רפאגליניד: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

לקראת ראש השנה וצום יום הכיפורים

תכלה שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה. עבור הסוכרתיים שבינינו הימים הללו מלווים בארוחות גדולות מחד וצום מאידך. בכתבה אספנו כמה טיפים ומתכונים טעימים במיוחד לסוכרתיים. שתהיה שנה טובה – וקצת פחות מתוקה עם התקרב החגים והמועדים, ובפרוס השנה החדשה, מתכוננים כולם, סוכרתיים ולא סוכרתיים לקראת החגים. יש מי ששוהה רוב הזמן בבתי הכנסת, יש מי שמטייל בארץ או בחו"ל, ויש מי שקופץ מארוחת חג אחת לאחרת ומסיים את החגים בתוספת נכבדה של קלוריות וקילוגרמים מיותרים. לאחר ארוחות החג, מהווה גם צום יום הכיפורים בעיה לסוכרתיים רבים הרוצים מחד לשמור על המצווות, קלות כחמורות, ומאידך נתקלים בסיכון עצמי עד "פיקוח נפש" כאשר מדובר בסוכרתי המזריק ארבע זריקות ליממה, חייב לאכול ואינו יודע מה לעשות וכיצד לנהוג.. ראש השנה – ארוחת ערב החג וסופש ארוך מלא במאכלים בערב החג ובשני הימים הטובים שלאחריו, מקובל בבתים רבים לארח את כל בני המשפחה מקרוב ומרחוק לארוחות חגיגיות ומרובות מנות, פחמימות וקלוריות. אין כל מניעה...
ללמוד עוד על רפאגליניד
סוכרתיים בצום: על הלכה ורפואה-תמונה

רבים מחולי סוכרת נתקלים בבעיה ביום כיפור - הם מעוניינים...

מאת: ד"ר יוסף...
06/10/2008
מדריך הצום הגדול-תמונה

יום הכיפורים 2005, מי צם? איך אפשר לצום גם כאשר מוטלות...

מאת: מערכת zap...
23/09/2004
גלוקגון - הצלה במזוודה-תמונה

חודש המודעות לסוכרת: והפעם, מהי היפוגליקמיה? וכיצד יכול...

מאת: גלוקגון(Gluca...
03/11/2004
סוכרת: שומרים על איזון בחג-תמונה

צרכנות רפואית: שילוב של אינסולין לבמיר עם נובונורם משיג...

מאת: מערכת zap...
25/09/2008

רפאגליניד: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אני מזריק לנטוס כ 3 שבועות 16 יח' בערב. בנוסף- 1 נובונורם+1 גלופאז בארוחת בוקר וארוחת ערב. באורחת הערב - גם 1/2 כדור פרנדז. מאז התחלת השימוש באינסולין, הפסקתי לקחת לגופופז' ונובונורם בצהריים, כי זה גרם להיפו' בצהרים. ערכי הסוכר: 5:30 כ 90, 6:30 כ 120 , 7:30 כ 150, 10:00 כ 110, 85 ב 12:00, אוכל, 80 ב14:30 ואח"כ בין 80 ל110 עד הלילה. 1. האם דרוש להוריד את רמת הסוכר בבוקר? איך? 2. האם ניתן לשלב ג'נוביה עם לנטוס?

אתה נוטל שילובי תרופות רבים ומגוונים מחד ומאידך אינך מטופל במינונים המירביים של התרופות המומלצות (גלוקופג' ופרנדייז). עם זאת ערכי הסוכר שציינת נמוכים. הדרך הנכונה לעקוב אחר השפעת התרופות היא במעקב אחר A1C.על סמך זה תדע האם יש צורך להוריד את רמת הסוכר בבוקר. להערכתי לפי המספרים שרשמת - אין צורך אך זו החלטה של רופא הסוכרת שלך. לגבי התרופות, השאיפה שלי היא תמיד לנסות להגיע למינון מקסימלי של גלוקופג' בשל תכונותיו הטובות. ההיפו בצהריים כנראה נגרם בעיקר מהנובונורם. לגבי שילוב של ג'נוביה ולנטוס- זה נעשה ויש בכך הגיון, אך זה צריך להעשות במעקב ועל פי החלטת רופא סוכרת.

במה אתה מתכוון למינון נמוך יחסית של גלוקופאז'? האם לדעתך לקיחת גלוקופאז' בצהריים יכולה להשפיע על רמת הסוכר בבוקר בצום?

המינון המלא של גלוקופג' הוא 3 כדורים ביום. התרופה עובדת לאורך זמן, גם מעט על הארוחה וגם לאורך כל היום. לכן יתכן ומינון מלא ישפיע על ערכי הסוכר לכל אורך היממה ולא רק סביב הארוחה בו הוא ניתן.

אני בן 57 שנה. אני לוקח סיאליס 5 מ"ג כבר מספ' חודשים לסירוגין, כלומר שבוע שבועיים לוקח ואחרי זה שבוע שבועיים לא לוקח, לאחרונה שמתי לב, כי כשאני לוקח סיאליס 5 מ"ג כל יום אחד, לאחר כ 4 ימים אני מקבל נפיחות מעל העין בעפעפיים ולפני חודש גם נגרם לי דלקת בעין שהייתי צריך לקחת מישחה לריפוי העין, ולאחר שהפסקתי כמה ימים לקחת את הסיאליס ירד הנפיחות. גם השבוע התחלתי לקחת את הסיאליס ביום ראשון וביום רביעי כבר התנפחו לי העיניים בעיקר עין שמאלית, האם באמת יש לזה קשר, האם יש משהו לעשות שזה לא יקרא והאם זה מסוכן בשבילי לקחת את התרופה הזאת. גם ברצוני לשאול האם מותר לי לקחת יותר מכדור אחד של 5 מ"ג בבת אחד, כלומר אפילו 3 או 4 בשביל להגיע ל כמות של 20 מ"ג בבת אחת. יצוין, אלו התרופות שאני לוקח קבוע.: לוסרדקס, גלוקומין, נובונורם, גארדיאנס, אלוריל, ליפיטור, לנטון, מירו אודה על תשובה מהירה מושלמת ולא לשלוח אותי לרופא בלבד

לכול התרופות יש תופעות לוואי כאלה ואחרות. כל תרופה משפיעה על אדם בצורה אחרת. הפתק שתמיד מתווסף לכול תרופה הוא לא סתם נייר. לעתים אנשים חווים חלק התופעות הלוואי לגבי המינונים שאתה לוקח צר לי אבל כן צריך לפנות לרופא המשפחה שמכיר את הפרופיל הרפואי שלך ושייתן לך את הטיפול הנכון והמדויק.

אני בן 57 שנה. אני לוקח סיאליס 5 מ"ג כבר מספ' חודשים לסירוגין, כלומר שבוע שבועיים לוקח ואחרי זה שבוע שבועיים לא לוקח, לאחרונה שמתי לב, כי כשאני לוקח סיאליס 5 מ"ג כל יום אחד, לאחר כ 4 ימים אני מקבל נפיחות מעל העין בעפעפיים ולפני חודש גם נגרם לי דלקת בעין שהייתי צריך לקחת מישחה לריפוי העין, ולאחר שהפסקתי כמה ימים לקחת את הסיאליס ירד הנפיחות. גם השבוע התחלתי לקחת את הסיאליס ביום ראשון וביום רביעי כבר התנפחו לי העיניים בעיקר עין שמאלית, האם באמת יש לזה קשר, האם יש משהו לעשות שזה לא יקרא והאם זה מסוכן בשבילי לקחת את התרופה הזאת. גם ברצוני לשאול האם מותר לי לקחת יותר מכדור אחד של 5 מ"ג בבת אחד, כלומר אפילו 3 או 4 בשביל להגיע ל כמות של 20 מ"ג בבת אחת. יצוין, אלו התרופות שאני לוקח קבוע.: לוסרדקס, גלוקומין, נובונורם, גארדיאנס, אלוריל, ליפיטור, לנטון, מירו אודה על תשובה מהירה מושלמת ולא לשלוח אותי לרופא בלבד.

רצוי להיוועץ עם פרמקולוג קליני

שלום. בבדיקה אחרונה HA1C היה 9.9.עקב צריכת פחמימות מוגברת. הקודם היה 8.הרופאה העלתה את הנובונורם ל3 פעמים ביום 2 מ"ג כל פעם בנוסף למטפורמין פעם בערב. שאלתי: האם המינון של הנובונורם יכול להחליש את הלבלב.?אני לא רוצה להזריק אינסולין. האם טיפול אצל נטורופת יכול לעזור בנוסף? הלבלב פעיל 30%.תודה

אנה שלום אין הגדרות מדוייקות אך מנגנון הפעולה של הנובונורם משפעל את הלבלב להפריש אינסולין וייתכן והפעולה הזו אכן מתישה לאורך זמן את הלבלב..