משלשלים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

קולונוסקופיה רגילה או וירטואלית?

סרטן המעי הגס הוא נפוץ וקטלני, אך גילוי מוקדם עשוי להביא לריפוי. בדיקת קולונוסקופיה, רגילה או וירטואלית, מאפשרת אבחון. איזה בדיקה עדיפה? סרטן המעי הגס הוא סרטן נפוץ וקטלני. גילוי מוקדם עשוי להציל חיים. הדרך לאתר את המחלה בשלב מוקדם, בו היא עדיין ניתנת לריפוי, היא באמצעות בדיקת קולונוסקופיה. מהי קולונוסקופיה? מתי ומדוע חשוב לעבור את הבדיקה? מה ההבדל בין קולונוסקופיה "רגילה" לקולונסקופיה וירטואלית? כל התשובות מפי ד"ר יוסף אקשטיין, מנהל הדימות במור רפואה מתקדמת. קולונוסקופיה (אילוסטרציה) מדוע חשוב לאבחן את סרטן המעי הגס בשלב מוקדם?"משום שזה מציל חיים. בפירוש כך. סרטן המעי הגס הוא מחלה קטלנית. דרך יעילה ובטוחה למנוע פגיעה קשה במי שלוקה בה, היא איתור בשלב מוקדם. לא סתם אומרים שגילוי מוקדם מציל חיים. טיפול במחלה בשלביה הראשונים, עוד בטרם הגידול התפשט, מיטיבה את הסיכוי להביס את המחלה. אם...
ללמוד עוד על משלשלים
ניקוי רעלים יעיל: קולון הידרותרפיה-תמונה

מרגישים עייפות כרונית? סובלים מעצירויות, שלשולים ונפיחות?...

מאת: אמה אסתטיק...
19/03/2018
קולונוסקופיה וירטואלית: 10 עובדות-תמונה

גילוי מוקדם של סרטן המעי הגס עשוי להציל חיים - ובדיקת הסקר...

מאת: ד"ר נועם...
10/05/2015
קולונוסקופיה: בדיקה מצילת חיים-תמונה

מדי יום מתים כ-5 אנשים ממחלת סרטן המעי הגס ועוד כ-10 אנשים...

מאת: מערכת zap...
07/12/2011
מבוא לפרמקולוגיה-תמונה

החומר סוכם ע"י תמר פיליפס - סטודנטית לסיעוד שנה ג' מתה"ש...

מאת: בסיכום זה...
05/01/2002
אולי יענין אותך לדעת...
כריתת-תת-שלמה-של-המעי-הגס-Subtotal-Colectomy - תמונה
כריתת-תת-שלמה-של-המעי-הגס-Subtotal-Colec...
כיצד מתגלה סרטן מעי הגס? סרטן המעי הגס יכול...
דימום, זיהום וכיבים במעי הדק - תמונה
דימום, זיהום וכיבים במעי הדק
הסיבות הנפוצות להסרת המעי הגס הימני:
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל למשלשלים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

משלשלים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, אני לא מצליחה להוציא את הצואה, למרות שהיא כבר בפתח של פי הטבעת. ניסיתי לקחת פראפין, וכדור משלשל לקסדין ושום דבר לא עוזר. זה אמנם רק יום אחד, אבל אני סובלת כתוצאה מזה מכאבי ראש חזקים ותחושת קבס. בנוסף חשוב לציין שיש לי כרגע פיסורה מדממת, אבל הקושי להוציא לא נובע מפחד מכאב, אלא צואה יבשה שהצטברה לגוש גדול מדי שלא עובר. מה עושים?

גילי שלום, פרפין וכדור לקסדין לא פועלים מיידית. לוקח להם לפחות 6 שעות עד שמתחילים לפעול. במצב של פיסורה פרפין יכול לעזור בסיכוך היציאות ובהקלה על הכאב. מדובר בשימוש קצר טווח ולא ממושך. תכשירים שפועלים בטווח המיידי הם חוקנים או פתילות גליצרין. הם גורמים לספיגה של מים לאזור ולמיהול וריכוך של היציאות. כדי להמנע ממצבים כאלה שיכולים להחמיר את בעיית הפיסורה, עלייך להגביר את צריכת הסיבים היומית שלך וכן את כמות המים שאת שותה. ליאת

31/08/2014 | 08:41 | מאת: מיקי
מתוך פורום תרופות ורוקחות

מה תפקיד כדורי הלקסעדין שיש לקחת לפני בדיקת קולונוסקופיה.האם גם מי שאינו סובל מעצירויות צריך לקחת אותם לפני הבדיקה. מהי ההשפעה שלהם.האם גם הם משלשלים? תוך כמה זמן הם מתחילים להשפיע?. תודה על תשובתכם

מיקי שלום, כדורי לקסעדין הם כדורים משלשלים והם חלק מפרוטוקול ריקון המעיים לפני קולונוסקופיה, גם אם לא סובלים מעצירות. תחילת השפעה היא בין 6-12 שעות. ליאת

מסתבר שיש מוצרים שלגביהם מצויין: "ללא סוכר" והם אסורים לחולי סוכרת. הנ"ל הועתק מתוך: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3005287,00.html הנטורופת גלעד אדרעי מכללית רפואה משלימה מסביר: מלטיטול הוא סירופ פחמימה רב-כהלית, המופק בדרך כלל מתירס. הוא הופך בגוף לסוכר, ולכן אינו מומלץ לחולי סוכרת. גם סורביטול הוא פחמימה רב-כהלית, ולסוכרתייים רבים יש בעיה באנזים הנקרא אלדורז רדוקטז, האחראי לפירוקו. החסר הזה פוגע ברקמת החיבור של ויטמין סי וקוורציטין, וכתוצאה מכך מאיץ תהליכים ניווניים של קצות העצבים וכלי דם.

שלום לך, על מנת שלא תפחיד יותר מדי את משתתפי האתר , לוטה קטע רלבנטי לממתיקים הרב כוהליים, מתוך הספר החשוב: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" סוכרים אלכוהולים- הפוליאולים סוכרים אלכוהולים הם הצורות הכימיות האלכוהוליות של הסוכרים. הצורה האלכוהולית של הגלוקוז היא הסורביטול, של הגלקטוז היא הגלקטיקול , של הלקטוז היא הלקטיקול, וכן הלאה. מבחינת המתיקות הם נבדלים זה מזה, בין מחצית המתיקות של הסוכר ועד למתיקות שווה לו. הפוליאולים נספגים לאט מהמעי אל הדם, ועוברים מטבוליזם בכבד. היות ואינם נספגים במלואם מהמעי, אכילתם בכמויות גדולות גורמת להצטברותם במעיים ולשלשולים. לרוב הפוליאולים משמשים להמתקת ממתקים וסירופים "ללא סוכר" . מבחינה קלורית, יש להם פחות ממחצית הקלוריות של הסוכר, והם גם אינם גורמים לעששת השיניים כמו הסוכר הרגיל. איזומלט (Isomalt): פוליאול דו-סוכרי , מתיקותו כמחצית המתיקות של הסוכר. משתמשים בו בסוכריות, גומי לעיסה, גלידות, ריבות דיאטטיות ועוגות לאפייה. אין לו טעם לוואי, וניתן לערבב אותו עם ממתיקים מלאכותיים אחרים. נמצא בשימוש בארצות רבות כולל ארה"ב. לקטיטול (Lactitol): פוליאול דו סוכרי שמוצאו מלקטוז. מתיקותו כ 40% משל הסוכר הרגיל (סוכרוז), אך מכיל מחצית מהקלוריות של הסוכר. נמצא במוצרי אפייה, גומי לעיסה, מוצרי חלב קפואים (גלידות) ממתקים, ריבות. מאושר לשימוש בארצות רבות, כולל ארה"ב. מלטיטול (Maltitol) פוליאול דו סוכרי שמקורו ממלטוז. נמצא הרבה בטבע כציקוריה. יש לו 90% ממתיקות הסוכר הרגיל, ומורגש בפה כמו הסוכר הרגיל. משתמשים בו במיוחד לציפוי של ממתקים. מאושר לשימוש בארצות רבות, כולל ארה"ב. מניטול (Manitol) פוליאול חד סוכרי, 70% מתיקות מזו של הסוכר. משתמשים בו כאבקה לציפוי גומי לעיסה. שימוש מוגבר במניטול של יותר מ –10 גרם ליממה, עלול לגרום לאפקט משלשל. מאושר לשימוש בארצות רבות, כולל ארה"ב. סורביטול (Sorbitol) : מתיקות הסורביטול הנה רק כמחצית ממתיקותו של הסוכר. הוא נספג מהמעי ועובר מטבוליזם לפרוקטוז. הסך היומי מוגבל לכמויות שבין 50-60 גרם ליממה כתחליף לדו-סוכרים כסוכרוז, היות וכמויות מעל ל 50 גרם גורמות לשלשולים. כמו הפרוקטוז, גם הסורביטול בכמויות המותרות, אינו משנה את האיזון המטבולי בסוכרתי. אולם היות והוא הופך לפרוקטוז הרי שכל מה שנטען לגבי הפרוקטוז - נכון גם לגבי הסורביטול. יש לזכור, שאין קשר בין הסורביטול במזון לבין כמויות הסורביטול הגבוהות התוך תאיות, בעדשת העין או בנוזל הזרע. ההצטברות של הסורביטול בתוך התאים תלויה במציאות האנזים "אלדוז רדוקטז", אשר במקרי יתר גלוקוז תוך תאי, הופך חלק מהגלוקוז בעדשה, בתאי מעטפות העצבים ועוד - לצורה של גלוקוז-אלכוהול , הסורביטול. קסיליטול(Xylitol) : זהו פוליאול חד סוכרי בעל 5 פחמנים (הקודמים הכילו 6 פחמנים) והוא נפוץ בירקות ובפרות (חסה, גזר, תות שדה). ניתן להפיקו בקלות בצורה מסחרית בתעשיית העץ. יש לו אותה מתיקות כשל הסוכר, וגם אותו ערך קלורי. משתמשים בו להמתקת גומי לעיסה וממתקים קשים. כמו כן משתמשים בו בתעשיית התרופות ובמוצרים להגיינה של הפה. השימוש בו מוגבל בגלל שכיחות תופעת השלשולים, ולכן הכמות הנסבלת ע"י הסוכרתי מושפעת בהרבה מצורת השימוש בו. במנה בודדת של 30-40 גרם - הקסיליטול יגרום לשלשול. אם מחלקים את מתן הקסיליטול למספר מנות ביממה, ניתן להגיע בקלות לצריכה יומית של 50 גרם ללא תופעות לוואי. במתן תוך ורידי - הוא רעיל (טוקסי) לאדם, אולם במתן דרך הפה התגובה הנה טובה. אין עדיין לחוקרים מספיק מידע על השפעת השימוש הממושך בקסיליטול באופן קבוע בדיאטה של הסוכרתיים. קיימות ידיעות שבשימוש כרוני בכמויות גדולות בבעלי חיים , נמצא קשר להופעת גידולים בחיות. מאושר לשימוש בארצות רבות, כולל ארה"ב. " כלומר בכמות סבירה אין מה לחשוש. והכי טוב זה להשתמש במוצרים מומתקי סוכרלוז, ממתיק חדיש על בסיס סוכר "הפוך" טעמו זהה לסוכר והגוף אינו מכירו ואינו מחייחס אליו.. כמו כן מומלץ להציץ בספרנו הישן והטוב " ללא סוכר בישול ודיאטה" לגבי מתכונים מתאימים שלא נס ליחם וטעמם.

15/02/2011 | 11:08 | מאת: זהבית
מתוך פורום סוכרת

האם נכון להשתמש באיזומלט ?אני טרום סוכרתית ידןע לי כי ישנם ממתיקים מלאכותיים שלא רצוי להשתמש בהם. אודה לכם מאד מאד באם תכוונו אותי לשימוש לא מזיק בממתיקים אלו ובאיזומלט.המון תודות מזהבית.

ד"ר שלום. רופא ילדים המליץ לבני בן ה 4.8 לקחת שמן פרופין נגד עצירות. תקופה ארוכה היתי מביעה לו 5 מ"ל לפני שינה. ראיתי שזה לא כל כך עוזר, פניתי שוב לרופא ילדים, הוא אמר לקחת 5 מ"ל בוקר ו5 מ"ל ערב. רופא גסטרו גם אמרה שזה בסדר. זאת אומרת שבני לקח 1 .7 ליטר שמן פרופין. לפני שבועה עלה לו חום 38.9. בכה וצרך בלילה , ביקש לעסות לו עיסוי בגב מכאבים, היו לו יציאות כמו שילשול ולא הצליח להחזיק את הצואה . מבקשת עזרה ומה לעשות כי הוא סובל מכאבי גב ושילשולים גם אחרי tasectan תודה רבה

שלום ילנה, אני לא חושב שיש קשר בין השמן פאראפין לחום או לכאבי הגב. בכל אופן כמובן שאם עכשיו הוא משלשל אז יש להפסיק את נטילת השמן פאראפין. לא ברור לי ממה שכתבת האם החום נמשך? אני חושב שכדאי שהילד יבדק שוב ע,״י רופא הילדים.