נגישות
נגישות

סוכרת והשמנה

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

26/12/2012 | 14:32 | מאת: יעל

הי! אני בת 58 מקבלת ליפנור 5 בגלל יתר טריגליצרידים. מאחר ובדיקות הגלוקוז הראו עליה מתמדת והגעתי ל-124 ובדיקות ההמוגלובין המסוכרר עלו בהדרגה והגעתי ל-7.1 הורה לי הרופא לקחת גלוקומין אחרי ארוחת הבוקר וכעבור 12 שעות אחרי ארוחת הערב עוד כדור גלוקומין. אני לוקחת כבר חודש וחצי . בבוקר לפני הארוחה אני מודדת פעמים בשבוע באמצעות מכשיר ביתי והתוצאה נעה בין 119 ל-.124. שעתים לאחר מכן אני בודקת שוב והתוצאה נעה בין 109 ל-120. בנוסף התחלתי לפני חודש בפעילות גופנית(שעה הליכה 3 פעמים בשבוע) ובדיאטת הרזיה וירדתי כ-4 ק"ג. . כמו כן נזהרת מאד מפחמימות( דברי מתיקה ועוגות אף פעם לא אהבתי). האם יתכן שהטיפול בגלוקומין לא נכון מבחינת לוח הזמנים או בכלל לא יעיל? או האם זה סביר שטיפול כזה מתחיל להשפיע בטווח יותר רחוק? מה עלי לעשות ? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל אצלך הסוכר הגבוה ביותר בצום. תנסי לקחת גלוקומין אחרי ארוחת ערב והכדור השני בלילה במקום בבוקר

27/12/2012 | 09:31 | מאת: יעל

כשהתברר לי שמדובר בסוכרת ואני זקוקה לטיפול תרופתי פניתי לרופא סוכרת שאמר לי לקחת 2 כדורי גלוקומין לפני השינה. רופא המשפחה סבר שעדיף לקחת את התרופות לאחר ארוחה ולפיכך הנחה אותי לקחת כדור אחד לאחר ארוחת הבוקר ואת השני לאחר ארוחת הערב ( בפועל זה כל 12 שעות) אני מבינה שבטיפול התחלתי מדובר בניסוי וטעייה . השאלה שלי האם הכדור של הלילה (לפי הצעתך) יכול להנטל לפני השינה וללא ארוחה? תודה רבה!

מנהלי פורום סוכרת והשמנה