אלצהיימר - היכן התשובות לשאלות: איבחון אלצהיימר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

29/10/2007 | 15:58 | מאת: שרה

שלום רב! אינני מוצאת התשובות לשאלות בנושאים: 1. איבחון אלצהיימר ו-2. בעיות בזיכרון. אבקש עזרתכם בנדון. בתודה וכל טוב שרה

03/11/2007 | 17:48 | מאת:

שלום רב איבחון במחלה ניונית מדוייק יש רק אחד: ביאופסיה של המוח , ולא נהוג לבצע אצל אדם חי . עיקר האיבחון הנו קליני , ישנה בדיקה נוירולוגית כללית ומנטלית בעזרת טסטים , בנוסף ניתן לבצע מיפוי מוח ובדיקת רמת החלבון TAU בנוזל השידרה כדי לתמוך באבחנה . יש מרפאות לזיכרון בבתי החולים בערץ , ניתן לפנות לשם . כל טוב