מושג של...???

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

03/11/2007 | 23:03 | מאת: טליה

שלום רב, קצת רקע: בת 37 (וכבר מתפרקת...) + ילדה בת 5 ותינוק בן שנה :)) לידות תקינות למעט לקיחת אלטרוקסין בחודשיים האחרונים של ההריון האחרון בלבד ולאחר הלידה במשך 4 חודשים- האלטרוקסין הופסק מאחר ואני מאוזנת (תודה לאל!) ** לאחרונה עשיתי בדיקות ומסתבר כי יש תפקוד לא תקין של הכבד (חריגה קטנה ) הסיפור העיקרי: לפני כשבועיים ימים התעוררתי בצרחות כשכל החדר "טס" לי במהירות האור במשך מס' שניות ארוכות, ולאחר מכן לא הפסקתי להקיא... כשראיתי שההקאות לא מפסיקות ניגשתי למיון ושם נתנו לי זריקה נגד סחרחורות ונוזלים. וכמובן, שוחררתי כאשר ביקשו ממני להמשיך לבדוק. בכל אופן, הייתי אצל נוירולוג (נחמד) שאיבחן את המצב כ"ורטיגו" (+ כדורים למשך 5 ימים ובכל התקף ביקש שאקח שוב במשך ימים מס') ונתן לי עצה לגשת לא.א.ג בנוסף.. מרוב הלם שכחתי לשאול אותו שאלות- אי לכך אשמח לתשובות מכם: *מאחר ואני מתאמנת בחדר כושר (ולעיתים יש לי תחושה שאני הולכת ליפול) - האם אוכל או באפן כללי אנשים שיש להם ורטיגו יכולים להתאמן ??? *האם צריך לקחת כדור מיד בזמן התקף?? ומאחר ויש לי הקאות - האם אני לא אקיא את הכדור? ואיך ניתן יהיה לעצור את ההקאות? * לאחר ההתקף לקח לי יומיים וחצי להתאושש (שהרי אני אמא לילדים קטנים) - כמה זמן בדכ"ל לוקח להתאושש והאם הכדור יעזור לי להתאושש במהירות יותר?? * מדוע זה קרה לי?? - האם אכלתי לא נכון/ עשיתי משהו אחר לא נכון? * כל כמה זמן לערך יש התקף? ועל מה אני צריכה לשמור כדי שלא יהא התקף? האם ניתן לשלוט בזה? ***********************מודה מראש על הסבלנות- אני טיפונת מבוהלת******************

09/11/2007 | 08:25 | מאת:

שלום רב ורטיגו זו תופעה מפחידה אך לא מסוכרנת , נגרמת ממחלות וירליות או מהפרעה מקומית באוזן התיכונה לא קשורה בד,כ לשמיעה ,ומחמירה עם שינוי תנוחה . במקרה אחרון יכולה לחזור מחזורית פעם במספר שנים . פעילות גופנית טובה , יש פיזיוטרפיה וסטיבולרית שמבוססת על שינוי תנוחה כדי להחלים מהר , ניתן לקבל טיפול תרופתי מספר ימים או שבועות להקלת הסיחרור , לא צמוד לאירוע , כאשר עם פחות ורטיגו יש גם פחות בחילות . תמיד רצוי לעבור בדיקה נוירולוגית ואאג . כל טוב