התיעצות

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

30/12/2012 | 10:09 | מאת: אפרת

בוקר טוב! אני מקבלת 2 כמוסות של מטפורמין לטיפול בסוכרת(המוגלובין A1C 6.9.) את הכמוסות אני לוקחת ממש לפני השינה. יש לי 3 שאלות: 1.האם זמני לקיחת התרופות נכונים ? 2.האם רצוי לקחת גם אספירין (אני בת 61) 3.האם תרופה בשם ליפנור(בגלל טריגליצרידים גבוהים) עלולה להביא למצב סוכרת או להחמיר אותו? סליחה על ריבוי השאלות!

03/01/2013 | 10:14 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום אפרת- HBAC 6.9 הוא גבוה במקצת.מציעה לך לבדוק אצל הרופא שלך/מרפאת סוכרת האם להחליף את המטפורמין לגנואט/יוקראס לקחת בוקר וערב. מתן אספירין תלוי במספר גורמי הסיכון למחלת לב. לא בטוח שאת צריכה לקבל. ליפנור לא מעלה סוכר.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה