רמות גבוהות של אנזימי כבד: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הפחד מבידוד – מה הוא עושה לנו וכיצד נדע שהגיע הזמן לטפל בו?

מגפת הקורונה הביאה לחיינו מציאות חדשה של ריחוק חברתי ושל בידוד כאמצעי מניעה. ככל שמניין הנדבקים עולה, כך הופכת אפשרות הבידוד לממשית יותר, ועבור רבים למלחיצה ומעוררת חרדה. כך נבדיל בין הצורך לשמור על עצמנו לבין פגיעה בתפקוד היומיומי כתוצאה מאותה חרדה המתפתחת אצל רבים. כל הפרטים בכתבה עד לפני מספר חודשים בלבד, תיאור המציאות בה אנו חיים היום היה נשמע לכולנו כמו עלילה של סיפור מדע בדיוני. התחושה שהמציאות הנוכחית עולה על כל דמיון לא נוצרה בגלל שתרחיש של מגיפה עולמית מעולם לא עלה בדעתנו, אלא כיוון שהצעדים הננקטים בכל העולם למניעת התפשטות הקורונה – בידוד, סגר, ריחוק חברתי ואיסור התקהלויות – מנוגדים לחלוטין לטבע שלנו כבני אדם. כיצד הם משפיעים עלינו מבחינה נפשית? "אחרי שחרור הסגר על המשק הישראלי התחיל גל עצום של פניות לטיפול נפשי", מספר ד"ר אודי בונשטיין, פסיכולוג קליני בכיר ופסיכולוג רפואי מומחה, "הביקוש לטיפול היה גבוה הרבה יותר מכפי שהכרנו לפני הקורונה, ואני קושר את זה בעיקר לבידוד". לשאלות בנושא חרדה ונושאים נוספים תוכלו להיכנס לפורום פסיכולוגיה קלינית...
ללמוד עוד על רמות גבוהות של אנזימי כבד
מדברים על אוטיזם-תמונה

לקראת יום המודעות לאוטיזם, המצוין מדי שנה ב-2 לאפריל - כל...

מאת: ד"ר אלה...
02/04/2019
ט"ו בשבט הגיע, חג לתעודות!-תמונה

כיצד נכון להגיב לתעודה שהילד מביא הביתה? הורים, שימו לב:...

מאת: לאה שטרן
01/02/2017
ילדים: זיהומים חוזרים בדרכי השתן-תמונה

דלקת בדרכי השתן נחשבת תופעה שכיחה בילדות. הורים, שימו לב:...

מאת: פרופ' דניאל...
12/07/2018
אפילפסיה עמידה לתרופות: יש טיפול-תמונה

אחד מכל שלושה חולי אפילפסיה איננו מגיב לתרופות וממשיך לסבול...

מאת: ד"ר פיראס...
20/04/2017
אולי יענין אותך לדעת...
בדיקת תפקודי כבד  - תמונה
בדיקת תפקודי כבד
בדיקת תפקודי כבד
האם באמת צריך לצום לפני בדיקת שומנים בדם? - תמונה
האם באמת צריך לצום לפני בדיקת שומנים...
עומדים לבצע בדיקת כולסטרול וטריגליצרידים...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לרמות גבוהות של אנזימי כבד?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

רמות גבוהות של אנזימי כבד: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

WBC 3.32 K/uL RBC 4.46 M/uL HGB 12.4 g/dL Hct 36.8 % Mcv 82.5 MCH 27.8 MCHC 33.7 g/dL PLT 209 K/uL RDW-SD 38.9 fL RDW-CV 12.8 % PDW 15.6 fL PCT 0.25 % MPV 11.8 fL P-LCR 39.7 % Neutrophils % 37.0 % Lymphocytes % 51.0 % Monocytes % 6.0 % Eosinophils % 3.0 % Atypical Lymph. % 3.0 % Neutrophils 1.23 K/uL 1.23 Lymphocytes 1.69 K/uL Monocytes 0.20 K/uL Eosinophils 0.10 K/uL Atypical Lymph. 0.10 K/uL PT (sec) 12.8 sec PT (INR) 1.06 INR Sodium 140.8 mmol/L Potassium 3.5 mmol/L Chloride 106.4 mmol/L Glucose 110.1 mg/dL Calcium 9.2 mg/dL Phosphorus 3.6 Urea 13.9 mg/dL Creatinine 0.58 mg/dL Uric Acid 2.73 mg/dL eGFR >60 eGFR IU eGFR IU = mL/min/1.73m פתח בדיקה LDH 258 U/L פתח בדיקה AST(GOT) 23 U/L פתח בדיקה ALT(GPT) 20 U/L Alkaline Phosph. 102 U/L 102 Bilirubin, Total 0.38 mg/dL Total Protein 7.11 g/dL Albumin 4.0 g/dL פתח בדיקה Globulin 3.16 g/dL הצגת גרף הצגת טבלה פתח בדיקה Cholesterol,Total 141.4 mg/dL Desirable: <200 mg/dL Borderline High: 200-239 mg/dL High: >=240 mg/dL הצגת גרף הצגת טבלה פתח בדיקה Triglycerides 60.0 mg/dL Normal: <150 mg/dL Borderline High: 150-199 mg/dL High: 200-499 mg/dL Very High: >=500 mg/dL הצגת גרף הצגת טבלה פתח בדיקה HDL Cholesterol 47 mg/dL 47 תוצאה 40 60 LDL Cholesterol 82 mg/dL Non-HDL Cholesterol 94 mg/dL Iron 92.3 ug/dL Transferrin 261 mg/dL Folic Acid 2.05 ng/mL Vitamin B12 422.5 pg/mL TSH 2.01 mIU/L C-Reactive Prot. 0.8 mg/L CMV Ab IgG 3.3 Nonreactive AU/mL CMV Ab IgM 0.43 Nonreactive EBV EBNA Ab IgG 318.0 Positive U/mL הלימפוציטים גבוהים והנירפוליטים נמוכים מדוע? מה עוד חריג בבדיקות שלי?

מבחינה המטולוגית יש ירידה מתונה ברמת הנויטרופלים. המשמעות תחויה בהקשר-האם כרוני או חדש. האם המגמה היא של ירידה או שיפור. האם קשור חמחלה זיהומית? המידה ואין הסבר ואין שיפור בבדיקות חוזרות יש צורך בהערכה המטולוגית מסודרת.

שלום רב,הנני בן 30 בבדיקות שגרתיות שביצעתי למעקב באנמיה קלה (המוגלובין 12.8 ) התגלה לפתע כי ערך ALT -gpt הינו 50 כאשר טווח הנורמה הוא מקסימום 37. יש לציין כי שאר הבדיקות תקינות: PROTEIN TOTAL -7.5,תקין ALBUMIN-4.6,תקין BILURUBIN TOTAL -0.7,תקין ALKP-58,תקין AST-GOT-29,תקין 1.על מה מצביע ערך גבוה של ALT כפי שמצויין בבדיקות שלי?האם החריגה מהנורמה יכולה להצביע על בעיה כלשהיא? 2.אילו בדיקות נוספות עלי לבצע כדי לבדוק האם קיימת בעיה כלשהיא בכבד?

1. איני יודע עליך דבר, כולל למשל השמנה או שומני דם גבוהים. 2. כבד שומני הוא אפשרות אחת מיני רבות. הסטיה ממש מינימלית מהנורמה. עד פי 3 משהנורמה לא מכריזים "צבע אדום". 3. אם זה ממצא שחוזר על עצמו, אולטראסאונד כבד יכול לאשש/ לשלול המצאות כבד שומני. 4. נראה לי שהצעד הבא יהיה לחזור לרופא המטפל. 5. בדיקת תפקודי כבד אינה "בדיקות שיגרה", אלא נעשו במסגרת בירור אנמיה קלה. גבר בן 30 בריא אינו צריך "בדיקות שיגרה" למעט אולי כולסטרול פעם בחמש שנים.

שלום רב ותודה על תשובתך המהירה , ערכי הכולסטרול הם קצת גבוהים כאשר הכולסטרול הכללי הינו 215 האם יכול להיות בגלל זה ה-ALT הגבוה? מה זאת אומרת כבד שומני?על מה זה משפיע ואיך מטפלים בזה?

בת 16 לאחר כריתת כיס מרה עקב אבנים, יומיים אחרי הניתוח כאבי גב חזקים ובלתי נסבלים במרכז הגב מגיעים רק בשעות הלילה,במשך היום מתפקדת רגיל לחלוטין,קצת בחילות לפעמים. בבדיקות דם עלייה באנזימי כבד,אולטרסאונד תקין לחלוטין. מה זה יכול להיות??

שכחתי להוסיף שאנחנו כבר שבוע אחרי הניתוח והכאבים עדיין נמשכים כל לילה וכמו כן אינם מגיבים למשככי כאבים, נמצאים איתה כרגע באשפוז להשגחה ומרגישים די חסרי אונים. לתשובתך בהקדם אודה.

היי האם קיבלת תשובה ..אנחנו באותו סרט עם הילדה גם בגיל 16 וגם אחרי ניתוח כיס מרה ..בדיוק מה שתיארת ..מה ענו לך ?

חשוב לפנות לרופאים המנתחים בהקדם!

האם נמצאה הסיבה לכאבי הגב אחרי הניתוח? בת ה16 שלי עומדת לעבור ניתוח כזה ואני מלאת חששות

יש לפנות למנתחים

שלום רב, אבא שלי בן 74. מצב טוב. לאחרונה בעקבות כאב בחיבור האגן עם הירך בצד שמאל עבר בדיקות דם. הבדיקות הראו שה LDH היה קצת גבוה. ערכו היה 680. והיה לו קצת חוסר בברזל והמוגלובין. לכן הופנה לבדיקות נוספות. והנה ה- LDH עלה והפעם הראה 720. בפעם השלישית כבר בדקו עוד כמה דברים והנה התשובות: LDH - 860 AST - 27 ALT - 22 GGT - 34 RBC - 4.30 HB - 12.2 HCT - 36.2 LYM - 14.9 עלי לציין כי: הרופא משפחה טען שעדיין אין לו מושג מה זה. עלי לציין שלאבי כליה אחת ועשו לו בדיקת אולטרסאונד שיצאה תקינה. אודה על הכוונה. כי רופא המשפחה טוען שאבי צריך אולי לעשות מיפוי עצמות וגסטרוסקופיה.

ערב טוב LDH הוא אנזים המצוי כמעט בכל רקמות הגוף, ורמה גבוהה שלו אינה ספציפית למשהו מסויים. מציע ללכת עם רופא המשפחה שמחבר את הסיפור הקליני עם ממצאי הבדיקה הגופנית ובדיקות המעבדה להשערת עבודה אותה הוא הולך לבדוק מיפוי עצמות וגסטרוסקופיה יכולות להיות בדיקות שמקדמות אבחנה לא אוכל להיות יותר ספציפי פה, כי הבדיקה אינה ספציפית, רק קוראת לבירור