נגישות
נגישות

גלולות מליאן וקלקסן בעקבות ניתוח אורתופדי

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

22/05/2012 | 22:45 | מאת: שמרית

אני בת 28, בריאה בדר"כ, נוטלת גלולות מליאן, ולפני חמישה ימים אכילס של נחתך בעקבות נפילה מאופניים, וגובסתי מהאצבעות עד הברך. איני מעשנת, BMI 24, וללא בעיות קרישיות ידועות אצלי או במשפחתי. האורתופד במיון הורה לי להזריק 40 מ"ג קלקסן אחת ליום. אני צפויה לעבור ניתוח בימים הקרובים לתיקון הקרע בגיד שאחריו הרגל תקובע שוב לשבועיים. למיטב הבנתי הטיפול בקלקסן הוא לצורך הגנה בפני DVT - איני מבינה מאיזו סיבה ניתן לי הטיפול - האם הצורך בכך הוא בשל הגלולות/הניתוח/הקיבוע/השילוב בינהם? האם כך נהוג בניתוחים מסוג זה? והכי חשוב לי - האם אתה רואה לנכון להמשיך בטיפול זה, או להתייעץ מחדש עם האורתופד? תודה, שמרית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הסיכון לקרישי דם בורידי הרגל העמוקים עולה כאשר הרגל ממעטת בתזוזה כמו במקרה של גבס, ושילוב עם גלולות מניעה מעלה עוד יותר את הסיכון וזאת הסיבה שנשמעת הגיונית לכך שאת מטופלת בקלקסן נגד קרישה. צריך לבדוק את מינון הקלקסן שקיבלת אם לא נמוך כי צריך לתת מ''ג לק''ג משקל גוף. כלומר אם משקל קרוב יותר ל60 אז צריך 60 מ''ג קלקסן ולא 40

מנהל פורום ורידים וכלי דם