הפסקת זרימת הדם בתרומת דם

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

11/04/2012 | 23:43 | מאת: חייל

שלום, לפני מספר חודשים, במהלך הטירונות שלי, תרמתי דם. בעוד שאחרים מסביבי התחלפו וסיימו את התהליך, אני נשארתי שוכב והדם לא זרם באופן חופשי. שאלתי את האחות לצידי האם יש בעיה, והיא אמרה ש"הדם הפסיק לזרום" או משהו בסגנון. היא ניסתה להזיז את המחט, אבל הדבר לא הועיל. בסופו של דבר מלאתי רק חצי מנת דם. יש לציין שבערך שנה לפני המקרה הזה תרמתי דם בבית הספר (בפעם הראשונה) ואז לא הייתה כל בעיה. מדוע הדם הפסיק לזרום באמצע תרומת הדם? בנוסף, בחודשים האחרונים יש לי בעיה שהרגליים שלי נרדמות הרבה יותר ממה שהן היו בדרך כלל. גם בעבר אני זוכר פעמים שהרגליים נרדמו, אבל התדירות של התופעה הזאת לאחרונה בולטת. גם לפעמים הידיים נרדמות, אבל פחות מהרגליים. אשמח אם תוכל להאיר את עיניי בקשר לשתי תופעות אלה. תודה רבה

שלום. הדם 'לא זרם' כי אחת מהשניים.או שלא מיקמו את המחט טוב או שבוריד שכבר נילקח ממנו דם בעבר היה קריש דם ישן שהפריע לזרימה. איני חושב שיש קשר לתחושת ההירדמות. ממליץ שתבקש הפנייה לבדיקת נוירולוג אם הבעיה ממשיכה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם