נזק מוחי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

23/10/2007 | 13:18 | מאת: אמא

שלום, ילדתי את בני בשבוע 35 עם אפגר מאוד נמוך (עקב מצוקה בעקבות היפרדות חלקית של השליה) לאחר 24 שעות היו לו פירכוסים , הוא קיבל טיפול תרופתי חזק שהפסיק לו את הפרכוסים, לאחר שלושה שבועות עם US ראש ו- EEG תקינים שוחררנו הביתה, תחילה היה מטופל בטופומקס לאחר כמה EEG שבוצעו הוחלט להפסיק את הטיפול בהדרגה, כיום הוא בן 11 חודש' מתהפך זוחל עומד עם תמיכה מקשקש צוחק אוהב לשחק משחקי קוקו נותן נשיקות יודע איפה אור טלווזיה, שותה חלב לבד מאוד חברותי לאנשים שאוהב (ולעיתים גם לזרים לא לכולם כמובן) האם יתכן שהנזק של הלידה לא יבוא לידי ביטוי בנזק למוח? האם עדיין יש סכנה שיסבול מאיזשהי פגיעה כגון פיגור? תודה

31/10/2007 | 07:22 | מאת:

שלום רב לא ניתן לקבוע בשלב זה , יתכן והילד מתפתח טוב ורוב המצוקה תוקנה , יש למוח רזרבות עדירות , אך צריך לעקוב מקרוב ולמנוע בכל האפשר מחלות וטראומות פיזיות ונפשיות במהלך הילדות . כל טוב