פורום ורידים וכלי דם

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פורום כלי דם ורידים
3482 הודעות
3452 תשובות מומחה

מנהל פורום ורידים וכלי דם

22/10/2012 | 22:23 | מאת: אלמונית

קריש דם ברגל ששלח קרישי דם לראות וגורם לקוצת נשימה וקושי לנשום. רציתי לדעת לאיזה תחום רפואי זה שייך (ראות, דם .., כירוגיה)ואיזה רופא ממוחה ובאיזה תחום מטפל בזה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מעקב של המטולוג מומחה לקרישיות יתר יחד עם מומחה לכלי דם

21/10/2012 | 23:05 | מאת: דניאלללה

שלום, אני סובלת מבעיית דליות ברגליים. בדיקת דופלר לא הראתה בעיות אבל כבר נוצרה פקקת בורידים ליד הברך, ואחרי שהיא טופלה הומלץ לי לבצע ניתוח. אני לא שמחה לבצע סטריפינג - קראתי על השיטות החלופיות שנראות לי הרבה יותר (כמובן אם הרופאים יאשרו) ויש לי שתי שאלות: 1. מה היתרונות והחסרונות של שיטת clarivein ואבלציה (אמבוליזציה) ? 2. כל השיטות שראיתי חוץ מהזרקת קצף ואבלציה מטפלות רק בורידים הראשיים ולא בהסתעפויות. אצלי גם הורידים המשניים יותר כואבים ונפוחים. האם טיפול בוריד הראשי אמור לסייע גם להם (כי מפסיקה זרימת הדם ממנו אליהם) או שצריך בד"כ טיפול נוסף במשניים? המון תודה!

22/10/2012 | 16:13 | מאת: דר' גלילי

שלום לך את צודקת חלקית באבחנתך. רק הזרקות קצף ומטפלות בווריד העיקרי ובענפיו וזאת בתנאי ומבוצעות ע''י רופא בעל נסיון מתאים ותחת שימוש בהנחיית מכשיר אולטרהסאונד. שאר השיטות כולל clarivein מבוססות על החדרת צנתר - קטטר לווריד העיקרי שגורם ע''י אנרגית חום או רטט ורסס מקומי של חומר במקרה של clarvein לנזק לדופן הפנימי כך שהווריד יסגר בסופו של דבר. באופן זה השיטות הנ''ל מטפלות רק בווריד העקרי ולא בענפים שדורשים טיפול נוסף באמצעים של ניתוח או קצף. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

19/10/2012 | 18:31 | מאת: יעל

שלום היום בזמן שעשיתי פעילות גופנית, הרגשתי כאב פתאומי ברגל, ראיתי שיצא לי וריד ומסביבו סימן כחול( לא קיבלתי מכה באזור המדובר), הכאב ממשיך גם כשאני יושבת ומרימה את הרגל וכואב מאוד אם אני דורכת עליה. האם יש טיפול מיידי שאפשר לעשות כדי להקל את הכאב? האם הגיוני שזה נגרם עקב פעילות גופנית? האם יש צורך לפנות לרופא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממליץ לעבור בשלב ראשון בדיקה אצל רופא המשפחה על מנת שיחליט על אופי ומקור אפשרי של הבעיה שיכול להיות או בבעיית וורידים ואז השלב הבא הוא דופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה ופקקת שטחית או בעיה אורטופדית שאז כדי לעבור הערכת אורטופד.

17/10/2012 | 11:47 | מאת: קרן

מזה כמה זמן אני סובלת בכאבים בוריד הצוואר. הכאב מתבטא בצורת התכווצות שמדי פעם אינה מאפשרת להזיז את הצוואר בזמן ההתכווצות.. זה קורה בהפרש גדול יחסית .. לא משהו שאני מתמודד עם זה כל יום. אבל החלטתי להיוועץ לגבי זה. אז מה אתה אומר ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כאבים בצואר עלולים לנבוע מבעיית עמוד שדרה צוארי ואז כדאי לפנות לאורטופד או מבעיה כגון דלקת עם קריש דם בווריד הצואר ואז ניתן לפנות למומחה לכלי דם. מציע שתתחילי בבדיקת רופא משפחה והוא ינחה לגבי ההמשך.

16/10/2012 | 23:11 | מאת: לי

ד"ר שלום אני בת 20 לסבתא שלי ז"ל היו הרבה נימים וורידים בולטים ברגליים, לאמא שלי יש הרבה נימים או כמו שהיא קוראת לזה" מפת ארץ ישראל ברגליים " אחותי עברה 3 הריונות ועכשיו מטפלת בנימים השאלה שלי היא כזאת , שקוף שהעיניין של הנימים אצלנו תורשתי אצלי גם רואים כבר נימים קטנים מאחורי השוק בעיקר ואני בסכ"ה בת 20 האם יש משהו שאני אוכל לעשות שלא יחמיר לי את המצב בעתיד ? תודה רבה מראש .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין דרכי פעולה או משחות שמונעות התפתחות נימים. ניתן לטפל בנימים קיימות באמצעות הזרקות או לייזר.

16/10/2012 | 19:20 | מאת: חיה מורטנפלד

אני בת 63 ולראשונה יצאו לי ורידים בשתי הרגליים מלובים בכאבים מה אלי לעשות למי צריך לפנות?

לקריאה נוספת והעמקה

במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

15/10/2012 | 22:37 | מאת: זהבית

יש לי פצעים אדומים באזור הרגליים .וגם מגרדים .מה הטיפול שצריך.ומה זה אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממליץ שתפני לרופא עור לבדיקה וכן לשקול לבצע דופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת וורידים במידה ויש וורידים בולטים.

14/10/2012 | 20:57 | מאת: הדר

שלו רב אבי עבר נתוח ביום רביעי האחרון 10/10 לאחר אנוריזמה של 6.8 ס"מ ביומיים הראשונים היה תקין מבחינת חום מאתמול פתח חום של 38.5 בערב והיום בערב 38.2 מה הסיכויים שיש זיהום בשתל? האם זה נורציל החום ? בברכה הדר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חום לאחר ניתוח אנוריזמה אנדווסקולרי יחסית שכיח ואופייני ונובע פעמים רבות מהתגובה של הגוף לייצירת קריש באזור של שק האנוריזמה. במידה והחום לא ירד כעבור מס' ימים, אז יש לבצע בדיקות מתאימות בחשד לזיהום. כמובן שיש צורך לבדוק גם את צלקות הניתוח במפשעות לראות שאינן מזוהמות.

11/10/2012 | 10:00 | מאת: מורן

שלום יאיר אני בת 33 לאחר שלוש הריונות מההריון השני התחילו לי ורידים בולטים ברגל ימין לאחר ארבע חודשיים שוב נכנסתי להריון ולא הספקתי לטפל בורידים ואז המצב החמיר הלכתי עם גרב אלסטית עד בית החזה עד הלידה והיום הרגליים ממש כואבות טעייפות אחרי בדיקת דופלר הרופא ממליץ לעשות ניתוח ולהמית את הוריד או לעשות טיפול בקצף . השאלה מה כדאי לעשות קצף או ניתוח ? לכמה שנים הקצף מחזיק ? היכן מומלץ לעשות טיפול כזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מורן. טיפול בהזרקות קצף יעיל במידה משמעותית מניתוח שלרוב לא פותר את כל הבעיה, וזאת בתנאי ומבוצע ע''י רופא בעל נסיון רב תחת הנחיית מכשיר אולטרהסאונד. הזרקות שטחיות בלבד לרוב לא מספיקות. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה. בקשר לשאלות נוספות ממליץ שתפני למייל ygalili@gmail.com

15/10/2012 | 10:49 | מאת: מורן

תודה רבה על ההסבר

06/10/2012 | 19:01 | מאת: אביב

לא ציפיתי לתגובה כל כך ארוכה, מפורטת ויעילה. הרופא שלי טען שזריקות קצף יקרות מאד ואינן בסל הטיפולים (אני במכבי) האם זה נכון? ומה המחיר הרשמי שלהן? ואיך מבררים אצל מי לעשות זאת? תודה שוב!

שלום צור קשר במייל ygalili@gmail.com

06/10/2012 | 16:54 | מאת: מיכל

שלום, אני בחורה בת 27,יש לי נימים (וגם מעט ורידים) בולטים ברגליים. הלכתי לרופאים מומחים ושניהם אמרו לי שהבעיה אסתטית בלבד,משמע אין חסימה של ורידים (עשיתי בדיקת דופלר והיא יצאה תקינה). אמרו לי שאת הנימים העמוקים יותר צריך לטפל ע"י זריקות ואת השטחיים ע"י לייזר או גלי רדיו. שאלתי היא, האם ניתן לבצע את הזריקות קודם ומיד אח"כ (אחרי חודש מסיום הזריקות) לבצע טיפול לייזר? עוד שאלה נוספת,האם טכנולוגית FOTONA XP MAX (לייזר) מומלצת? תודה רבה מראש! חג שמח, מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום במידה ויש וורידים עמוקים לא תקינים, יש מס' אפשרויות עליהן אפרט בהמשך. בקשר לליזר לשטחיים, ככלל מתאים יותר לנימים האדומות ופחות לכחולות. יש מספר רב של מכשירים והיעילות תלויה בנסיון המטפל ובאיכות המכשיר. בקשי לברר מה הנסיון שצבר ולראות דוגמאות לפני ואחרי. נסיון של 30 טיפולים מוצלחים ומעלה כבר בטווח המספק. באשר לוורידים, במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

05/10/2012 | 10:18 | מאת: אביב

בנוסף רציתי לשאול, האם העובדה שיש לי ורידים נפוחים, תגרום לכך שישנו סיכוי גבוה יותר שאסבול מטחורים? (יש לי עצירויות קלות מפעם לפעם)

לקריאה נוספת והעמקה

לא חייב שיהיה קשר בין בעיית וורידים לבעית טחורים

05/10/2012 | 10:16 | מאת: אביב

אני בת 23 ובשלוש השנים האחרונות הצטברו ורידים נפוחים מאד ברגל הימנית שלי. הורידים לא כואבים כלל, ומלבד מראה אסטטי אינם מציקים לי. עשיתי דופלר והרופא שלי טען שאין בהם כל סכנה, וזוהי אי ספיקה קלה בלבד. הוא טען שאין צורך לעשות ניתוח, כי כשאכנס להריון הוורידים יתחילו מחדש ואאלץ לעבור שוב ניתוח. אך כעת אני חוששת שבתקופת ההריון המצב יחמיר עוד יותר ללא ניתוח, כי כבר כעת המצב נראה גרוע. האם יש מקום לנתח בכל זאת, רק כדי למנוע החמרה של המצב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מסכים איתך שכדאי לטפל בבעיה עוד לפני ההריונות כדי שלא תחמיר. ממליץ לך לשקול טיפול שאינו ניתוחי. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

03/10/2012 | 15:44 | מאת: כוכב

לפני כיומיים החלה התחלתי להרגיש מעין פעימות, כמו זרימת דם, בפין. בהתחלה זה בא ונעלם, אבל עכשיו זה כל הזמן. מה עושים?

שלום לא נשמע שמדובר בבעייה מדאיגה אבל אתה יכול לפנות לבדיקת אורולוג

30/09/2012 | 11:50 | מאת: נוי

חג שמח ושנה טובה.בחור בן 57,עומד לעבור ניתוח:AORTO BIFEM-BYPASS אודה על קבלת פרטים לגבי הניתוח,כמה שעות לוקח,מה הסיבוכים והאם לאחריו יוכל ללכת ללא כאבים.בתודה ובברכה

שלום מטרת הניתוח לעקוף חסימה של העורק הראשי האורטה והסעיפים הראשיים שמובילים דם לרגלים . לרוב מבוצע בהרדמה כללית. בניתוח מבצעים מעקף תוך שימוש בצינור מחומר סינטטי בין העורק הפתוח מעל החסימה לעורקים מעבר לחסימה במפשעות. הניתוח אורך מס' שעות לרוב לא גדול. 2.5-4 . לרוב אינו מסובך. ניתן לרדת מהמיטה לאחר 2-4 ימים. תוך מס' שבועות חוזרים לפעילות מלאה. בידיים מנוסות לרוב אין סיבוכים משמעותיים

29/09/2012 | 23:08 | מאת: מיקי

שלום רב, אני בת 29, סבלתי כ 5 שנים מכולסטרול גבוה ללא טיפול תרופתי כי רציתי הריון (אין ילדים) והפלתי 3 פעמי. םסובלת בשנה האחרונה מקפיצות שרירים - מעין "טיקים" בעיניים וטשטושי ראייה, ובאיזור שמתחת לצלעות,כאבים ולחצים בשכמות ובצוואר וצלילים של כמו נוזלים שמגיעים מתוך אחורי הצוואר שדי מלחיץ. במשך שנה רצתי בין לא מעט רופאים וכעת בהמלצת נוירולוג עשיתי בדיקה למחלת פברי שהבנתי שהיא מאוד נדירה.בבדיקות דם ולחץ דם כל פעם יש בעיה עד שמצליחים -אחיות תמיד מתקשות ומחוררות שוב ושוב ולחץ דם גם שוב ושוב... לא בדקו לי כלי דם בדקו כמעט כל דבר אחר - אורתופדי, ראומטולוגי, ופרופסור נוירולוג חושד בפברי, האםזה נשמע כמו כלי דם? תודה רבה לתשומת ליבך, ושבוע טוב, מיקי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נשמע שמדובר בבעיה המערבת את כל הגוף ולאו בהכרח כלי דם. יש צורך בריכוז הבירור על ידי רופא פנימאי נבון ומנוסה

29/09/2012 | 18:40 | מאת: מירי

ד"ר שלום , אני פונה אליך מאחר ואני ובני משפחתי דואגים מאד לאחי . כיום הוא בן 28 , בגיל 6 הוא עבר צינתור שבמהלכו פגע המנתח בעורק הראשי שבמפשעה , אח"כ צינתר מהצד השני ובינתיים אחי דימם 8 שעות בבטן וניצל בנס בניתוח חירום שבוצע בו . המנתחים חששו מאד שתהיה פגיעה מוחית , שיצטרכו לקטוע רגל אך ברוך השם בסופו של דבר לא קרה אף אחד מהדברים , אחי בחור מבריק , עוסק בספורט ולכאורה הכל תקין . עם זאת אחי שחזר בתשובה בגיל צעיר והיינו מצפים שכבר יצא עם בחורה ויתחתן לא עושה שום צעד בכיוון , מאחר ואנו די בטוחים שלא מדובר בהומוסקסואליות , אמא שלי העלתה את החשש שבניתוח הוא נפגע באיבר המין או שהפריון שלו נפגע ולכן הוא לא מדבר ולא משתף אותנו , הוא מסרב בכל תוקף לאמר לנו מדוע הוא לא מעוניין להיתחתן וכשהעלנו את השאלה אם פגעו בו בניתוח מבחינה מינית הוא פשוט לא עונה . ולכן אני פונה אליך , אנחנו כבר מיואשים הוא בחור סגור ולא משתף , האם יש אפשרות שהיתה איזשהי פגיעה שהרופאים אז לא ידעו עליה והוא גילה רק בבגרותו? איך נוכל לדעת? בהמון תודה מראש...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממליץ שתפנו אותו לבדיקת מומחה לאורולוגיה ופריון הגבר על מנת שיתרשם ממצבו

28/09/2012 | 23:13 | מאת: rubi

שלום דוקטור דודה שלי מטופלת כשבוע במחלקת טיפול נמרץ באיכילוב. היא הזניחה כאב ברגל של כשבועיים והגיע לבית החולים שכף רגלה נפוחה מתברר כיהרבה עורקים בגופה סתומים והחליטו לעשות צינתור לאחר הצינתור מצב כף הרגל הידרדר, והחליטו לעשות ניתוח ופתחו את העורק הראשי, לאחר הניתוח נפתח הזרם בעורק הראשי אך לא הגיע דופק לגף הרגל . כרגע היא שוכבת עדיין בטיפול נמרץ כשכף רגלה כחולה ולא מוזרם לשם דם אנו עומדים במצב סטטי כי רופאיה אומרים שלא ניתן לנתח שוב וצריך לחכות ל "נס" שהתרופות שניתנות לה יזרימו את הדם לכף הרגל. האם יש לך עצה , הפנייה למומחה , משהו שאנו עוד יכולים לעשות ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

המצב שאתה מתאר אינו נשמע טוב. ממליץ לך להזמין מומחה בכיר ורב ניסיון מבית חולים אחר לייעוץ וחוות דעת נוספת על מנת שיתרשם האם ניתן לתקן את המצב.

27/09/2012 | 18:56 | מאת: נוי

שנה טובה.בן 57 מועמד לניתוח AORTO BI FEM-BYPASS לאחר צנתור שנכשל.אודה על פרטים לגבי הניתוח הנ"ל,מה משמעותו,כמה זמן נמשך הניתוח,והאם לאחריו יוכל לצעוד כרגיל.בתודה ובברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מטרת הניתוח לעקוף חסימה של העורק הראשי האורטה והסעיפים הראשיים שמובילים דם לרגלים . לרוב מבוצע בהרדמה כללית. בניתוח מבצעים מעקף תוך שימוש בצינור מחומר סינטטי בין העורק הפתוח מעל החסימה לעורקים מעבר לחסימה במפשעות. הניתוח אורך מס' שעות לרוב לא גדול. 2.5-4 . לרוב אינו מסובך. ניתן לרדת מהמיטה לאחר 2-4 ימים. תוך מס' שבועות חוזרים לפעילות מלאה. בידיים מנוסות לרוב אין סיבוכים משמעותיים.

אני בן 76 גילו אצלי מפרצת בגודל 56 ממ .יש תאריך לניתוח ברמבם אני שואלכמה הניתוח מסוכן.מה יהיו תוצאות הלואי .יש אפשרות לחזור למצב נורמליללא מגבלות . תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זהו ניתוח שיש בו נסיון רב כך שלרוב מחלימים ממנו וחוזרים לחיים רגילים אם כי קיים כמובן סיכון מסויים לסיבוכים ואף לתמותה כבכל ניתוח גדול.

27/09/2012 | 16:17 | מאת: מנטה

שלום אני בחורה בשנות ה60.סובלת מהשמנת יתר . אני סובלת מכאבי רגליים דליות נפיחיות בצקות ופצעים שמתרפאים לאט. רופא המשפחה טוען שהכל יסתדר אם ארד במשקל ולכן אינו שולח אותי לברור. האם זה נכון או שעליי לקבל טיפול? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ישנו סיכוי משמעותי שהטיפול בוורידים ישפר את המצב אם כי כמובן צריך לבדוק על מנת לאמת זאת. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

דר גליל שלום, קיבלתי תוצאות הבדיקה שנשלחתי בגלל כאבים ברגליים, מין חולשה. רגל ימין ללא אי ספיקה בספנה הארוכה או בספנה הקצרה. רגל שמאל ללא אי ספיקה בספנה הארוכה. ישנה אי ספיקה בספנה הקצרה. באספקט החיצוני של הירך והשוק ניצפו קולטרלים מפותלים עם אי ספיקה- ככל הנראה הסעיפים של הענף הלטרלי של הספנה הארוכה. מה זה אומר? ולמי פונים הלאה? מודאגת גמר חתימה טובה ותודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. לפי התוצאות קיימת אי ספיקה בוורידים ברגל שמאל. זו בעיה שעלולה לגרום לכאב ולתלונות נוספות אבל לא ברור אם אכן היא גורם התלונות אצלך מה גם שברגל השניה לא מצאו בעיה. בכל אופן, כדאי וניתן לטפל ביעילות. יש היום מס' אפשרויות שמתבצעות ע''י מומחים לכלי דם. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

21/09/2012 | 19:24 | מאת: ליליה

ד"ר גלילי שלום, אני בת 23 ובשנתיים האחרונות החלו לצאת לי המון ורידים ברגליים. בחודשים האחרונם אני שמה לב שיש לי גם המון ורידים שהחלו לצאת באיזור הבטן והחזה - מה שהרבה יותר מדאיג אותי. מבנה הגוף שלי מאד רזה ואני לא מבינה מאיפה מגיעה מקור הבעיה...האם ניתן לעשות משהו ע"מ למנוע את הדבר? והאם זה קשור לספורט ? בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יש וורידים שיש להם רק משמעות אסטטית ויש כאלה בעלי משמעות רפואית. ממליץ שתפני לבדיקת רופא מומחה לכלי דם

20/09/2012 | 23:31 | מאת: שני

אימי סובלת(וגם סבתי כנראה תורשתי) מדליות ברגליים במצב ממש חמור הורידים ממש בולטים החוצה בזמן האחרון האזור סביב הורידים נהיה כהה בגוון חום אפרפר וזה נראה לי הגיוני מה שקצת מלחיץ אותי זה שבפיקת הברך יש כתם חום אפרפר מאוד מחופספס למגע (כמו עור יבש) האם זו תופעה מוכרת לנשים על דליות ורידים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ייתכנו תופעות רבות על העור בעקבות אי ספיקת וורידים ולכן ממליץ לטפל בבעיית הוורידים לפני שתחול החמרה נוספת. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

האם הטיפול עליו המלצת כלול בביטוח הקופה? איפה ודרך מי ניתן לעשותו? השאלה המקורית שלי הייתה האם יתכן כי גם במקומות רחוקים מהמקומות בהם הורידים בולטים החוצה כמו הברך יכול להופיע כתמים בעור?

בעקבות מכה(נכנסתי עם האצבע בקיר(האצבע שאחרי האגודל בכף רגל ימין נוצר שטף דם תוך שניות.האם יש סיכוי שהציפורן תנשור .שטף הדם נמצא בדיוק בחיבור של הציפורן לאצבע(כלומר בחלק התחתון של הציפורן.(מה אפשר לעשות חוץ מקרח?זה קרה לפני שעה...

במקרים של שטף דם ניכר יש סיכוי לנשירת הציפורן אך לרוב שטף הדם נספג לאיטו.

18/09/2012 | 13:09 | מאת: ציפי מטלון

שלום אני נוטלת כשנה ונורוטון ולאחרונה (שלושה חודשים) אני סובלת משיעול שלא נפסק. האם יתכן ויש קשר ? תודה ציפי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממליץ שתעברי בירור אצל רופא המשפחה בקשר לשיעול ובמקביל תפסיקי זמנית את הוונורוטון כדי לראות האם יש שיפור.

16/09/2012 | 13:08 | מאת: דורה

בת 17, מזה כשנה מטופלת ביומובט בשל כתמים באזור השוק המופיעים בד"כ לאחר גילוח. לאחרונה שמתי לב שהכתמים מתגברים לאחר עמידה ממושכת ולפעמים האזור מכחיל. האם ייתכן כי זאת בעיית כלי דם?

שלום ייתכן שמדובר בהתרחבות של כלי דם דקים. אבל צריך לבדוק את הרגל כדי להגיד בבירור.

14/09/2012 | 23:17 | מאת: שירה

לאחר הפלה בחודש שביעי קיבלתי לאחר שבועיים dvt ברגל ימין ולאחר חודש ברגל שמאל.לפי בדיקת דופלר וסיטי נמצא כי מהבטן עד כפות הרגליים יש סתימת ורידים.אני מטופלת בקלקסן 200 מ"ל ביום.וחובשת גרב אלסטית במשך 3 חודשים. האם יש טיפול אחר או צורך בצינתור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הטיפול שאת מתארת הוא המקובל במצבך. לעיתים שוקלים בבתי חולים מסויימים לבצע טיפול ממיס קרישים תחת צינתור אם עברו עד כ24 שעות מתחילת התלונות.

20/09/2012 | 11:07 | מאת: שירה

השוק הימנית עדין נפוחה וכואבת מעט.האם זה ישאר כך לעד. הרגל השנייה חזרה כמעט לכמו שהייתה. האם דיאטה תעזור לי במצבי?

20/09/2012 | 14:36 | מאת: שירה

האם אוכל לקבל ממך חוות דעת נוספת, איך קובעים אליך תור?

11/09/2012 | 12:04 | מאת: מירי

שלום בימים האחרונים שמתי לב לתופעה מדאיגה..שמחמירה מיום ליום רואים את הורידים הם לא בולטים אבל רוןאים כמו קווים כחולים כאלה לאורך הרגליים במיוחד בכפות הרגליים ובזרועות הידיים ובכף יד עצמה לא בגב כף היד.. ממש רואים את הורידים... מה זה יכול להיות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לרוב אין לכך משמעות מדאיגה פרט לנושא האסטטי. בכל אופן, אם המצב מדאיג אותך תוכלי לפנות לבדיקת מומחה לכלי דם לבדיקה. שימי לב שלעיתים שינויים הורמונלים או גלולות עלולים להבליט וורידים קיימים.

11/09/2012 | 01:34 | מאת: ליאת

שלום, אני בת 37. שמתי לב הערב שהופיעו ורידים בולטים אצלי מעלה לחזה, ממש מפה שלמה של ורידים כחולים. בימים אלה אני עוברת בדיקות נוירולוגיות עקב תופעות נימול בגפיים. בדיקות CT ראש, צילומי עמוד שדרה ובדיקת EMG יצאו תקינות. האם הופעת הורידים היא סימפטום של משהו? האם יש לבצע בדיקה אצל מומחה כלי דם כדי לבדוק את הנושא, או האם תופעה זו שכיחה ותקינה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לרוב אין משמעות מדאיגה למצב שאת מתארת. בכל אופן, תוכלי להיבדק אצל כירורג שגם ייבדוק האם אין קרישי דם, מחלת מונדור שגם אינה מדאיגה.

10/09/2012 | 23:38 | מאת: אייל

שלום, שמי אייל ויש לי מספר שאלות כלליות לגבי מדידת לחץ דם. 1. מדוע מודדים לחץ דם בזרוע? 2. האם הנתון המתקבל ממדידת לחץ דם במקום אחד בגוף (זרוע) מייצג ונותן את לחץ הדם של זרימת הדם בכל הגוף? 3. מה קורה במצב של קריש דם? איך זה משפיע על לחץ הדם של האדם? והאם כריש דם משפיע על לחץ הדם? תודה, אייל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרוול מד לחץ הדם מונח על הזרוע בגבה הלב כך שייצג את לחץ הדם אותו מייצר הלב. אם מונח גבוה מידי או נמוך מידי יש עיוות. לכן נבחרה הזרוע באזור שבמישור גבה הלב. קריש דם בווריד לא ישפיע על לחץ הדם. קריש דם חוסם או היצרות בעורק הזרוע, בהחלט יראו תוצאה נמוכה במידה ניכרת מהזרוע השניה ללא הקריש.

06/09/2012 | 11:46 | מאת: שירה

לפני כחמישה שבועות עברתי הפלה בעקבות מום עוברי.לאחר שבועיים, רופאת הנשים שלי אמרה שיש לי קרישי דם ברחם. היא שאבה חצי מהכמות ונתנה לי כדורים לבסוף לא גרמו לדימום והקרישים המשיכו להתרבות. הרופאה יעצה שנחכה למחזור שבינתיים לא מגיע.. רציתי לשאול האם קיים סיכון בהימצאות הקרישים , ומה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממליץ שתפני שאלה זו לרופא נשים ישירות ואפשר גם לפורום.

05/09/2012 | 23:04 | מאת: ענת

אבי בן 67 חולה COPD עם אי ספיקת לב קשה בחדר השמאלי. כרגע מאושפז-נתגלתה לו אאורטה בקוטר 6 ס"מ ב-CT כעת עבר אקו לב ,ונלקח למחלקת ראות וממתינים שרופא כירורג כלי דם ייבחן את כל נושא סיכון מול תועלת בניתוח. אנו מאד חוששים מניתוח-אני יודעת שהיום יש ניתוח שמשתילים סטנס דרך המפשעה - האם אם לא נעשה ניתוח זה וודאי שיהיה לו קרע מתי שהוא ? אודה לכל המלצה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורטה בקוטר 6 ס''מ מחייבת בד''כ התערבות כי בלי טיפול, יש סיכון משמעותי להרחבה נוספת ולקרע מסכן חיים . כמו שציינת ובצדק, כירורג כלי דם יבדוק סיכון מול תועלת וגם יחליט על אופי ההתערבות.

04/09/2012 | 06:28 | מאת: טלי

חזרתי מטיסה אני בחורה מוגבלת מרותקת לכ"ג וסובלת מבצקות ברגליים מאז החזרה אני מרגישה חולי כללי עם בחילות חולשה ודופק מהיר 120 וזה לא מצב רגיל אצלי האם ייתכן שקריש מגיע ישר ללב או ריאה מבלי להצביע עם סימנים מוקדמים ברגליים כגון נפיחות יש לי רק כאב קל בשוק מאחורי הרגל תןדה לתשובתך טלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ישנו סיכון של הופעת קרישי דם בוורידי הרגל ובעקבות זאת תסחיף לריאות שיכול לגרום לתלונות שאת מציינת וזאת בשל טיסה ממושכת. ממליץ שתפני לחדר מיון שם ישקלו האם לבצע דופלקס וורידי רגלים בשאלה של פקקת בוורידים העמוקים וכן בדיקות מתאימות לשלול תסחיף לריאות כגון CT.

03/09/2012 | 08:51 | מאת: ..

שלום, אם בעבר בעקבות תאונת דרכים קטלנית אחת הפגיעות הייתה בראש והיה לי קריש דם...ובחודש האחרון ממששש כואב לי הראש באיזור בו נפגעתי בראש בתאונה ואני שותה ואוכלת נכון אך עדיין יש לי כאבים וסחרחורות חזקים ביותר. מה יכולה להיות הסיבה לכך ומה אוכל לעשות כדי לפתור את הכאבים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חסרים פרטים כגון לפני כמה זמן היתה התאונה, היכן היה המיקום המדוייק אז של קריש הדם ומה היו הסימנים שסבלת מהם אז בעקבות התאונה. בכל מקרה, ממליץ לפנות לרופא המשפחה על מנת שישקול צורך בבדיקת CT מוח גולגולת.

01/09/2012 | 11:38 | מאת: בלי

שלום רב ד"ר, הנני בת 35 בהריון ראשון שבוע 32 + 5 (סוף חודש שביעי) מזה כ-11 ימים כף רגל שמאל כואבת בעיקר בחלק העליון קשה לי ללכת על הרגל והיא נפוחה. ניגשתי לרופא אתמול והוא הפנה אותי לבדיקת דם לשלול קריש דם קיבלנו את התוצאות והוא אומר שלפי תוצאות בדיקת הדם ולפי הכאב והנפיחות הקלה בכף הרגל יש חשש לקריש דם. הוא הפנה אותי לבדיקת אולטרהסאונד ויש לי תור רק ביום שני בבוקר ואקבל תוצאות בערב יום שני. בינתיים קיבלתי היום (יום שבת) זריקה בבטן בשם:CLEXANE הוא ביקש שאבוא מחר בבוקר לקבל עוד זריקה עד שנקבל את תוצאות האולטרהסאונד. אני בלחץ היסטרי ואשמח אם תוכל לענות לי על מספר שאלות: 1.האם אחרי שקיבלתי זריקה ואקבל מחר אני עדיין בסיכון גדול? 2.אם יש קריש דם זה ימשך גם אחרי ההריון? 3.אני בכלל לא פעילה פיסית לפני ההריון וגם בהריון האם זה השפיע על כך שיגרם קריש דם? 4.ושאלה אחרונה האם יש סיכון בלידה עקב קריש דם? סליחה על ריבוי השאלות ואני מקווה שתוכל להשיב לי אני גרה באוסטרליה והכל כאן שונה ודי על מי מנוחות תודה רבה מקרב לב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אם ימצא קריש דם השאלה האם הוא בווריד במערכת הראשית העמוקה או השטחית המשנית. אם בעמוקה, הסיכון גדול יותר לתסחיפים לכיוון הריאות וזו אחת הסיבות למתן קלקסן שהוא נוגד קרישה. אם במע' השטחית הסיכון קיים אך נמוך משמעותית. קריש דם בוורידי הרגל לא צריך לסכן את הלידה. קריש דם יכול להתפרק או להישאר וזה תלוי בנירחבותו ומיקומו. יש כמובן לעקוב לאחר הלידה. פעילות פיזית מורידה סיכון לקרישים.

תודה רבה על תשובתך ועל הסבלנות הפורומים האלה כל כך עוזרים... תודה לאל חזרתי מהאולטרהסאונד ונאמר לי שאין לי DVT כלומר אין לי קריש דם. הנפיחות והכאב בכף רגל שמאל בעיקר בחלק העליון מתחת לאצבעות יש לי 2 שאלות: 1. באולטרהסאונד הוא בדק לי את רגל שמאל מהמפשעה, ירך ושוק הוא כלל לא נגע בכף הרגל הנפוחה כך זה צריך להיות לסמוך על זה? 2. הרופא אמר שאם זה לא קריש דם זה כנראה התנפחות מההריון קצת מוזר שזה רק ברגל אחת האם אני צריכה להיות במנוחה או ההיפך להפעיל אותה? ומה יכול לעזור לי לשים אותה במים קרים או חמים? האם תחבושת אלסטית תעזור? תודה מקרב לב

30/08/2012 | 11:51 | מאת: דיילת אויר

שלום, אני בת 28 ב2009 ביצעתי בדיקה לבירור קרישת דם כי נטלתי גלולות , נמצא כיאכל יש לי את המוצטציה האחראית על קרשיות יותר. הפסקתי לנטול גלולות. כמה חודשים אני כבר עובדת כדיילת. אני מעוניינת להתייעץ לגבי טיפול אחרי הטיסה, מה עליי לעשות? במטוס אני זזה הרבה ולאחר טיסה מניחה רגליים למעלה, האם יש עוד משהו שאני יוכלה לעשות? PTT Ratio 1.75 Beta 2 Glycoprotein 1 IgG 2.2 נמצא הטרוזיגוט למוטציית ,Prothrombin G20210A אודה לך על כל עזרה שאלה נוספת היא אני יודעת שאסור עליי לעשן- האם זהו איסור מוחלט או שאני כן יכולה לעשן מידי פעם? המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עיקר הסיכון בטיסות ממושכות הוא הופעת קרישי דם שעלולים לסכן חיים ברגלים. הסיכון הוא בעיקר לנוסעים במחלקת תיירים היושבים זמן רב בלי תזוזה. ישנה גם נטייה לאבדן נוזלים מרובה יותר באוויר שבמטוס. לך אין בעיה של ישיבה במקום דחוק ללא תזוזה אבל ממליץ לך להרבות בשתייה של נוזלים , עדיף כמובן מים . כמו כן, ממליץ על גרב אלסטי חוזק 2 עד הברך שיכול לעזור לעידוד זרימת הדם בוורידים. בנושא העישון, אין באפשרותי כמובן לעודד אפילו עישון של סיגריה בודדת שעלולה גם לגרום לעליה בסיכון להיווצרות קרישים. נסי תחליפים כגון סיגריה אלקטרונית. לפרטים נוספים תוכלי לפנות למייל ygalili@gmail.com

29/08/2012 | 23:18 | מאת: שרית

שלום אני עובדת כדיילת אויר מזה 14 שנים. במהלך השנים, יצאו לי ורידים - לא בולטים אבל ורידים..ולאחרונה אני חשה מעין זרמים ברגליים.שאלה: האם הורידים הללו מעבר להיותם לא אסתטיים - מסוכנים?האם ניתן להיבדק ע"י מומחה לכלי דם בקופת חולים ולוודא שאין לי בעיה בכלי הדם?? כרגע הופניתי לכירופקט בשל הזרמים המתוארים אך אני חוששת שמא מדובר בבעיה משמעותית אחרת...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בקשר לתחושת הזרמים, ממליץ שתפני לרופא אורטופד בשאלה על לחץ על עצב היוצא מעמוד השדרה לכיוון הרגל. בקשר לוורידים, את יכולה לעבור במסגרת קופ''ח דופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה אם כי הסיכוי לכך אינו גבוה כאשר הוורידים אינם בולטים.

29/08/2012 | 14:13 | מאת: ניב

שלום, אני בן 24. לפני יומיים כשהייתי בתוך הבריכה ונעמדתי בצמוד לקיר, בא אחד השחיינים ועשה "קיפר" (גלגול למעבר לבריכה הבאה) והרגליים שלו ממש "התרסקו" על הבטן שלי וממש מעכו לי את הבטן. התפתלתי מכאבים למשך כ-20-30 שניות. כאבים מאוד חזקים. באותו ערב-לילה עדיין היו לי כאבים אך כמובן חלשים במידה ניכרת. האם קיימת סכנה לחבלה בכלי דם בבטן או (חלילה) להיווצרות מפרצת בעורק הראשי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ישנה סכנה מסויימת אם כי לא נפוצה בעקבות חבלה כהה בבטן כפי שחוית. הסיכון הוא יותר לפגיעה שגורמת לדימום מהטחול ופחות למפרצת. אם אתה חושד בכך, ניתן לשלול זאת באולטרהסאונד בטן.

29/08/2012 | 13:54 | מאת: שלי

שלום אני בת 32 חודשים אחרי לידה. עברתי מספר אירועים חוזרים של dvt ברגל שמאל וקריש אם קטן בריאות. שבוע לפני הלידה הזאת פיתחתי שוב dvt ברגל שמאל ולכן הוכנס פילטר. אחרישבוע ילדו אותי ועשו ct מימין נמצא פילטר נמוך ב ivc הפרוקסימלי בשמאל לא מזוהה ב civ וeiv כנראה ל רקע טרומבוזיס כרוני ו iiv גדול מאוד משמש כקולטרול עם iiv השני קןלטרל ורידי גדול דרך הוריד האובטורטורי וקולטרלים מרובים בשיפולי הבטן והפות בין הורידים הפורמלים וגם קולטרים מרובים דרך ורידי השחלה דוצ ובאגן וברטרופריטונאום.יש לי הטרוזיגוטית ל v ieuden ןלפקטור ii הומוזיגוטית ל mthfrי אשמח לקבל חוות דעת ממך בנושא ולשאלות האם כדאי להוציא או להשאיר את הפילטר ומה הסיכונים בשניהם ויש לי כאבים חזקים בבטן ןבגב התחתון האם זה שייך לפילטר או לקרישי דם שיש באזור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לא הבנתי מתיאורך האם קריש הדם לריאות היה תחת טיפול בנוגדי קרישה כגון קומדין או זריקות קלקסן. אם כן, צריך לשקול להשאיר הפילטר. אם לא , יש לשקול הוצאתו בתנאי שתמשיכי לגבל טיפול נוגד קרישה. את הנ''ל כדאי לשקול פנים על פנים מול המטולוג מומחה לקרישה.

26/08/2012 | 23:56 | מאת: זוהר

שחום,בזמן האירון כאשר אני שוכבת אני שומעת מין נוזלים בראש כאילו מפל מים זורם לי בראש,זה בצידו הדמאלי שדם בראש?הראשמעל האוסן, זה רק בשכיבה,יכול להיות שזו בעיה של זרימת דם?ואיך מאיצים זרימת גם

שלום ממליץ שתפני לרופא אף אוזן גרון.

31/08/2012 | 17:48 | מאת: זוהר

פניתי לאף אוזן גרון והכל בסדר כולל בדיקת שמיעה שיצאה תקינה

23/08/2012 | 18:29 | מאת: עומר

שלום מזה כשבועיים יש לי רגליים נפוחות מאוד מהברך ובעיקר ברגליים. חזרתי מחופשה בחו"ל ובטיסה הרגשתי שהרגליים ממש מתפוצצות מלחץ ולכן כל הטיסה הסתובבתי כדי שהרגליים לא יירדמו . עשיתי בדיקות דם כלליות כולל בלוטת התריס והכל יצא תקין. עשיתי דופלר ורידי רגליים וכן אקו לב שג"כ יצא תקין . למרות שכל השבוע אני משתדל להרים רגליים ככל שניתן וגם קומפרסים אין כלל שיפור והרגליים שתיהן נפוחות מאוד . מה המלצתך להמשך טיפול ובכלל . איך ניתן להוריד את הנפיחות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך על מנת לתת לך תשובה אמינה צריך לבדוק את הרגלים. יש אפשרות בינתיים גם ללכת עם גרב אלסטי עד גבה הברך.

21/08/2012 | 23:59 | מאת: עדי

שלום רב, אני בת 25 ומזה שנה אני שמה לב לתופעת ריבוי ורידים ונימים ברגליים. לאחרונה סובלת אף מכאבים באזורים אלה. ממה זה יכול להיגרם ואיך מומלץ לטפל? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

21/08/2012 | 13:32 | מאת: שיר

שלום רב, היום לאחר אמבטיה ראיתי שבסביבת הכתפיים והחזה יש לי רשת של וורידים ירוקים, לא שמתי לב לכך לפני. האם זה מהווה בעיה? יש לציין שאני בת 18.

שלום לרוב אין בכך בעיה רפואית אך בכל זאת ממליץ שתפני לבדיקת רופא המשפחה ליתר ביטחון

20/08/2012 | 22:50 | מאת: ליאורה

אני בת 58.בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין בכל הפרמטרים.אין לי מחלות כרוניות.יש לי קשיים בהליכה ובדיקת דופלר עורקי רגליים הראתה בעית זרימה ברגל שמאל.דופלר צואר תקין.אני מטופלת באספירין(פעם ביום)ובאוקסופןרין(פעמיים ביום)ומתאמצת ללכת כל יום הליכת צעידה כחצי שעה למרות הכאבים. שאלתי היא:האם במצבי הנוכחי אני יכולה לטוס לארה"ב? תודה שרון ליאורה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לא פירטת את חומרת הבעיה בעורקי רגל שמאל. בד''כ לא צריכה להיות באופן עקרוני בעיה עם טיסות, רק צריך לקחת בחשבון שבמטוס רמת החמצן נמוכה יותר מעל האדמה והרגל תקבל פחות חמצן אבל לפי תיאורך, לא צריכה להיות בעיה משמעותית אם כי על מנת לתת תשובה אמינה צריך בדיקה

20/08/2012 | 18:53 | מאת: נטע

שלום רב , לאחותי נקרעה הרצועה ברגל באיזור הקרסול ולאחר בדיקות רבות הביאו לה את הנעל/גבס הענקית הזאת לשים על הרגל . בעקבות תרופות וה' רק יודע לאחר כחצי שנה טיפול כרגע נוצרו ברגל דלקת בצקת ונוזלים (שהבנתי שבצקת זה בעצם נוזלים שנקרשו וניהיו לגוש) וכמובן הפנו אותה לאורטופד ולקחת אנטיביוטיקה . אני אישית נגד תרופות ואני לא שמחה בכלל שממלאים את אחותי באנטיביוטיקה . הייתי מאוד שמחה לדעת האם יש טיפול אלטרנטיבי שיכול לעזור לה ??? אשמח מאוד לתשובה בהקדם תודה רבה נטע .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כמובן שיש צורך לבדוק את הרגל על מנת לתת תשובה אמינה. עקרונית ניתן לשפר בצקת ואגירת נוזלים באמצעות גרב אלסטי והגבהת הרגל בשכיבה כל שעתיים לחצי שעה מעל גבה החזה.

21/08/2012 | 18:10 | מאת: נטע

תודה רבה על התגובה !! האם אתה יכול להפנות אותנו לכוון אותי לרופא כדי לעשות את הבדיקה הנדרשת ?! כמובן שיש לנו את כל התיק הרפואי והמסקנות הרפואיות ה"רגילות" .

19/08/2012 | 23:37 | מאת: אור

היי ,אני לא יודעת אם זה אכן קשור לפה אבל ... בזמן האחרון יש לי פעימות במקומות שונים בגוף ..מין דפיקות כאלה רעידות לא יודעת איך להסביר זה יכול להיות ברגל ,זה יכול להיות בזרוע של היד ..בכל מקום . אשמח לדעת ממה זה נובע ??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ייתכן ומדובר בפעילות של עצבים שגורמת לתחושת הרעד. אם זה ממשיך, ממליץ שתפני לנוירולוג.

19/08/2012 | 21:34 | מאת: גלינה

שלום רב, אבי בן 73, עבר ניתוח EVAR-Excuder 28x14x14mm+Rt IBD+Lt ILA, לפני כשנה וחצי, לאחר שהתגלתה מפרצת באאורטה בטנית תת כליתית ובעורק הכסל הפנימי משמאל. לאחר הניתוח אבי עבר מדי חצי שנה CT, ולאחרונה התגלה בבדיקה דלף ברור סביב Endograft פרוקסימלי- כנרא type 1 וגדילת מפרצת מ 65 ל67 ממ AP מ 71 ל 74 ממ LAT. שבוע שעבר אושפז אבי שוב, עבר אורטוגרפיה שהדגימה דלף מסוג ראשון. הוא אמור לעבור השבוע תיקון אנדווסקולרי. יש לציין שלאחר הניתוח אבי שהיה אדם מאד פעיל וחזק למרות גילו, התקשה מאד להתאושש מבחינה גופנית ונפשית. לקח לו חצי שנה להתאושש עד שחזר לעצמו. יש לציין שאבי הפסיק לעשן לפני שלוש חודשים וכרגע הוא מרגיש טוב ולא מתלונן על כאבים. ברצוני לשאול מספר שאלות 1. איך דלף שכזה בעורק אאורטה יכול להתרחש לאחר הניתוח שעבר לפני שנה וחצי? 2. האם פעולת התיקון המתוכננת אמורה לפתור את הדלף? ולכמה זמן? 3. האם יש שיטות נוספות לטיפול בבעיה? יש לציין שהוא טופל כל התקופה במחלקת כלי דם בסורוקה. 4. האם כדאי לנו לחשוב על מעבר לבית חולים אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הדלף קורה בשל הסיבות הבאות - 1. המשך ההתרחבות של דופן האורטה בעקבות הבעיה היסודית 2. ייתכן והעיגון של השתל העורקי לא היה אטום לחלוטין ואיפשר דלף והרחבה. בהתערבות החוזרת הכוונה להחדיר שרוול נוסף שיאטום את הדלף באזור העליון. אפשרות נוספית היא לבצע ניתוח פתוח עם פתיחת הבטן ותיקון המפרצת בתפירת שתל לאחר הוצאת השתל הקודם. לגבי מעבר בית חולים, ישנם בתי חולים גדולים המנוסים בטיפולים אלה אך איני יכול להצביע על ייתרון בולט של האחד על האחר. זה נתון לשיקולכם.

19/08/2012 | 09:30 | מאת: שולה

שלום, אני כ ארבעה חודשים לאחר לידה (בת 28) בימים האחרונים אני מרגישה (לא רואים חיצונית) מעיין נפיחות ,קצת מאוד שורף בכף יד שמאל כמו נוזלים למשל שהיה בסוף הריון , והורידים ביד הזו מתנפחים ללא קשר לשום מאמץ שאני מפעילה על היד. האם מצריך בירור?נשמע משהו מסוכן?אצל איזה רופא עושים בירור בנושא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נשמע שיש לחץ על עצב שגורם לתחושת הנימול וייתכן גם שיש בעיה בוורידים באותה היד. ממליץ שתתחילי עם בדיקת מומחה לכלי דם, ואם תקין, תפני לבדיקת אורטופד.

20/08/2012 | 16:29 | מאת: שולה

שלום, תודה רבה על התשובה, האם יכול להיות קשור שהפעלתי הרבה לחץ על כף היד בשיעור פילאטיס? תודה רבה

14/08/2012 | 23:13 | מאת: רועי

שלום, שוחררתי לאחרונה מבית חולים לאחר ניתוח להוצאת אבן מהכלייה. במהלך האשפוז קיבלתי זיהום שנבע משני קרישי דם ביד ימין שלי. היד כואבת וכטיפול אני מזריק קלקסן. השאלה שלי היא האם מותר לעשות מסג' / אבנים חמות הממריצות את מחזור הדם בבקרה שלי ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי מחכה עם מסאג' לפחות 3 ח' עד שתפחת הסכנה לתסחיפים בעקבות העיסוי.