נגישות
נגישות

המשך סיפור של בצקת ברגל אחת ופריחה בלתי מזוהה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

08/05/2012 | 20:09 | מאת: תהל

הבדיקה שלילית כמדומני ועדיין לא עשיתי ביופסיה לפריחה אבל יש שיפור בכל הסימפטומים בעקבות נטילת אלדוספירון 25 מ"ג: פחות בצקת, פחות לחץ דם - בעצם הלח"ד מאוזן לחלוטין, פחות פריחה. בבדיקת דופלר רגליים רשום: זרימה עצמונית CFV ימין + שמאל + SFV ימין + שמאל + הגברת זרימה: POP ימין + שמאל + TIB ימין + POST שמאל + ורידים שטחיים: אי ספיקה ספנו - פמורלית בימין ובשמאל - אי ספיקה ספנה קטנה ימין ושמאל - פרפורנטים מורחבים ימין ושמאל - לסיכום: 1 אין עדות ל DVT 2 אין עדות ל SVT 3 לא הודגמה אי ספיקה בורידים עמוקים ושטחיים מקוה שהכל ברור. אין אפשרות לצרף כאן קובץ. אזענין הבצקת היא בגלל כדורים להורדת לחץ דם?? להפסיק לבלוע וזודיפ 10 ?? לתשובתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לפי דופלר ורידי הרגלים יש לך אי ספיקת ורידים בשתי הרגלים, וזו עשויה להיות הסיבה לנפיחות. לעיתים גם לפריחה דלקתית ברגלים. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

11/05/2012 | 22:02 | מאת: תהל ש

שבת שלום תודה על תשובתך המנומקת והמפורטת. לא ברור לי משהו. בעת הבדיקה ואחריה, שאלתי את הרופא שבצע את הבדיקה האם יש בעיה או אי ספיקה, והוא אמר לי שהכל בסדר והוא לא רואה שום בעיה. אתה אומר ההיפך. יש אפשרות לשלוח לך בקובץ את הבדיקה (הקובץ שב CD ?? לאיזה כתובת? אגב, אין לי חיצונית ורידים בולטים יותר מאשר היו לי כל חיי. באזור הקרסוליים ב שני הרגליים ובידיים תמיד היו ויש לי כלי דם בולטים (גם לילדיי ולכל בני המשפחה: הורים, אחים וכו). בכל מצב אשמח לשלוח לך את הקובץ אם תוכל לבדוק אותו. אפנה למומחה כלי דם בכל מקרה. תודה ושבת שלום.

מנהל פורום ורידים וכלי דם