה הכל בצורה טובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מטרת הטיפול בהפרין היא למנוע היווצרות קרישים נוספים ולהפחית סיכוי לתסחיפים. הפרין עצמו לא ממיס קרישים קיימים. הפרין עלול לגרום לדימומים למי שיש נטיה לכך.

23/01/2013 | 14:02 | מאת: רונית שטיינר

שלום אבא שלי סובל. משושנה בקרסול הוא נשלח לעשות דופלר וורידי האם אפשר עי. בדיקה זו למצוא את הבעיה שהשושנה חוזרת?

שלום לך מטרת הבדיקה לברר האם יש ווריד פנימי באי ספיקה ואז זה יכול להיות גורם לשושנה וטיפול בו עשוי לשפר את המצב.

19/01/2013 | 22:34 | מאת: דודי

שלום ד"ר אשתי בהריון לאחר 7 שנות טיפולים בשבוע 22 .אובחנה כסובלת מהיפרמיזס ולא הצליחה לאכול ולשתות וכתוצאה מכך ירדה במשקל הרופאים באסף הרופא החליטו לחברה לתזונה דרך הוריד TPN כיום היא אוכלת ושותה בעצמה אבל העירוי שחיברו לה ברגל הזדהם והיום גם בדקו את הרגל באולטרסאונד וגילו שיש קריש דם ברגלה והתחילו טיפול של תחבושות אלסטיות וזריקות קלקסן בוקר וערב האם עלינו להיות מודאגים והאם הטיפול הקיים הוא טוב אנא ענה לנו אנו מאוד מודאגים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום למיקום של הקריש ישנה חשיבות גדולה. אם מדובר בווריד ראשי במערכת הוורידים העמוקים ישנו סיכון אמנם לא שכיח של תסחיף לריאות ואף סכנת חיים. מטרת הטיפול בקלקסן היא להוריד סיכון זה. אם מדובר בווריד שטחי, הרי שהסיכון הנ''ל כמעט ולא קיים.

17/01/2013 | 13:04 | מאת: סיוון

שלום רב. לפני כחצי שנה טופלתי בורידים בולטים באמצעות קצף.היו מעט כאבים שחלפו הבעיה העיקרית ממנה אני סובלת היא הופעת כתמי פיגמנטציה חומים שלא חולפים!!!!!!!!!!!!!מה עליי לעשות?הרגליים נראות גרוע יותר מלפני הטיפולים.אני ממש ממש ממש חוששת.האם לא נוצרה בעיה חדשה?האם זת תקין?יחלוף????הרופא שטיפל בי אמר בתחילת הטיפולים שזה יחלוף לאחר חודשיים אבל מאז עברו עוד 4 חודשים וזה אותו הדבר.אני מודאגת מאד.אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בדרך כלל הפיגמנט לאט לאט נספג וזה יכול להימשך חודשים ארוכים אפילו יותר משנה במקרים מסויימים אם כי באחרים מס' שבועות. לא ניתן לחזות זאת לגבי כל מטופל באופן פרטני

16/01/2013 | 18:23 | מאת: הילה

ד"ר שלום, בת 27. הופנתי לבדיקה בעקבות מדדי לחץ דם גבוהים. הבדיקה נעשתה לאחר שבחודש וחצי האחרונים קבלתי דיזותיאזיד להורדת לחץ הדם (כרגע מאוזן). מה משמעות התוצאות? בדיקת אבי העורקים הבטנית (AORTA) ועורקי הכליה בדופלקס מקודד צבע: בשני הצדדים - הזרימה תקינה ללא הצרות בעורק הכליה ובתוך הכליה. בצד ימין - מהירות הזרימה הסיסטולית באבי העורקים כ- 105 ס"מ לשנייה. (AORTA) מהירות הזרימה הסיסטולית בעורק הכליה במוצא כ- 89 ס"מ לשנייה. מהירות הזרימה הסיסטולית בעורק הכליה לפני כניסתה לכליה כ- 55 ס"מ לשנייה. מהירות הזרימה הסיסטולית בתוך הכליה כ- 25 ס"מ לשנייה. הריזסטיביטי אינדקס (RI) = 56 (בין 53 ל-80 תקין). בצד שמאל - מהירות הזרימה הסיסטולית בעורק הכליה במוצא כ- 94 ס"מ לשנייה. מהירות הזרימה הסיסטולית בעורק הכליה לפני כניסתה לכליה כ- 91 ס"מ לשנייה. מהירות הזרימה הסיסטולית בתוך הכליה כ- 71 ס"מ לשנייה. הריזסטיביטי אינדקס (RI) = 63 (בין 53 ל-80 תקין).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך המשמעות היא שאין היצרות בעורקי הכליה כלומר הבדיקה תקינה.

13/01/2013 | 23:52 | מאת: דוד

האם בדיקת US בטן עליונה סטנדרטית המבוצעת בקופות החולים אמורה לגלות AAA במידה שישנה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פרט למקרים של השמנה קיצונית, הבדיקה אמורה לזהות AAA באופן אמין.

13/01/2013 | 12:18 | מאת: בלה

האם יתכן בעיה בשיווי משקל עקב בעיה בזרימת הדם בגוף

לקריאה נוספת והעמקה

לרוב בעיות שיווי משקל מופיעות בשל בעיה באוזן הפנימית. ישנם מקרים מאד לא שכיחים של בעיות בזרימת דם לכיוון החלק במוח שאחראי על שיווי המשקל.

12/01/2013 | 19:10 | מאת: טלי

שלום רב, האים יש תופעות לוואי של אלרגיה לחומר המוזרק בהקצפה? במקרה ורמת הסוכר בבדיקת דם הינה 101( גבולי אך לא סכרת), האים קיימת בעיה בטיפול עם הזרקת החומר המקציף תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אלרגיה למרות שעלולה להיות, הסיכוי לכך מאד מאד נמוך ואז לרוב זה מופיע מיד לאחר הטיפול וניתן לטפל במקום. אין קשר לרמות סוכר בדם.

לאחרונה אני מגלה כתמים לא גדולים בעיקר בידיים (יותר בכף יד ) כחול כזה שכאילו ממכה אך ללא חבלה קודמת. גיליתי שגם ברגליים זה מופיע מדי פעם אך בכל מיני מקומות גם בשוק. הרופא המטפלת טוענת שזה שום דבר אך אני לא כל כך שקטה אשמח לתשובה תודה מראש

שלום לך לרוב אין לכך משמעות מדאיגה. בכל אופן אם מחמיר, בקשי ספירת ומשטח דם.

11/01/2013 | 12:17 | מאת: koti

הי בימים האחרונים יש לי מיידי פעם "זץ" של כאב באשור הפנימי של הרגל השמאלית. מין כאב חד שמייד נעלם מה זה יכול להיות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא מסרת באיזה גובה של הרגל, ירך, שוק, קרוב למפשעה? גיל ובעיות רפואיות נוספות אם יש. בכל אופן כאבים כאלה יכולים להיות קשורים לבעיות אורטופדיות או אחרות כתלות בנ''ל. במידה וממש מציק לך תתחיל בבדיקת רופא מטפל והוא יפנה אותך לפי הצורך.

09/01/2013 | 17:21 | מאת: דבי

היי שמי דבי, ואני בת 18 אני מעשנת שנתיים ועכשיו אני כבר לא.. עשיתי צילום mri ולא מצאו שום לא דבר לא תקין לאחר מכן עשיתי mra ומצאו אני מצוטטת " בסדרת mra הרושם הוא שקיימת אי סדירות בעורקים הקרוטידים באזור הכניסה לגולגולת גם מימין וגם משמאל , יותר משמאל עם היןצרות והסתדיידויות בדופן " , האם אני נמצאת בסכנה רבה ? מה עליי לעשות ? אני מאוד מפוחדת. האם זה קשור ללקיחת ריטלין ובעובדה שעישנתי ? אשמח לתשובה , תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממליץ שתעברי בדיקה בשם דופלקס של הקרוטידים על מנת לראות האם אמנם יש בעיה של היצרות ועד כמה יש היצרות. חזרי אלי עם התשובה וכמו כן אבקש פרטים נוספים - מדוע עברת בדיקת MRI , משקל וגובה שלך וכן האם יש בעיות רפואיות נוספות. כמו כן ממליץ לעבור בדיקת שומנים בדם וכן בדיקת דם לטרומבופיליה וכשיהיו לך כל הנתונים חזרי אלי.

06/01/2013 | 23:41 | מאת: אמא לשלושה

שלום ד"ר, מה דעתך על טיפול בקצף להעלמת ורידים בולטים? על אילו אלטרנטיבות נוספות הנך ממליץ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

06/01/2013 | 19:44 | מאת: חי גל

שלום רב כבר מספר שנים אני מאד סובלת בעיקר בחודשי סתיו וחורף ובעיקר בישיבה מקור עז בשוקיים. האם רצוי לבצע איזו שהיא בדיקה של זרימת דם? מודה מאד על תשובתך חי גל

שלום לרוב אין סיבה רפואית מדאיגה לבעיות כמו שלך אבל בשלב ראשון ממליץ שתיבדקי ע''י רופא המשפחה שיחליט האם יש סיבה לבירור.

06/01/2013 | 19:38 | מאת: אילנה

שלום רב בשעות הלילה, כאב מטריד ומעיר בשינה, ברגל שמאל בעיקר בשוק? קשור לכלי דם ברגל? דופלר תקין. תודה

שלום אם וורידים לא בולטים ובדופלקס לא נמצאה בעיה, הסיכוי פחות שזה וורידים וכדאי לפנות לאורטופד.

05/01/2013 | 23:57 | מאת: כוכבה

שלום וברכה! האם ישנה בעיה להורדת שיער בלייזר כשיש ורידים ברגליים? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לרוב אין בעיה, אך אם יש וורידים מאד מציקים ניתן וכדאי לטפל בהם

06/01/2013 | 22:03 | מאת: כוכבה

האם נכון שהסרת שיער בשעווה גורמת ליותר ורידים?

05/01/2013 | 10:28 | מאת: יולי

ב14.12.2012 הופניתי למיון בית חולים בני ציון בעקבות חשד לפקקת ורידים עמוקים ברגל ימין .בבית החולים עברתי בדיקה על קולית של הורידים העמוקים ברגל ימין נמצא" פקקת לאורך הוריד הפימורלי כולל הוריד הפופליטאלי , בנוסף קיימת פקקת לאורך ה GSV שוחררתי הביתה עם המלצת לטיפול בתרופה חדשה " קסרלטו ( XARELTO). והפנייה למרפאה המטולוגית . ב 3.1.2013 הופניתי על ידי יועץ המטולוגי של קופ"ח מכבי אצלו אני מטופל לבדיקת דופלקס חוזרת בבית חולים בני ציון לאור העובדה שאין הטבה משמעותית במצב הרגל, הרגל עדין תפוחה משמעותית נוקשה וחמה – התבקשה בדיקה האם אין החמרה . מצרף בזה את תוצאות הברור שערכתי בבית חולים בני ציון באמצעות US-DOPPLER ברגל ימין ביום חמישי 3.1.2013. הרדיולוג מסכם : DVT ידוע בוורידים העמוקים , בנוסף יש סימנים סטנוגרפיים של הפלביטיס ב GSV . לא נמצאה החמרה ב DVT אולם גם לא שיפור . שאלתי ד"ר נכבד האם יש לעשות עוד משהו ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ראשית, טוב שאין החמרה. המהלך הצפוי הוא שיפור הדרגתי איטי כאשר מנגנוני הגוף יתחילו לפתוח תעלות בוורידים שכעת חסומים. בינתיים ניתן להגביה את הרגל מעל גבה החזה בשכיבה כל שעתיים ל20 ד' במידה והפעילות מאפשרת זאת וכך גם בלילה באמצעות תחיבת שמיכה מקופלת תחת למזרן. הטיפול שציינת הנו הטיפול המקובל. איני יודע מה גילך והאם יש עוד מחלות ברקע אך צריך לבדוק אפשרות לבדיקת דם לנטייה לקרישיות יתר על מנת לחפש הסיבה להופעת הקריש וכדי להימנע ממאורעות דומים בעתיד.

נשלחתי לבצע CT בכדי לאבחן מפרצת באאורטה בבית החזה. לאור הקרינה הרבה ב CT הייתי מעוניין לבצע MRI. האם יש ההבדל בנתונים או באיכות הנתונים המתקבלים ב MRI לבין CT. איך נקראת בדיקת ה- MRI והאם יש צורך בחומר ניגוד ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בדיקת MRI לרוב ברורה ומדוייקת יותר מCT. מדובר באנרגיה מגנטית ולא בקרינה מזיקה. יש חומר ניגוד בשם גואדוליניום שלרוב משתמשים בו בבדיקת הMRI

04/01/2013 | 17:43 | מאת: יוסי

מזה כמה ימים הוריד שנמצא בצידו הימיני של הראש (למעלה וימינה מהגבה), קופץ מידי פעם, ואני מרגיש אותו הרבה יותר מהרגיל - דבר שמאוד מציק. הוא כאילו פועם לו. מה יכולה להיות הסיבה לדבר ומה ניתן לעשות? תודה רבה.

שלום לא ברור האם מדובר בעווית של שריר או בווריד ולכן ממליץ שתפנה לרופא המשפחה שיבדוק אותך למרות שלא נשמע שמדובר בבעיה מדאיגה.

03/01/2013 | 12:31 | מאת: צילה

שלום רב, אשמח לדיעה נוספת על טיפול בוורידים גדולים (אך ממוקדים) באמצעות גלי רדיו במקום ניתוח. קיבלתי המלצה מרופא בפרופרוציה על גלי רדיובשלב זה. האם גם אתה היית ממליץ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה. מצב הריון בו הרחם לוחץ על הורידים באגן ומפריע לניקוז מהרגלים וכן הורמוני ההריון, מחמירים את מצב הורידים. ממליץ בשלב זה על גרבים אלסטיים והגבהת הרגלים בשכיבה מעל גבה החזה ופני אלי שוב 3 ח' לאחר הלידה. אז ניתן לבדוק ואף לטפל. לגבי טיפול בנימים, ניתן לטפל בהזרקות שמתאימות בעיקר לנימים וורידונים כחולים ולייזר שיותר מתאים לאדומים הדקים.

31/12/2012 | 18:46 | מאת: אמא

שלום רב: בתי בת נ15 עם נפיחות ברגל שמאל מהברך למטה. אחרי מאמץ גופני הקרסול מתמפח ויש הרגשה של נימול ברגל. עברה דופלקס ורידים ועורקים ויצא שיש אי ספיקת שסתומים בירך והשוק. שאלתי מה זה אומר ומה הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

31/12/2012 | 08:41 | מאת: ולריה

שלום! לפני 5 חודשים הייתי בחו''ל,אחרי יומיים עמוסים (הליכות)ואחרי הטיסה התנפחה לי את כף הרגל השמולי. בהתחלה הנפיחות הייתה קלה בצד החיצוני של ,אחר כך התפשטה לקרסול. בלילה נפיחות יורדת ,אך לא עד הסוף. אין כאבים. עשיתי דופלקס -תקין. מיפוי עצמות -תקין. אולטרסאונד - תקין. מה זה יכול להיות? אם זה בעיית וורידים? בברכה, ולריה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך על מנת לדעת האם קיימת בעיית וורידים כגורם לנפיחות צריך לבצע סונר רגלים עם דופלר לא רק לוורידים העקריים אלה גם לענפיהם. וורידים בהחלט עלולים להיות גורם לנפיחות ברגלים וניתן לטפל בהם באופן יעיל.

30/12/2012 | 06:21 | מאת: אורנה

מזה הרבה שנים אני סובלת מורידים בולטים ברגל אחת ובורידים לא בולטים ברגל שנייה בשנתיים האחרונות התחלתי להרגיש כאבים ברגליים ואי יכולת עמידה מרובה פניתי למרפאה שלי וקבלתי זריקות לתוך הוריד הזריקות לא עזרו לארונה פניתי למומחה לורידם שהציע לי גלי רדיו . מה עדיף.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. הזרקות לוורידים הן טיפול מצויין בתנאי ומבוצע בהנחיית אולטרהסאונד ועל ידי רופא שצבר נסיון רב בטיפול. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

26/12/2012 | 22:08 | מאת: בר

שלום דר בת 20, בחודש האחרוון סובלת מעייפות ותשישות הרגשה כללית רעה, לאחר בירור בדיקות דם חשד למחלת הנשיקה כי התקבלו ערכים גבוהים, שמתי לב שבשבוע האחרון יש לי 4 סימנים כחולים סמוכים זה לזה 2 בימין ו2 בשמאל באותו האיזור, היום הם כמעט נעלמו ..והופיע מאחורי הרגל עכשיו עוד סימן כחול גדול כמו מכה ..ולא זכור לי שקיבלתי מכה, כדרך אגב להרגשתי החודש בדקו גם המטולוגיה בדם ספירת דם שיצאו תקינות ..לפני 4 חודשים בערך ביצעו לי בדיקה לקרישה שיצאה תקינה, לפני שנתיים נתקלתי בזה גם והבדיקות תקינות , יש מה לבדוק אם ההמטולגיה תקינה? והאם יכול להיות שזה מלבישת גרביון עבה? אולי עוצר תדם?אציין כי בחודש האחרון היו לי הרבה פעמים כאבי רגליים מעין זרמים..תשובתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום את מתארת הופעת שטפי דם שלרוב אין להם משמעות. בכל אופן, מציע שתפני לרופא המשפחה שיבדוק אותך וכן שיבקש משטח דם בנוסף לבדיקות הדם השגרתיות שגם ממליץ לשלוח שוב.

25/12/2012 | 10:56 | מאת: מודאגת

שלום, רופא משפחה הפנה אותי לצילום אולטרסאונד לאחר שהתלוננתי על גולה שיש לי בשוק האחורי ואם נוגעים בה היא כואבת. התוצאות שנכתבו לאחר האולטרסאונד הם"בשכבת שומן תת עורי הודגם מבנה היפואקוגני אובלי באורך 1.5 סמ ללא זרימה בתוכו". מה זה יכול להיות? האם עלי לדאוג אושזה שום דבר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אם המבנה נמצא באזור משקע הברך יכול להיות שמדובר על ציסטה ע''ש בייקר שהינה נפוצה יחסית וממקור בעיה אורטופדית במפרק הברך אך לאו דווקה דורשת טיפול. ציסטה נמוכה יותר כדאי לבחון עם הרופא המטפל אפשרויות נוספות.

27/12/2012 | 20:01 | מאת: לדוקטור

הי, תודה על תשובתך. אך לא נראה לי שהמיקום שלה הוא במשקעהברך. מדובר בגולה שנמצאת בשוק- בצד שמאל של השוק ומעט אחורה. כנוגעים בה היא כואבת. מה לדעת זה יכול להיות וממה זה נובע?<

23/12/2012 | 09:54 | מאת: הרצל

שלום, לאחרונה התגלו לי קרישי דם בריאות, קיימת אצלי נטיה לקרישיות יתר (Factor B), ולפני 12 שנים סבלתי מתסחיף ריאתי בעקבות דלקת ורידים שטחית. התעקשתי לבצע בירור יותר מעמיק לסיבה, כוון שבכל השנים האחרונות אני נוטל אספירין ומרגיש מצויין. בסריקת אולטראסאונד נמצא אצלי טחול מוגדל, אשר לא הופיע בבדיקה קודמת ב 2008. האם לדעתך יש מקום לברור יותר מעמיק והאם תוכל להצביע על כוון אפשרי או קשר בין הממצאים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יכול להיות קשר בין הגדלת הטחול לקרישיות יתר במנגנון של קרישי דם בתוך הטחול שלא נצפו באולטרהסאונד או בווריד המנקז את הטחול. אבל לא ציינת בכמה הטחול מוגדל - קל, בינוני או ניכר וכן ישנן גם סיבות אחרות שיכולות לגרום להגדלת הטחול . ממליץ לשקול עם הרופא העוקב אחריך צורך בהדמיה נוספת כגון MRI או CT לאיבחון הבעיה בטחול

28/12/2012 | 20:45 | מאת: הרצל

בבדיקת אולטראסאונד לא ציינו את מידת ההגדלה, אך כתוב שהטחול בגודל 14 סמ. בינתיים נשלחתי לדופלר טחול כבד. ובדיקות דם. האם לכאבים בשרירים, בעיקר ברגליים, יכול להיות קשר לטחול מוגדל וכרישי דם בריאות?

שלום בהחלט יכול להיות קשר במנגנון של בעיה שתוקפת גם את וורידי הרגלים.

21/12/2012 | 13:09 | מאת: אתי

יש לי ריבוי כלי דם ביד ימין והיא אף יותר נפוחה מיד משמאל לאחרונה יש לי תחושת הרדמות ביד מה לעשות

שלום ממליץ שתיבדקי ע''י מומחה לכלי דם. אם הוא אינו מוצא בעיה, פני לבדיקת אורטופד.

21/12/2012 | 00:07 | מאת: שרית

שלום וברכה! איך אפשר לדעת איזה לחץ צריכה להיות הגרב אלסטית? האם יותר לחץ יותר טוב? או שזה יכול להזיק? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. לרוב הלחץ המומלץ הוא גרב דרגה 2 בין 23-32 מ'מ כספית. במקרים מיוחדים בהם יש כיבים או בצקת קשה נדרשת גרב דרגה 3 או 4 באופן זמני

23/12/2012 | 16:13 | מאת: שרית

20/12/2012 | 16:58 | מאת: ראובן

בבדיקה שערכתי השבוע התוצאות. צד ימין ביפורקציה בגובה הרגיל,רבדים טרשתיים במוצא ICA גורמים להצרות עד 50% . עורק החוליות-כיון תקין. כנ"ל צד שמואל. בין 64 לפני שנה צד ימין 25% צד שמואל 49%. שאלתי האם השינוי הזה מלמד על החמרה? והאם ניתן לעשות דבר תודה מראש.

שלום השינוי אכן מלמד על החמרה מימין אם כי במצב זה עדיין לא נוהגים לבצע טיפול אלה מזמינים לביקורת בעוד 3 ח' לראות האם הופיעה החמרה נוספת. צריך לקחת גם בחשבון שהתוצאות אינן מדוייקות ולעיתים יש שוני בין בודק לבודק וההחמרה עשויה לנבוע גם מכך.

17/12/2012 | 21:23 | מאת: דני

שלום, כבר כמה שנים יש לי בחורף ידיים קרות מאוד שהופכות מצבע עור רגיל לצבע סגול ואפשר לראות את כלי הדם הסגולים. זה דבר שמאוד מציק, יש דרך להעלים את זה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ישנה תיסמונת שנקראת רנו בה יש עודף תגובה של כלי דם לקור. ראשית ממליץ שתפנה לרופא ראומטולוג לצורך איבחון. בהמשך ניתן לשקול דרך טיפול

17/12/2012 | 15:05 | מאת: ראובן

אני בן 72 מושתל כיליה מזה 10 שנים בבדיקה אולט וולטר נמצאו חסימות ברגל ימין. לאחר תלונות שקשה לי ללכת. אני מחפש מרפא לא ניתוח . ראובן

שלום קיימות שיטות נוספות פרט לניתוח כגון טיפול תרופתי או באמצעות צינתור. ממליץ שתפנה למומחה כלי דם לצורך בדיקה והחלטה על המשך.

14/12/2012 | 22:54 | מאת: אורנה

שלום לד"ר יאיר, לאחרונה הופניתי לדופלקס. לאחר הדופלקס שני רופאים נתנו לי פיענוח שונה: אחד אמר שבמקרה שלי חייבים ניתוח ולאחר הניתוח זריקות. השני טען ,שבמקרה שלי אין צורך בניתוח וניתן לפתור הכל בעזרת הזריקות. תוצאות הבדיקה היו הבאות: מערכת עמוקה: רגל ימין: זרימה ורידית תקינה,הורידים עוברים תמט בלחץ המתמר ללא קשרים המסתמנים פועלים היטב. רגל שמאל: זרימה ורידית תקינה,הורידים עוברים תמט בלחץ המתמר ללא קשרים המסתמנים פועלים היטב. מערכת שטחית: רגל ימין: זרימה ורידית תקינה בספנה הגדולה, המסתמנים פועלים היטב. ענף לטרלי באי ספיקה המתנקז לורידי האגן. רגל שמאל: זרימה ורידית תקינה בספנה הגדולה, המסתמנים פועלים היטב. ענף לטרלי באי ספיקה המתנקז לורידי האגן. ספנה קטנה: רגל ימין ורגל שמאל: זרימה תקינה אני ממש מבולבלת ולא מבינה איך זה ייתכן?! אודה לך מאד על המלצתך מה הוא הטיפול הנכון במקרה שלי. תודה רבה, אורנה

שלום לך ניתוחים לרוב לא פותרים את הבעיה בשלמותה. הזרקות לעומת זאת אם נעשות על ידי רופא מיומן ומנוסה ותחת הנחיית אולטרהסאונד יכולות לפתור את הבעיה ביעילות גדולה.

11/12/2012 | 11:08 | מאת: ליאת

שלום, לאחרונה יש לי כאב (שורף) בקצה בהונות הרגל זה מרגיש כאילו יש לי ציפורן חודרנית ואין לי סכרת (104). מאחר ואין לי צפרניים חודרניות והן במצב מטופל ומעולה שאלתי מה יכולה להיות הסיבה ומה עלי לבדוק? אני בת 64 ויש לי בעיות גב למיניהם בעיקר גב תחתון שמציק לי (מתאים לגל איך לא?) תודה על תשובתך ליאת

שלום לך ישנה אפשרות שמדובר על כאב קורן מעמוד שדרה תחתון לבהונות הרגלים. ממליץ שתפני בשלב ראשון לבדיקת אורטופד, ואם לא עוזר, למרפאת כאב

שלום, לפני עשרה ימים עברתי ניתוח לייזר לוריד ברגלי הימנית. מאז הניתוח אני סובלת מכאבים עזים ברגל. אני לוקחת אופטלגין כל 4 שעות ונמצאת בתנועה ככל יכולתי. הכאב גדול מכדי שהכדור יוכל לעזור למרות שבבדיקה לפני יומיים הרופא אמר שזה נראה מצוין ושאפשר להוריד את הגרב האלסטית. מאז הכאב רק החריף והיום אינני מצליחה להתרומם ללא עזרה. מה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ שתפני לבדיקת מומחה כלי דם אחר שכוללת בדיקת אולטרהסאונד במרפאה לחוות דעת נוספת.

05/12/2012 | 17:20 | מאת: הילה

שלום רב, נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לעשות דופלקס של עורקי הכליות (בעקבות יל"ד). הבעיה היא שאני שמנה ואני חוששת שהם לא יוכלו לראות כלום בבדיקה... מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

תגיעי לבדיקה, ואם לא יצליחו לבצע, יש אלטרנטיבות כגון MRA או CTA

04/12/2012 | 18:20 | מאת: רונית

אני בת 45 ללא בעיות קרישיות יתר בעבר.בבדיקת U/S גניקולוגית נתגלה במקרה טרומבוזה בוריד,הופפנתי לבדיקת CT שתוצאותיה:לאורך הירך השמאלית הודגם פגם במילוי לאורך הוריד הפמורלי אשר לא נמשך אל תוך האגן.נראה שהטרומבוס נגמר באיזור של וריד הספנה אל הוריד הפמורלי מחוץ לאגן.אינני סובלת מכאב,חום,נפיחות או כל דבר המלווה DVT.אני ספורטאית שרצה 10 ק"מ פעמיים בשבוע האם עלי להפסיקלרוץ?האם עלי לקבל זריקות קלקסן? אודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נראה שחוית מתי שהוא בעבר פקקת של הווריד העמוק. טוב מאוד שאינך סובלת מכך. ממליץ לעבור בדיקת דופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה עמוקה ושטחית ולאחר מכן בדיקת מומחה לכלי דם וכן לעבור בדיקת דם לקרישיות יתר. במידה ותימצא בעיה יש לשקול צורך בטיפול נוגד קרישה.