נימול

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

23/10/2007 | 07:41 | מאת: אבי

שלום רב אני בן 34 עוסק בספורט באופן קבוע 3 פעמים בשבוע ריצה של כשעה. ברקע יתר לחץ דם גבולי מטופל במעכב ACE. לאחרונה בזמן הריצה אני מרגיש נימול בשפה התחתונה ושם בלבד. זה נעלם זמן מועט לאחר סיום הריצה. מה זה יכול להיות? האם זה אמור להדליק נורה אדומה? הייתכן שזה מצב לפני CVA כבר בגילי? יש לציין שאני רזה ללא שומנים בדם או גורמי סיגון אחרים בתודה על התשובה

27/10/2007 | 20:35 | מאת:

שלום רב אין אירוע מוחי שפוגע בשפה התחתונה ורק בזמן ריצה . איתכן שיש תופעה מקומית , ריצה עם פה פתוח או סיבה אחרת , רצוי להבדק על ידי פה ולסת בשאלה זו. ניתן לבצע גם בדיקה קרדיאלית ומבחן מעמץ כל טוב