מיגרנות מרובות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

01/11/2007 | 16:40 | מאת: טל

שלום רב, אני בת 37, סובלת ממגרנות אם אאורה מאז גיל 15 בערך, למיטב אבחנתי - מאוד קשור למצבי ההורמונלי. רוב השנים הופיעו המגרנות 3-5 פעמים בחודש - בעיקר בתקופת הביוץ. בתחילה היו אלה מגרנות קשות ומשתקות שלוו אף בבחילות והקאות. עם השנים "למד" הגוף להתמודד, ולעיתים האורה מופיעה כמעט ללא כאב מלווה (אם כי לעיתים מופיע עדיין כאב ראש לא נעים). בחודש האחרון החלו להופיע המגרנות כמעט על בסיס יום-יומי, לפעמים אפילו מספר פעמים ביום, והרבה מהן מלוות בכאב חד. אציין כי התקופה האחרונה (בערך חצי שנה) היתה לחוצה ומתוחה מאוד עבורי, וכי בחלק מהזמן אף טופלתי בכדורים למניעת התקפי חרדה (XANAX-XR). מצבי הנפשי נרגע כמעה, אך בו זמנית החלו להופיע המגרנות התכופות (למעשה לאחר התקופה הקשה). שאלותי הן: 1. האם ישנו קשר בין המצב הנפשי והדחק לריבוי ההתקפים? 2. האם יש קשר בין התרופות לבין התקפי המגרנה? 3. האם נראה לך כי לאור ריבוי ההתקפים יש צורך לערוך איזשהן בדיקות? תודה מראש, טל

08/11/2007 | 06:19 | מאת:

שלום רב ידוע שלחץ נפשי הנו טריגר למיגרנה וגורם להחמרה . אין כל קשר עם מתן התרופה אם כי המומלץ לקבל טיפול ספציפי למצבי חרדה ולא קסנקס . מדובר בCIPRALEX,FAVOXIL או אחרים ממשפחת הSSRIS , שהנן תרופות מונעות מצבי דיכאון וחרדה וגם משפיעות למניעת הכאבים הכרוניים כמו מיגרנה . להבדק שוב במצבי החמרה זה תמיד נכון . כל טוב