מחלת ווילסון - בדיקות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

04/11/2007 | 09:46 | מאת: איציק

לדוקטור שלום , לפני 3 חודשים נשלחתי לנוירולוג על ידי הצבא בעקבות רעד בידיים למספר בדיקות , בינהם : EEG - יצא 100 אחוז תקין . בדיקה בגלל העין - תקין . בדיקת איסוף שתן למציאת נחושת - תקין . ובדיקת דם ל CERULOPLASMIN שנמצאה רמה נמוכה 16.5 מ"ג בדם . יש חשד לווילסון , השאלה מה הסבירות והאם דיי בבדיקת הדם לקבוע זאת ? משום שכל הבדיקות האחרות יצאו תקינות . תודה .

09/11/2007 | 08:29 | מאת:

שלום רב רצוי לחזור על בדיקת הדם ורמת הנחושת בדם ושתן . לא מספיק בדיקת דם לקביעת האבחנה . יש לה ארך של בדיקה תומכת אך לא קובעת . כל טוב

13/12/2008 | 23:35 | מאת: אש

אתה מוזמן לעיין פה http://www.wilson-il.co.nr/