נוגדנים תוך ורידיים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הפריה חוץ גופית: כך נמנע כישלון חוזר

מנסה להיכנס להריון וסובלת מכישלון חוזר בטיפולי הפריה חוץ גופית? עשויות לכך מספר סיבות, הקשורות בגורמים אימהיים, עובריים או כאלה הקשורים באיכות הזרע. מדריך ההגדרה של כישלון חוזר של טיפולי הפריה חוץ גופית משתנה, לעתים, בין יחידה אחת לשנייה. באופן כללי, ניתן לומר שכשלון להרות לאחר 3-5 מחזורי טיפול של הפריה חוץ גופית, למרות החזרה של לפחות עובר אחד בדרגה טובה - ייחשב ככישלון חוזר.ניתוח הסיבות לכישלון חוזר צריך לבחון את כל הגורמים האימהיים והעובריים, המשפיעים על הליך ההשתרשות. בכך נעסוק במאמר זה. הפריה חוץ גופית. אילוסטרציה: שאטרסטוק מהם הגורמים האימהיים העשויים להשפיע על כישלון חוזר של טיפולי הפרייה חוץ גופית?1. אנטומיה של הרחם: פגמים מולדים ברחם, כגון: רחם מחיצתי או דו קרני או פגמים נרכשים, העלולים להופיע ברבות השנים. כך, למשל: שרירנים תת ריריים, פוליפים, היווצרות הידבקויות ברחם או הצטברות נוזל בחצוצרה,...
ללמוד עוד על נוגדנים תוך ורידיים
הפריה חוץ גופית: כך נמנע כישלון חוזר-תמונה

מנסה להיכנס להריון וסובלת מכישלון חוזר בטיפולי הפריה חוץ...

מאת: פרופ' יעקב...
04/10/2016
טרומבוציטופניה אימונית: מיעוט טסיות בדם-תמונה

טסיות הדם הן בעלות תפקיד מרכזי בתהליך הקרישה במיוחד בעת...

מאת: מערכת zap...
10/10/2012
CIDP: פוגעת בשרירים ובחושים-תמונה

החולים ב-CIDP חווים נפילות פתאומיות או שמיטות חפצים כתוצאה...

מאת: ד"ר רון דבי
06/06/2011
צהבת היילוד-תמונה

קיצורים וראשי תיבות

מאת: עודד מסנר
11/04/2013
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לנוגדנים תוך ורידיים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

נוגדנים תוך ורידיים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, בת 37.5, ב-6 שנים האחרונות עברתי 5 הפלות. עובר ללא דופק השבועות שהגעתי אליהם 10-12 . הריון אחד נקלט ספונטני, אחד בהזרעה והשאר ivf. בוצעו בדיקות גנטיות, צילום רחם, היסטרוסקופיה תקינות. בבדיקות דם לאורך כל השנים anti dna , ana חיוביים. ברקע רזרבה שחלתית ירודה, 4 זקיקים שאיבה אחרונה לפני כשנה נשאב זקיק אחד שהופרה ונקלט כהריון חיובי. בהתייעצות עם מומחה להפלות חוזרות ופרופ' לאימונולוגיה, לאחר שקיבלתי כל תמיכה אפשרית להריון הומלץ לי לבצע עירוי ivig מהסיבה שיכול להיות שהגוף דוחה את העובר. ושיש לי נוגדנים ana וanti dna חיוביים. האם יש פרוטוקול מומלץ לרזרבה הירודה? לגבי העירוי ivig האם קיים סיכוי להצליח עם העירוי במידה ונקלט הריון ?

אני מסכים דבמצבך יש אינדיקציה לטיפול ב-IVIG. עם זאת וגם בגלל העתודה השחלתית הנמוכה- כדאי היה (ואם תהיה הפלה נוספת) לבדוק את הרכב הכרומוזומים בנפל.

הי שרית, מחפשת רופא טוב לאימונולוגיה וגם מומחה להפלות, תוכלי בבקשה להמליץ לי? תודה רבה מראש...

האם יש פרוטוקול טיפול שאתה ממליץ עליו בטיפול הivf לרזרבה שחלתית ירודה. כדי לגייס יותר זקיקים. כוונתי לטיפול התרופתי . תודה

מומחה להפלות חוזרות פרופ' כארפ מקבל גם בתל השומר. מומחה לאימונולוגיה פרופ' אמנון לוין ננסי

כן בהחלט אולם הפרוטוקול גזור לפי מידותיה של כל פציינטית ואין פרוטוקול אוניברסלי

נכון, אני מכיר ומוקיר את פאופ' קרפ שעבד איתי כאשר נהלתי את אגף נשים ויולדות בתל השומר, אבל אני סבור שהפתרון במקרה זה הוא טיפול IVF בהקדם.

ההמלצה לבצע עירוי ivig בשל הפלות חוזרות היא בטיפול ivf . עירוי ראשון מספר ימים לפני שאיבת ביציות. עירוי שני לבצע מספר שבועות לאחר שנקלט הריון בע"ה. שאלתי היא , במידה ואני נקלטת באופן טבעי להריון האם ניתן לבצע את העירוי ivig לאחר שנקלט הריון? גם אם לא בוצע לפני ביוץ?

בני בן ה7 חלה בגיל שנה בתסמונת oms ובסרטן נירובסלטומה לאחר שנתים וחצי סיים את כל הטיפולים שכללו סטרואידים ivig וכימו לילד אסור לקבל חיסון חי לעולם המלצה זו התקבלה אצל הנירולוגית שלו איך ניתן להגן עליו? לא קיבלנו הנחיה לגביו אחותו עברהה השבוע את החיסון כדי להגן עליו . אשמח לתשובת

שלום ליאת, אם וכאשר ילדך יבוא במגע קרוב עם חולה חצבת, ניתן יהיה לתת לו חיסון סביל (שאינו מכיל נגיפים חיים) כנגד מחלה זו. הרבה בריאות אפי

שלום רב בני בן שנה ו7. חלה לפני שבוע במחלת הקוואסאקי. קיבל IVIG ביום העשירי למחלה וממשיך לקחת אספירין 50 מג. האקו לב/אקג נכון ליום העשירי למחלה תקין. הוא אמור להכנס לראשונה לגן ביום מחר ואני מאד מודאגת משום שהרופאה אמרה לי שבגלל שנוטל אספירין, אם יחשף למחלה זיהומית כגון שפעת או אבעבועות זה יכול להיות מסוכן בגלל סינדרום ריי (לא הספקנו לחסן אותו עדיין לאבעבועות ושפעת ועכשיו בגלל ה IVIG אסור לחסנו) האם כדאי לדחות את מועד כניסתו לגן? תודה מראש

אכן יש אמת בחשש מתסמונת ריי ומתן אספירין , יחד עם זאת הסבירות למחלה נמוכה ביותר גם בתקופות בהן השימוש באספירין היה נרחב. כמובן שעדיפות להימנע מהדבקה, אך מאחר ועדיין לא החלה עונת השפעת וכנגד אבעבועות מרבית האוכלוסיה מחוסנת . לא הייתי מונעת כניסתו לגן. הסבירות להידבקות ובהמשך להתפתחות התסמונת נדירה ביותר.

שלום פרופסור משיח תוכל בבקשה לפרט מהם תופעות הלוואי האפשריות של טיפול ב IVIG ? (חוץ מכאבי ראש) תודה רבה ליה

חומר שתוכלי למצוא בגוגל.