שבץ מוחי-שאלה לד"ר מריאטה אנקה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

22/10/2007 | 21:27 | מאת: שת

שלום. כפי שהספקתי להבין מעיון במס' אתרים , לשבץ מוחי יש התראות מקדימות של איבוד ראיה זמנית בין היתר. במקרה כזה ממליצים לגשת לחדר מיון. האם הפניה לח.מיון מיד לאחר הופעת ההתראה יכולה לעזור למניעת השבץ המוחי שעלול להגיע? האם ביצוע ct angio או כל בדיקה אחרת יכולים למנוע את השבץ המוחי? אודה לך אם תוכלי לפרט בתשובתיך. תודה.

27/10/2007 | 20:27 | מאת:

שלום לך מניעת השווץ הנה ברמה של מניעת המחלות הגורמות (גורמי סיכון : סוכרת , לחץ דם , מחלת לב, עודף משקל ואחרים ), ועל ידי טיפול תרופתי כמו אספירין , פלביקס או קומדין , שכולם מדללי דם במנגנונים שונים . "סימנים המקדימים " הנם למעשה האירע עצמו רק שלפעמים האירוע מתרחש חלקית והכל עובר במשך מספר שעות (TIA )או מתרחש באופן מלא "COMPLETE STROKE" , ואז הנזק סופי ולא הפיך , טוב להגיע למיון בשלב מוקדם בכל האפשר כדי לעבור בדיקה , לאבחן את סוג והיקף האירוע ולתת טיפול לפי המצב בחומרים שיכולים לצמצם את הנזק הסופי למינימום , כל טוב

27/10/2007 | 22:17 | מאת: שב

האם זה נכון לא לתת אף מדלל באף מינון לאדם שעבר שטף דם מוחי מתישהו? מה הסכנות שיש בפעולת היפוך (מכת חשמל) שמבצעים להסדרת הדופק? האם פעולה כזאת יכולה ליצור STROKE שיתקוף בעתיד? האם לאחר פעולת היפוך יש לוודא שלא נוצרו קרישי דם בעורקים?