תוצאת דופלקס

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

20/04/2012 | 20:12 | מאת: טלי

שלום רב, אני אמורה לטוס בסוף השבוע הקרוב לאיטליה לסופ"ש ממש במקרה, בעכבות לקיחת כדורים לעכוב המחזור שאמור להגיע דווקא בסופ"ש ותופעות הלוואי הקשות שהופיעו (כאבים בחזה , דופק מהיר מאד, תחושת חנק, לחץ בראש ובעורקים ובצקות), פניתי לרופאת המשפחה אשר שלחה אותי לדופלקס ושם נאמר: רגל שמאל: "אי ספיקת וריד הספנה הגדולה באזור השוק. בשליש התחתון של השוק יש סימני דלקת בוריד ספנה, וריד לא נסגר בלחיצת מטמר מדובר על SVT "...מה זה אומר? אני לא מוצאת אף רופא כירורג כלי דם שיכול לקבלני לפני הנסיעה... מותר לי בכלל לטוס? אנא עזרתכם הבהולה תודה

שלום לך. SVT = סופרפישיאל טרומבופלביטיס כלומר דלקת שטחית של הורידים. לרוב לא צריכה להיות מניעה לטוס במצב זה אבל כמובן שלא ניתן לקבוע סופית ללא בדיקה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם