סיי טי מוח ללא חומר ניגוד בשא קוד h4

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

27/10/2007 | 10:18 | מאת: ציפי

אבי בן 84 לאחרונה מתלונן על חוסר יציבות וסחרחורת ,בני המשפחה מבחינים בירידה בזכרון רעד בידים, בבדיקה נורולוג בבדיקה גופנית נכתב הליכה מעט על בסיס רחב , לא יציבה , טונוס שרירים מוגבר דו צדדי , ריגידי מימין , אין רעד , שאלתי הסבר למונחים שכתב הנורלוג והאם בדיקת הסי טי כפי שהתבקשה יש בה סיכון ,או פגיעה נוספת לזכרון והאם כדאי לבצעה , מאחר ונאמר לו עי בן מפחה אחר שהבדיקה עצמה יכולה ל]פגוע ועשות לו נזק גדול יותר תודה

31/10/2007 | 10:40 | מאת:

שלום רב אין כל סכנה בבדיקת CT אחד , כמות הקרינה אינה משמאותית . כאשר חייבים לבצע צילומים חוזרים בזמן קצר יש סכנה בהצתברות קרינה . המימצאים אינם מיוחדים לאדם בגילך , רצוי לבצע בדיקה כדי להבחיר אבחנה , כל טוב