טיקים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

22/10/2007 | 14:21 | מאת: רויטל

שלום רב ! שאלתי היא בקשר לבני בן 6.5. לפני מס' חודשים החל לבצע מצמוצים רציניים בעיניים - בשפתכם טיקים. לאחר בדיקה במכון עיניים ובדיקה נירולוגית הוחלט שהכל "על בסיס ריגשי" ולא להתייחס לבעיה. לפני מספר ימים הילד החל באופן חריף ביותר לבצע עוויתות קשות בפה ובצוואר. זה נראה לי לא רצוני, אך המחזה לא נעים ולעיתים אף מלווה בקולות. למרות הניסיונות לא להעיר לו על כך (כניסיון מעניין העיניים), אני מעירה מדי פעם מכיוון שהעוויתות קורות כל מס' שניות בממוצע. הוא טוען שיש לו כאבים בפה. אנחנו מתוסכלים מאוד וחסרי אונים. יש לנו תור לנירולוגית, אך מה ניתן לעשות מעבר ?כיצד אוכל לעזור לו ? יש לי חשש שיתחילו לצחוק עליו ולהציק לו ותתחיל גם בעיה חברתית. מבית הספר כבר התקשרו לגבי עניין הקולות בכיתה (לא באופן קבוע), לתאם ועדה בהשתתפות היועץ וההנהלה ורמזו על ריטאלין (שאגב - אני מאוד מתנגדת ומפחדת מזה). אנא ענו לי בהקדם.

27/10/2007 | 20:16 | מאת:

שלום רב אם הטיקים מפריעים לילד יש מקום לטיפול תרופתי לילד יחד עם הדרכה למורים בבית הספר , שלא תריכים להעיר ולגרום לו הרגשה לא טובה ריטלין אינה תרופה לטיקים , יכולה להחמיר לפעמים טיקים מחלה של טיקים מוטריים וקוליים דורשת התיחסות במיוחד כשנמשכת מעל שנה , בשאלה על תסמונת מורכבת יותר תמיכה נפשית , מסגרת ברורה , פעילות גופנית (רחיבה טיפולית ) בנוסף לתרופות יכולים לתרום הרבה כל טוב