מהי סיבה לשיתוק בפלג גוף התחתון

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

23/10/2007 | 17:25 | מאת: שלום

ד"ר שלום רב. אני בן 28,בריא בדרך כלל,מעשן.לפני כחודש שכבתי במיטתי והרגשתי כאבי תופת ברגליים,חזה,כתפים,לאחר כמה דקות הדבר עבר.לא התייחסתי אל כך,רק אמרתי לעצמי שאני חייב להירשם למאסזיסט. בשבוע שעבר בעת עבודה נפלתי ולא הרגשתי את הרגליים כ 15 דק',כאילו שאין חלק גוף זה בכלל,לאחר 15 דק' התחושה התחילה לחזור לאט לאט והרגשתי נמלים ברגליים. בעקבות זאת עשיתי CT ממוחשב של הגב,תוצאותיו שהל תקין חוץ מי: במרווח L5-S1:הודגם ספונדילולזיס דו צדדי ב L5 ,ללא ספונדילוליסטזיס משמעותי.קיים בלט דיסק אחורי היקפי קל עם לחץ קל על קדמת השק הטקאלי ועל השורשים במעבר פומינלי משני הצדדים אשר נראה מוצר.אין יצרות פומינלית. יתר מבנים גרמיים כולל גופי החוליות וקשתות האחוריות ומפרקים הפאצטליים נראים שמורים. לסיכום:ספונדילוליזיס דו צדדי ב L5.בלט דיסק אחורי היקפי ב L5-S1.הממצאים הנ"ל נראים כרוניים. מה משמעות תוצאות הבדיקה? בנוסף בעת שירות צבאי נעשתה בדיקה אקוקרדיוגרפית בעקבות דקירות ולחץ בחזה,תוצאותיה: ב :2001 L.V.SYST.FNCTUON :NORMAL LOW NORMAL RT.VENTRICULAR SYST.FUNCTION:NORMAL MITRAL VALVE INSUF:TRIVIAL ב:1999: L.V.SYST.FNCTUON :NORMAL RT.VENTRICULAR SYST.FUNCTION:NORMAL MITRAL VALVE INSUF:MILD האם יתכן ששיתוק של הרגליים נובע אחד מהסיבות הללו?אם לא,ממה זה יכול לנבוע. תודה מכל הלב

23/10/2007 | 22:02 | מאת: שלום

רציתי להוסיף שאת בדיקות אקוקרדיוגרפיה לא עשיתי מאז הצבא. שמעתי שיתכן שיש בין הדברים,אך ברצוני לאמת את הדברים אצל איש מקצוע. תודה

31/10/2007 | 09:04 | מאת:

שלום רב הסיבה העיקרית שצירך לשלול זה פגיעה כל שהיא בע"ש הצווארי !! , שיכולה להסביר את הכאב ב4 הגפיים ובית החזה שהיה בהתחלה . תיגש דחוף לנוירולוג לבדיקה ובירור . כל טוב