שילוב אימון אירובי והתנגדות בסוכרת 2

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

31/10/2012 | 09:00 | מאת: ישראל לביא

אני בן 30 גובה 178 ושוקל 125 והתגלה לי הסוכרת בגיל 23,אני מטופל מטפורמין 2 פעמים ביום ברוחות הגדולות בבוקר ובערב ואני מנהל אורח חיים תקין לחלוטין ביום יום. לפני כחודשיים התחלתי אימון כושר ואירובי והתוצאות וההרגשה מטיבות את מצבי,אני מתעורר אם 150 ומתאמן במכון כושר 3-4 פעמים בשבוע,לפני האימון הבדיקה מראה 150 כיום אני מצליח לרוץ ללא זווית במהירות 8.7 למשך 20 דקות ללא מאמץ שיא אימון כח 2 בשבוע לשרירים של פלג גוף העליון שרירים ראשיים. שאלתי היא עד כמה ניתן לאמץ את שרירי הרגליים והגוף?מה המינון והסדר הנכון בשילוב אימון אירובי וכח?איזה אימונים מומלצים ביותר? ועד כמה האימון יכול להיטיב את מצבי עד לשלילת לקיחת מטפורמין?

31/10/2012 | 15:30 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום-כיון שאתה מתעורר עם 150 סוכר, מציעה לך לקחת בלילה 2 כדורי מטפורמין ובבוקר 1 . 3 כדורים ליום. הסוכרת תתאזן כאשר גם תרד במשקל בצורה רצינית.האימונים חשובים מאד בשילוב עם ירידת המשקל. אין גבול למה שאפשר להגיע באימון,אך רצוי לעשות מבחן מאמץ לפני כן.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה