השמנה ואיזון

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

16/01/2013 | 18:15 | מאת: הכרמלי

אני בן 81, יש לי סוכרת סוג 2 שנים רבות (תורשתי ממשפחת אימי)זה למעלה מ-15 שנה מקבל אינסולין(נובו רפיד) עם משאבה, לצערי לא מצליח לאזן הסוכר בדם, בדרך כלל בין 100 ל-200, ה_HA1C למעלה מ-8%,(היה כבר 9), לפעמים ומבלי סיבה ניראת הסוכר קופץ למעלה מ-400 ואז אני מוסיף בהדרגה 10 עד 15 יח' אינסולין בולוס ואז רמת הסוכר מתחילה לרדת. אני עושה 3 פעמים בשבוע פעילות גופנית בחדר כושר, אני שוקל כ-83 ק"ג, הגובה שלי כ-170, ברצוני להוריד במשקל ובשום אופן לא מצליח, אני מקבל בממוצע כ-75 יח' אינסולין ליום, היתכן קשר בין האינסולין וההשמנה? מה ניתן לעשות, האם יש אפשרות לקבל ויקטוזה ולהוריד קצת האינסולין? או שמה יש צורך בשינוי כמויות האינסולין במשאבה, ואם כן אודה על המלצה למומחה למתן אינסולין, במשאבה או באופן אחר ! .

17/01/2013 | 14:13 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום רב-לפי החישוב BMI שלך הוא 28 ולא מדובר בהשמנה אלא עודף משקל. לכן וקיטוזה לא מתאימה לך. אפשר לקחת כדורים שגלוקופג [אם אין בעיות עם כליות או כבד]ואז להוריד קצת מנוני אינסולין במשאבה.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה