פורום ורידים וכלי דם

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פורום כלי דם ורידים
3482 הודעות
3452 תשובות מומחה

מנהל פורום ורידים וכלי דם

06/08/2011 | 20:35 | מאת: בתיה

שלום מה זה כמה שבועות יש לי תחושה של קרירות ביד שמואל בין המרפק לזרוע לכמה דקות .וכל זמן של שעה חוזר.ואותו צד יש לי גם ברגל עקצוצים לכמה דקות. לא מובן לי הבעיה וגם מוזר לי מה אפשר לעשות ?

שלום ממליץ שתפני לבדיקת רופא נוירולוג. אם תקין, לבדיקת אורטופד ואם גם הוא לא מוצא הבעיה, לבדיקת מומחה לכלי דם

04/08/2011 | 23:28 | מאת: נסטיה

אני התגייסתי לפניי שבועיים וחצי ,ומאז הקרסול השמאלית שלי ברגל שמאל סובלת מנפיחות חוזרת והולכת [בפעילות זה מנתפח במנוחה זה יורד מעט אך עדיין נשאר]הנפיחות מלווה בחום מקומי ,צבע אדום סגלגל ויש לי סוג של שטפי דם בכף הרגל. האם יש לי בעיה בעורקים בקרסול והאם זה יכול לפגוע בשירותי הצבאי?

שלום ראי תשובתי הבאה המפורטת

04/08/2011 | 23:20 | מאת: שרון

יש לי בעיה ברגל שמאל הקרסול השמאלי בה מתנפח כאשר אני עומדת או הולכת. זה מלווה בכאבים,לפעמים גירודים.חום מקמוי וצבע אדום-סגלגל.ובנוסף בכף הרגל יש לי סוג של שטפי דם. האם יש לי בעיה בעורקים או בכלי הדם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ייתכן שיש לך בעיה בשם אי ספיקת ורידים. ממליץ לעבור דופלקס ורידי רגלים. אם לא תקין, תחזרי אלי ואם תקין, פני לבדיקת אורטופד

מה מכל הפתרונות הניתוחיים (קצף, לייזר וכד' ) יכול להתאים לחולה בת 85 ? שמעתי בחו"ל על מכשור אלקטרוני הכולל מחולל + שרוול לרגל, המייצר פעולת לחצים חיצונית לרגל ובכך משפר את הזרימה ברגל ללא עזרת החולה. האם מוכר ? האם יעיל ?

לקריאה נוספת והעמקה

ראה תשובתי המפורטת

אצל אימי יש בעיות אי ספיקה חמורה ברגליים, שכמובן מתלווה לנפיחות, אודם, שלפוחיות וכאבים עזים. מפאת גילה - 85 , אנו חוששים מטיפולים אגרסיביים. שמענו בחו"ל על מיכשור הכולל מחולל אלקטרוני ושרוול שמולבש על הרגל ומבצע פעילות של שיפור זרימת הדם ברגל. האם מוכר ? ומה דעתך באופן כללי לגבי הטיפול באמא ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. הטיפול שציינת יכול רק להקל במקרים מסויימים ובאופן זמני. וכל זאת אם השרוול לא יגרום לכאב נוסף בשל מגע עם עור פצוע או רגיש. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

03/08/2011 | 08:43 | מאת: ש

שלום, האם התופעה הנ"ל יכולה לנבוע מבעיה בכלי הדם ברגליים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. לרוב הכיוון צריך להיות בבדיקת רופא אורטופד בשאלה של הקרנה מעמוד השדרה או בעיות מקומיות בכף הרגל.

01/08/2011 | 10:37 | מאת: שרון

האם יתכןשהכאבים באזור המרפק הם בעקבות לקיחת דמים וקבלת טיפולים בוריד של יד זו? היד חלשה יותר וכואבת.

אכן ייתכן

ד?ר גלילי שלום במסגרת עבודתי יוצא לי לטוס בתדירות גבוה, כמעט ארבע פעמים בשבוע וזמן הטיסה בדרך כלל הוא ארבע שעות. אני סובלת מתופעת הוורידים ברגלים ואף עברתי לפני שנה סידרת הזרקות להעלמת הוורידים הבולטים. אני בת 26 ומודעת לעובדה שהוורידים הבולטים יופיעו שוב וזה אכן קורה. במהלך הטיסה אני חשה כי רגליי נרדמות ומתנפחות. הייתי מעוניינת לדעת אם יש דרך למנוע את אי זרימת הדם במהלך הטיסה או אחריה ובנוסף הייתי מעוניינת לדעת אם יש דרך לטפל בבעיה של עצירת זרימת הדם באזור הרגליים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. באשר לורידים, אם עדיין בולטים, סימן שהטיפול שעברת לא פתר את הבעיה. יש כיום טיפולים שפותרים את בעיית הורידים בצורה מאד יעילה. לפני עליה למטוס ממליץ על גרב אלסטי מגבה תחת הברך ומטה. בזמן הטיסה כל כ10 ד' ממליץ להניע את כפות הרגלים כלפי מעלה ומטה כל פעם 10 פעמים ובכך לגרום להמרצת זרימת הדם.

31/07/2011 | 16:46 | מאת: ד.ד

שלום רב, אימי בת ה 61. נראי מעולה, בריאה ועובדת. חולת סכרת . בחודשיים האחרונים נתפסות לה כפות הרגליים במיוחד בשעות הלילה . הדבר מלווא בכאב מטורף עד בכי. חוות הדעת שקיבלתי עד כה בפורום הוא : לא מן הנמנע כי אמי סובלת מאי ספיקה של כלי דם עקב סיבוכים של סוכרת. כמובן שמיד נפנה לרופא מומחה לכלי דם, ועד שזה יקרה אשמח לדעת קצת יותר בעניין ... עד כמה זה מסוכן? האם יש טיפול מיידי? אני פשוט לא רגועה בכלל... תודה מראש, ושניהיה בריאים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. נכון שאי ספיקת ורידים עלולה לגרום לכאב, אבל ישנם סיבות נוספות. במצב של סוכרת עלולה להיות פגיעה בעצבים ואז ישנם כאבים. גם עלולים להיחסם עורקים ואז יש גם כאבים ואף מצבים קשים יותר . צריך לאבחן בדיוק את הסיבה לכאב ולטפל בהתאם.

31/07/2011 | 14:11 | מאת: לא משנה

האם אתה מטפל בחולי הברגר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. מחלת בירגר הינה נזק חסימתי לכלי אדם שתוקפת בעיקר אנשים מעשנים. הבעיה בעיקר בעורקים והטיפול הראשוני הוא הפסקת עישון מידית. מסגרת של מרפאת כלי דם באחד מבתי החולים היא המסגרת המתאימה לבעיה מסוג זה לצורך בירור , בדיקות ואם יש צורך ואפשרות, גם טיפול.

29/07/2011 | 14:48 | מאת: נתי

במהלך טיסה לתאילנד החל להרגיש כאבים עזים בצלעות לאחר לילה סבל מקשיי נשימה,חוסר חמצן,בבית חולים גילו לו קריש דם בריאות ונותנים לו מדלל דם האם אחי בסכנת מוות? יש פתרון לזה? מה עושים עכשיו? הוא בטיפול נמרץ האם הוא הגיע בזמן לבית החולים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תסחיף ריאתי עלול אכן לסכן חיים אך איני יודע האם מצבו של אחיך מסוכן או לא בלי שאקבל נתונים נוספים על מצב הכרתו, מצב ריוויון החמצן בדם , לחצי הדם שלו ועוד. הטיפול המקובל הוא אכן טיפול בתרופות נוגדות קרישה שמפחיתות את התפשטות הקריש. יש מצבים בהם נותנים טיפול ממיס קרישים = טרומבוליטי ישירות לעורק הריאה, אך איני בטוח שמבצעים טיפול זה בתאילנד.

27/07/2011 | 16:07 | מאת: ארז

שלום רב, אימי עברה לאחרונה בדיקת סונר דופלר עקב סחרחורות מידי יום. בנוסף לאחרונה היא נפלה עקב הסחרחורות ושברה עצם. תוצאות הבדיקה: ימין קרוטיס: קיימת הצרות המודינמית 50-60% בעורק הפנימי ע"י רובד מסויים. אין לזהות קיב. שמאל קרוטיס:קיימת הצרות המודינמית 25-49% בעורק הפנימי והחיצוני ע"י רובד מסויים. אין לזהות קיב. שאלתי: כמה זה חמור? האם ישנם טיפולים מיוחדים שניתן לעשות בנוסף לכדורים? האם להומאופטיה יש דרכים להקל על ההצרות? תודה רבה ארז

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. מדובר בהיצרויות בדרגה בינונית הדורשות בשלב זה מעקב בדיקות דופלקס. יש לשקול לתת תרופות סטטיניות אם עדיין אינה מקבלת, יחד עם רופא המשפחה.

אני בת 23, יש לי נימים בשוקיים ובגפיים (הפרעה אסתטית בלבד, הרופא אמר שהסיבות הן הורמונים או גנטיקה). לפני בכחודשיים התחלתי לעשות סקלרותרפיה, זריקות, ושמתי לב שהרופא הזריק לי אז הוא שם את המחט רק בנקודה מסויימת בוריד - ולא בכולו (בשוק, נימים סגולים-כחלחלים בצורת עץ - עכביש), והחומר לא העלים הכל (עדיין הנימים גלויים כמו מקודם). לחכות? מה זה אומר? האם זה יעבור? תודה ענקית על העזרה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. לפעמים צריכים מס' טיפולים על מנת לראות שיפור משמעותי. כמובן שההצלחה תלויה במיומנות של הרופא המטפל.

26/07/2011 | 14:52 | מאת: כהן דוד

שלום אני בן 68 יש לי ורידים ברגל הרבה שנים .אבל שאלתי היא האם ניתן לטפל בוריד בודד [ בולט כמו בלון קטן ]ברגל בגודל של 10 אגורות עגול .[ על ידי קצף או טיפול אחר ? תודה דוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. לרוב וריד בולט הינו ענף של וריד פנימי יותר. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

27/07/2011 | 15:30 | מאת: כהן דוד

לד,ר גלילי רב תודות על התשובה המפורטת. יש לי עוד שאלה האם אפשר לקבל את הטיפול בהשתתפות משלים כללית. ולמי עלי לפנות? שוב תודה תודה תודה

26/07/2011 | 10:02 | מאת: חני

שלום רב, מגיל צעיר אני סובלת מנימים ברגליים, ולאחרונה לאחר שילדתי לפני כ-4 שנים המצב החמיר , רציתי לדעת מה השיטה היעילה ביותר) והאם אפשר לעשות את הטיפול בהרדמה או בהרדמה חלקית , לפני מספר שנים התחלתי לטפל בנימים ע"י זריקות ואז הפסקתי כי נכנסתי להריון אבל הזריקות מאוד כאבו לי ואולי יש שיטה אחרת כמו גלי רדיו שיותר יעילה ופחות כואבת, בתודה חני

שלום ניתן בנוסף לזריקות לטפל בלייזר.

26/07/2011 | 08:41 | מאת: שרי

שלום רב. עברתי פעמיים רעלת הריון ובמהלכם התנפח לי כל הגוף וכן בראשון גרד עז ברגליים ובשני גרד עז בכל הגוף שהתחיל ברגליים ושנגמר רק אחרי הלידה/ניתוח קיסרי. ילדתי לפני כשנתיים כיום אינני בהריון אך ברגליים נשארו לי מים/נפיחות במקומות מסויימים. אתמול התחיל לי גרד ברגליים באותם מקומות בהם התחיל הגרד בהריון. מה זה יכול להיות ?למי אני צריכה לפנות? איזה בדיקות עלי לעשות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ממליץ שתעברי דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים, ואם אכן קיימת, חזרי אלי. אם אין, בקשי מרופא המשפחה שיבדוק גורמים נוספים לבצקת כגון בעיה בתיפקוד הלב או הכליות.

עקב כאבי גב ורגל שמאל נשלחתי לבדיקת CT הנ"ל. נמצא: ממצא לוואי - הסתדוייות כבדות באב העורקים ועורקי האיליאקה דו צדדית כביטוי לטרשת עורקים מוקדמת לגיל. אציין שאני בת 44 . מה זה אומר ומה עליי לעשות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ שתפני לרופא המשפחה על מנת שיבדוק נטייה לגורמי סיכון כגון יתר שומנים בדם וכולסטרול, וימליץ על טיפול מתאים.

24/07/2011 | 23:18 | מאת: עינת

שלום עשיתי כ6 טיפולים להסרת שיער בלייזר ברגליים לאחר 2 הטיפולים האחרונים הופיעו בירכיים נימי דם קטנים .האם חום הלייזר יכול לגרום להופעת נימים או להחמיר עם נימים קיימים? ואם ניתן להמשיך בטיפולים בלייזר להסרת שיער ?בתודה

שלום לך חום מקומי חזק עלול אכן לגרום להופעת נימים. אין זו בעיה רפואית אלה אסטטית ולכן אין מניעה להמשיך הטיפול בהסרת השיער בליזר, אבל קחי בחשבון שעלולים להופיע נימים נוספים.

24/07/2011 | 15:07 | מאת: שרונה

מחר אני עוברת ניתוח להסרת ורידים ברגליים.. רציתי לשאול האם אני אוכל ללכת ביום למחרת הניתוח. ? תודה ...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. לרוב ניתן ללכת כבר יום לאחר הניתוח אם כי יש מצבים שעדיין קיים קושי בכך. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

24/07/2011 | 14:11 | מאת: דנה

אני בת 17 כמעט ומחר אני עוברת ניתוח להסרת ורידים ברגליים. רציתי לדעת כמה זמן הניתוח נמשך והאם אני אוכל ללכת למחרת הניתוח ... תוודה (:

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. הניתוח יכול להימשך בד''כ בין 45 דקות ל3 שעות לפני מצב הורידים וכן מיומנות הרופא המנתח. לרוב ניתן ללכת כבר למחרת הניתוח אך לפעמים יש קושי למס' ימים. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

24/07/2011 | 13:35 | מאת: מוטי רזז

מכובדי שלום סובל מזה כחודש מנפיחות בכפות הרגליים ברמה כזו שאיני יכול לנעול נעליים. ללא כאבים אך כפות הרגליים בצבע אדום וכחול. רופאת המשפחה שללה זיהום , בבדיקות דם, וצילומים שונים נישללה האפשרות של אי ספיקת כליות ואו לב. מקבל כרגע פוסיד שעוזר קימעה. רופאת המשפחה ממש לא יודעת למי להפנות אותי ולכן מתייעץ איתך האם ייתכן שזה קשור לבעייה בכליי הדם ואם כן למי לפנות??? אשמח לקבל את חוות דעתך המלומדה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. ממליץ להפנות לדופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים. אם יש אכן אי ספיקה, חזור אלי כי ניתן לפתור זאת.

23/07/2011 | 23:08 | מאת: תומר

היי שמי תומר אני בן 32 בחור בריא לכל המשתמע ..לפני שנה התחילו לי כאבי תופת בשריר התאומים כאשר הייתי מתחיל לעבוד במאמץ.. לאחר מכן זה התחיל אחריי עמידה ממושכת של כמה שעות .. ועכשיו זה כבר נהיה בלתי נסבל אני קם בבוקר וכבר לאחר חצי שעה מתחילים לי כאבים .. הלכתי לרופא המשפחה שלי נוא שלח אותי לבדיקה באסותא של "דופלר עורקים" והכל תקין .. אני לא יודע מה לעשות .. כבר לנהוג זה כבר קשה לי ... אני מבקש את עזרתך במציאת פתרון זה כבר בלתי נסבל.. והדברים הכי בסיסיים קשים לי .... תודה מראש תומר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. יכולות להיות שתי סיבות. האחת, בעיה בעורקים שבבדיקות ראשונות לא עלו עליה. מצב זה נקרא תיסמונת הלכידה = ENTRAPMENT בה יש כעין חביקה של העורק ע''י שרירי הסובך. ממליץ שתפנה בשאלה זו לבדיקת מומחה לכלי דם. מצב נוסף עלול להיות בעיות אורטופדיות כגון הקרנה מעמוד שדרה או דלקת בגיד מקומי. לכן ממליץ גם על בדיקת אורטופד

23/07/2011 | 19:25 | מאת: שרית

שלום רב, לפני שלושה חודשים נולד בננו הבכור עם כיתה לידה מעל עין שמאל. רופאת בית החולים אשר איבחנה אותו (כחודשיים לאחר הלידה), טענה כי מדובר בכתם פורט ויין ושקוראים לזה גם "נשיקת מלאך". בעלי ואני חיפשנו מידע באינטרנט וראינו כי נשיקת מלאך וכתם יין הם שני דברים שונים לחלוטין. נשיקת מלאך סבירה לעבור ואילו כתם יין לא, ובנוסף יכולים להתלוות אליו מס' תסמינים מאוד מדאיגים. בנוסף, בחודש שעבר מאז האבחון ראינו שצורת הכתם משתנה (לעיתים נראים בה "איים" לבנים בצדדים) וגם הצבע משתנה- לעיתים בהיר יותר. נשמח מאוד לקבל מידע נוסף, אנחנו מאוד מבולבלים. בתודה, שרית בלמס

לקריאה נוספת והעמקה

שלום המונח המדוייק יותר הוא המנגיומה, ולרוב יש שיפור ספונטני בלא צורך בטיפול במהלך שנות הילדות.

22/07/2011 | 16:21 | מאת: אגם

שלום דוקטור, בעלי במשך שבוע ימים סבל מכאבי בטן מאוד קשים ורק לאחר שבוע אישפזו אותו בבית החולים ושם גילו בסיטי שיש לו קריש דם בכבד ובכיס המרה, הוא אושפז בכירורגיה ואמנם נותנים לו לוריד חומר מדלל דם ומשככי כאבים אך נאמר שהם לא יודעים ממש איך לטפל בזה, וזהו מצב די נדיר ואני מאוד מודאגת כי לאחר 2 ימי אישפוז חלה הדרדרות- לפי בדיקות הדם והכדוריות הלבנות המספר עלה ל- 15000. האם ידוע ברפואה איזשהוא טיפול מתאים ובכלל מה עושים במצב כזה? אני פוחדת שחס וחלילה המצב יסתבך. אודה לתשובתך הדחופה מאוד. שבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אכן המצב שתיארת אינו פשוט ולעיתים עלול להסתבך. מצד אחד צריך לאתר את הסיבה לקרישים. לדוגמה, האם קיימים קרישי דם בלב שנסחפו משם לאתרים שציינת ומצד שני צריכים לטפל. הטיפול יכול לכלול תרופות ממיסות קרישים ונוגדות קרישה. הכל לפי ממצאי הבדיקות ושיקולי הצוות המטפל.

אני בת 40, מגיל צעיר אני סובלת מנימים ברגלים לאחר הלידה של בני לפני 4 שנים המצב החמיר ואף לפני כשנתיים עברתי זריקת קצף ברגל שמאל כתוצאה מאי ספיקת ורידים ולפני כחודש התחילו לי באותה רגל כאבים חזקים ולפני כשבועים הבחנתי בסימן כחול ברגל שבתחילה חשבתי שקיבלתי מכה ואח"כ הבנתי שזה כנראה התפוצצות של ורידים ואף כף הרגל התנפחה לי ויצאו לי הרבה ורידים בולטים ממש וכף הרגל נהיתה לי כחולה מנימים , מה הבעיה? ומה הטיפול העדיף? שמעתי שלייזר מאוד מאוד כואב ועדיף זריקות בתודה חני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. קרוב לודאי שקיים שוב מצב של אי ספיקה בוריד. ממליץ על דופלקס ורידי רגלים. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

שלום רב, הנני הייתי מטופלת שלך ועשיתי הזרקת קצף לוריד בעייתי שיצא לי לאחר הלידה השלישית. לאחר 3 טיפולים ובדיקת US אצלך הטיפול הסתיים והוריד נסגר. אולם הנני ממשיכה לסבול מכאבים ונפיחות ברגל וכן מנימים מרובים שלא עברו. הייתי אצלך שוב לבדיקת US דופלר ונמצא כי המצב לא השתנה והוריד הבעייתי נסגר ופשוט יש לטפל בפאן האסתטי. שמעתי על טיפול בגלי רדיו. האם אתה ממליץ כיוון שיש לי נימים מרובים וורידונים כחולים גם כן. ואם כן? למי ללכת, איזו רופא אתה ממליץ. האם טיפול בגלי רדיו יעלים את הבעייה או שהנימים יחזרו לאחר זמן קצר שוב ואז זה סתם בזבוז כסף.... תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ שתפני למיל שלי ygalili@gmail.com בשאלה זו

18/07/2011 | 21:59 | מאת: חגית

אני בריאה בדר"כ. בת 22. לפני בערך 4 חודשים התחלתי לסבול מכאבים ברגליים זה התחיל מרגל ימין ואח"כ גם רגל שמאל, סבלתי במשך כחודש וחצי בערך אז הלכתי לאורטופד שבדק ולא מצא כלום, אמר שאני צריכה לעשות יותר פעילות גופנית לאחר מכן, הכאבים נעלמו. לפני מס' ימים התחלתי לסבול שוב מהכאבים הפעם בשתי הרגליים ביחד בשוק התחתונה, תחושה של עיקצוץ ומעט תחושת שריפה ברגליים. הכאבים לא נגרמים אחרי הליכה, או מאמץ מסויים הם קיימים גם שאני כמה בבוקר ולאורך כל שעות היום. קראתי שזה יכול להגירם לקרישה לא טובה של הדם ולהביא לדברים מסוכנים אני ממש מודאגת ומפחדת שזה משהו רציני אני אשמח לשמוע את חוות דעתך ואיזה טיפול אני צריכה לפנות. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. כיון שלא ציינת שיש ורידים בולטים, אני מניח שאין לך. קרישת דם גורמת לנפיחות ברגל או לנפיחות מקומית קשה בוריד. ממליץ שתפני לבדיקת נוירולוג.

18/07/2011 | 14:03 | מאת: הדר

כבר שנתיים שמנסים להבין מה זה הגוש הזה שנמצא אלי באיזור הסופרקלביקולרי משמאל. עקב כאבים במקום ותחושת לחץ על הקלוויקולה פניתי לרופא שלי. הוא הבחין שהגוש פועם. (בהאזנה קיימת אוושה) הוא חושב שזו פיסטולה. מה זה אומר? ומה ההשלכות של זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך פיסטולה הינה מצב של חיבור לא תקין בין עורק לוריד. גוש פועם דווקא יותר מצביע על חשד לקיום מפרצת = אנאוריזמה שזו התרחבות לא תקינה של דופן כלי הדם. ממליץ להיבדק ע''י מומחה לכלי דם ולבצע דופלר אולטרהסאונד של האזור החשוד.

18/07/2011 | 19:42 | מאת: הדר

אעשה זאת בהקדם.

18/07/2011 | 09:33 | מאת: שרונה

שלום רב אני בת 39 , בזמן האחרון קורה לי שאני רואה כתמים ירקרקים צהבהבים על הרגליים בלי שקיבלתי בכלל מכה באותו אזור, הוריד מתפוצץ. זה קרה לי גם ביד אחרי שהרמתי את ביתי בת ה3 הרגשתי מין כאב ואז הופיע לי כתם צהבהב. מה עליי לעשות. עליי לציין כי 8 ימים אחרי לידה של ביתי (שהיא בת 3 כיום) הי י דימום תת עכבישי בראש. ויש לי MTHFR הומוזיגוטית. האם התופעה הזו היא מסוכנת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך MTHFR מעיד על נטייה לקרישה ולא לדימומים כפי שאת מתארת. בכל אופן, ולמרות שהסיכוי לכך אינו גבוה, ממליץ שתפני גם לייעוץ רופא ראומטולוג בשאלה של שבירות קפילרות הקשורה למחלות קולגן [אין טעם לפרט כאן]

15/07/2011 | 21:20 | מאת: איציק

לפני כשלושה חודשים הופיע אצלי דופק חזק בגוף שהייתי כביכול מרגיש אותו בכל הגוף ואף רואה אותו כולל כאבי לב עשיתי את כל הבדיקות האפשריות והכל היה תקין (אקו לב, הולטר לב, הולטר לחץ דם, אק"ג) אבל אני כל היום כמעט מרגיש את הדופק בכל הגוף אני רואה הורידים "קופצים" לפי הדופק וככה גם הבטן זזה לפי הדופק. כל פעם שאני מנסה לישון אני ממש מרגיש אותו באצבעות בראש בידיים אפילו רואה את האצבעות או היד שלי זזות לפי הדופק כמו רעד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איני יודע בן כמה אתה והאם יש לך מחלות רקע או תלונות נוספות אבל ישנם מצבים בהם הדופק מורגש יותר. במצבים כאלה יש הפרש גדול יותר בין לחץ הדם הסיסטולי [הגבוה] לדיאסטולי [הנמוך] קוראים להפרש זה pulse pressure. פנה לרופא המשפחה שלך ובקש שיבדוק בכיוון זה , החל מבדיקות של תפקודי בלוטת התריס דרך בדיקות לפיסטולה עורקית ורידית בכלי הדם הגדולים [אין טעם להסביר כאן יותר אך הוא אמור לדעת מה זה]

אני בן 22, לא סובל ממחלות רקע ולחץ הדם אמנם מעט גבוה (בד"כ 130/85) אבל אני לא חושב שיש הפרשים גבוהים בין הסיסטולי לדיאסטולי. מלבד זאת, עשיתי גם בדיקה לתפקודי בלוטת התריס והיא יצאה תקינה לשאול את רופא המשפחה לגבי בדיקות של פיסטולה עורקית ורידית?

15/07/2011 | 03:35 | מאת: דנה

שלום לך דוקטור, לפני כ3 שבועות התחלתי לסבול מכאב ברגל שמאל.. אני לא עוסקת בפעילות ספורטיבית.. בחורה רזה ובריאה כבת 22 לוקחת גלולות ולא מעשנת.. הלכתי לרופא משפחה שבדק את האזור ולא הצליח להצביע על משהו ממשי- הסיק כי לא מדובר בקריש דם כי אין בצקת.. הופנתי לאורתופד אשר לא מצא כלום בבדיקה שערך.. הכאב ממשיך ואני כעת בטיול בן 3 חודשים בדרום אמריקה.. אני מאוד מפחדת מהכאבים אשר מגיעים בעיקר בסוף היום לאחר הליכות ארוכות.. אני קצת היפוכונדרית לכן אני מאוד חוששת כי מדובר בקריש דם אשר יכול להביא לתוצאה קטלנית..כאשר אני שמה יד על מקום הכאב יש איזשהו דופק מסוים (וריד) ובעת הנחת היד על הדופק והפעלת מעט לחץ הכאב חולף.. מצטערת שאני מלאה בפרטים.. מה בעינייך אוכל לעשות ולבדוק בעצמי במה מדובר? אני מתקשה להירדם בלילות בשל הפחד שמדובר במשהו מסוכן.. אשמח אם תוכל אפילו להדריך אותי במידה מסוימת. אולי אפילו להנחות איזשהו רופא פה כיצד לערוך את הבדיקה.. אני מתה מפחד ומרגישה חוסר אונים..מודה לך מקרב לב. 

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך נשמע שיש לך דלקת בגיד, שריר או עצב וממליץ למרוח משחה מתאימה על האזור [כגון וולטרן אך לא ליותר מ21 יום רצופים] וכן להיבדק כשיתאפשר שוב ע''י אורטופד. קריש דם גורם בד''כ לנפיחות משמעותית. ניתן לזהותו בקלות באמצעות בדיקה פשוטה בשם דופלקס ורידי רגלים. לגבי הכאב, לעיתים חבישה אלסטית יכולה לשפר את התחושות.

13/07/2011 | 23:30 | מאת: ויקי

שלום אני בחורה צעירה ואני נוטלת גלולות אני מודעת לכך שזה מזיק אבל השאלה עד כמה הגניקולוגית פשוט שאלה כמה אני מעשנת ביום בממוצע בערך זה 6 סיגריות ליום ,כאשר באתי לרופאת משפחה היא פשוט אמרה לי שאני יספיק לעשן [אבל זה לא כל כך קל אני פשוט נמשכת לסיגריות אני יודעת שהכל רק בראש וצריך כוח רצון אבל המשיכה יותר חזקה מימני] הייתי מעונינת לדעת איך אני יכולה לשמור על עצמי שלא יתפתחו כרשי דם ואם יש בדיקות שאפשר לעשות או סימנים שאפשר לזהות פשוט להיות יותר רגוע ,או שלחפש דרך רפואית להפסיק לעשן או ליטול גלולות כי זה לא הולך אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי כי אני מאוד לחוצה

שלום לך גלולות ועישון אכן מגבירים בהרבה את הסיכון לקרישי דם. יש בדיקת דם לטרומבופיליה= נטייה לקרישת יתר שאם מוצאים בעיה זו, הסיכון גדל עוד יותר.

11/07/2011 | 16:45 | מאת: רותי

האם טיפול באוסטאופורוזיס עם מלחי סטרונציום עלול להזיק לסובלות מבעיות ורידים? מהו טיפול בקיטור בוורידים? מה המגבלות?

לקריאה נוספת והעמקה

איני מכיר קשר לטיפול שהיזכרת ולורידים. טיפול בקיטור נעשה ע''י החדרת צנתר תחת הרדמה של הרגל לוריד הלא תקין ושיחרור אדי קיטור חם שמרתיחים את הדם וגורמים לכויה פנימית בוריד ובכך לסגירתו. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

11/07/2011 | 14:01 | מאת: ציפי

שלם היום קבלתי את התוצאות לבדיקת דם שלי ומצאתי של ניוטרופיל שלי הוא 74.80% . איך מטפלים בזה? בברכה

איני יודע מה הגבול הגבוה במעבדה שבדקה את הדם. בכל מקרה, אם יש תוצאה חריגה, נהוג לחזור על בדיקת הדם ולהשוות.

11/07/2011 | 11:28 | מאת: אימא

שלום רב, הבת שלי בת שנה וחודשיים.כמעט מהלידה כפות רגליים שלה הכחילו,בייחוד כאשר היא הייתה על הידיים במנח אנכי.כפות רגליים מכחילות עם נקודות אדומות,ברגע במעסים את כף הרגל זה עובר. כשפניתי לרופא ילדים הוא אמר שזה בסדר עד גיל שנה ואין מה לדאוג. בזמן האחרון בנוסף,כפות רגליים התחילו להיות לבנים בייחוד כאשר הרגליים למעלה (כאשר היא משחקת איתם או כאשר אני מחליפה טיטול) וגם ברגע שמעסים זה עובר. לפני כחודש היינו אצל רופאת ילדים ובמקרה באותו זמן כפות רגליים הכחילו והיא שלחה אותנו לא.ק.ג. למרות שה א.ק.ג יצא בסדר היא שלחה אותנו לקרדיולוג ילדים שעשה אקוקרדיוגרמה. ברוך השם הכל היה בסדר וקרדיאולוג אמר שזו כנראה בעיה בכלי דם ובדרך כלל זה עובר עד גיל שנתיים. האמת היא שאני קצת מודאגת,כי בהתחלה אמרו לי עד גיל שנה ועכשיו עד גיל שנתיים. האם יש סיבה לדאגה או שזה דבר ידוע ובהחלט זה יעבור ואין מה לדאוג? או שכדאי לפנות למומחה לכלי דם? לא יודעת אם זה קשור לבת שלי הייתה דיספלזיה קלה בשתי הרגליים,טופלה עם רצועות ורנטגן אחרון הראה שהכל תקין. תודה רבה מראש אימא מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בד''כ כאשר יש בעיה משמעותית בתינוקות, ישנה פגיעה בקצב הגדילה. אם לא ציינת, מניח שגדלה בקצב מניח את הדעת. על כל מקרה, איני יכול לדעת מה הבעיה, ואם הנושא מדאיג אותך, תתייעצי עם רופא הילדים האם יש מקום לבדיקת מומחה לכלי דם

11/07/2011 | 00:54 | מאת: אולג

שלום דר עשיתי לפני שבוע אנגיוגרפיה ועכשיו יש לי שטף דם ליד המקום מתחת לעורק ברגל והוא גדל כל יום בקצת...זה מסוכן?או שזה סימפטום רגיל וזה אמור לעבור בשלב כלשהו או כדי ללכת למיון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אם שטף הדם גדל, ייתכן שיש בעיה של דליפת דם מאזור הצינתור בעורק. ממליץ שתפנה לבדיקת רופא המשפחה בשלב ראשון שיפנה אותך למי שצריך [ייתכן למיון].

12/07/2011 | 13:07 | מאת: אולג

זה יכול להיות מסוכן? כעיקרון דבר כזה אמור לקרות ואז השטף דם נעלם או שהוא לא היה אמור להופיע מלכתחילה?

10/07/2011 | 08:54 | מאת: תמר

בעלי בן 54. סוכרתי. מזה זמן שיש לו סחרחורות. בשבועות האחרונים הוא מופנה לבירורים. רופאה נוירולוגית הפנתה אותי לבדיקת US דופלקס עורקי הצוואר עם שאלה לגבי עדות להפרעה המודינמית. האם הכוונה לרובד טרשתי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הפרעה המודינמית היא הפרעה בזרימת הדם. השאלה היכן ובאיזו עוצמה.

12/07/2011 | 13:18 | מאת: תמר

איני יודעת להגיב על מה שכתב. השאלה שלי, בעצם, היא האם בדיקה זו בעורקי הצוואר יכולה להעלות לגלות רובד? יעבור את הבדיקה ביום ו' הקרוב. אוכל להעלות בפורום זה את התוצאות. מקווה שאוכל לקבל איזשהו מענה.

09/07/2011 | 14:36 | מאת: שחר

היי, אני לא יודע אם זה הפורום הרלוונטי אבל בכל זאת יש לי שאלה . אני בן 27.5 בריא בדרך כלל לפני שבועיים עברתי בדיקת דם עוקרי במיון בעקבות שאיפת עשן בשריפה . רק לאחר 3 ניסיונות במקומות שונים בשתי הידיים הצליחו להוציא לי דם . כבר שבועיים מאז הבדיקה היד השמאלית שלי מאוד כואבת יש לציין הבדיקה הייתה ממש לא נעימה ואפילו כואבת . בכל מקרה היד שלי מתפקדת אבל בתנועות מסויימות אני מרגיש כאב חד ולא נעים . האם זה משהו שצריך לעבור או שעלי ללכת להיבדק ואצל מי ? תודה על התגובה שחר

לקריאה נוספת והעמקה

כוונתך לדם עורקי. ייתכן ובמהלך הדקירות נוצר שטף דם פנימי שלוחץ על עצב וזו הסיבה לכאב. אם הבעיה מחמירה או לא משתפרת בשבועות הקרובים, פנה לבדיקת רופא משפחה בשלב ראשון שיפנה אותך למקום המתאים.

08/07/2011 | 00:52 | מאת: סמי בן טובים

אני בן-28 עברתי צינטור לא טיפולי לפני כמה ימים שבו ראו שיש לי היצרות של 95% במוצא עורק התרדמה הפנימי משמאל וגם טרובוציטים (טסיות דם) 950,000 לכן קבעו לי ניתוח לשבוע אחרי אני קצת חושש. מהם אחוזי ההצלחה בניתוח כזה? האם חייב לעשות ניתוח או שיש פתרון אחר? לאיזה בית חולים מומלץ ללכת במקרה הנ"ל? אני לוקח אספירין קבוע. בנוסף נתנו לי כדורים HYTREA לכמה ימים כדיי להוריד את הטסיות בשביל לעשות את הניתוח. תודה מראש סמי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. מדובר בניתוח נפוץ מאד עם סיכונים נמוכים שקטנים מ6 אחוז של אירוע מוחי חולף או קבוע או אירוע לבבי במהלך או בעקבות הפעולה. יש אפשרות לעיתים לבצע הרחבת בלון עם תומכן, אך את זה צריך לקבוע לפי הממצאים בבדיקות שעברת, והסיכונים דומים לניתוח ולעיתים ההצלחה לשמור את העורק פתוח פחותה לאורך זמן באנשים צעירים יחסית לניתוח.

07/07/2011 | 12:12 | מאת: לימור מאיר

שלום ד''ר יאיר גלילי שאלתי אלייך היא: אני בת 30 ומגיל צעיר יש לי ורידים מכוערים ברגליים מאיזה סיבה הם מופיעים? לעיתים אני סובלת מכאבים ברגליים האם זה שייך ? יש טיפול מונע? אשמך אם תיתן תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

07/07/2011 | 10:36 | מאת: סיגלית גבאי

שמי סיגלית גבאי בת 40 ביצעתי דופלר ברגלים ויש לי בעיה בעורק הראשי ואולי זה מה שגורם לי להרדמויות כאבים ונפיחות ברגלים הבעיה אצלי יותר ברגל ימין.מבקשת לקבל תשובה ועצה לטיפול מתאים אפילו להגיע אליך לטיפול בתודה סיגלית גבאי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. אם הכוונה לוריד ולא לעורק, הרי שניתן לטפל בבעיה של אי ספיקת ורידים. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה. בקשר לפרטים נוספים תוכלי לפנות למייל

בוקר טוב ..עוד שבוע יש לי טיפול בזריקות קצף יש לציין שהבעיה היא אסטטית וקצת רפואית..בחרתי לטפל דרך כללית אסטטיקה..השאלה שלי היא דיי מורכבת- 1.האם מותר עם גלולות מרסילון 2.אני דיי הרבה על הרגליים ובנוסף עושה הליכות וריצות כל ערב. 3.מה הסיכויים שיחזור להיות לי ורידים 4.ובכלל מה סיכויי ההצלחה האם אני סתם זורקת כסף ואחרי שנה זה יחזור? 5.התופעות לוואי שיהיה כתם חום הם שכיחות?

שלום איכות הטיפול תלויה בנסיון שיש למטפל. תופעות הלואי שציינת עלולות להופיע בשכיחות של עד כ40 אחוז כתלות ברוחב הורידים, נרחבות הבעיה ונסיון המטפל. גלולות לרוב מעלות סיכון לקרישים אך הרופא המטפל אמור להתחשב בכך. הסיכוי לחזרה קיים וגם הוא תלוי בנסיון הרופא המטפל וכן בתגובתך לטיפול.

03/07/2011 | 20:31 | מאת: דידי

שלום רב, אני בשבוע ה5 להריוני והיום שמתי לב להרבה ורידים שהופיעו באזור הבטן בעיקר בצידיה,בצידי היריכיים ובפנים הרגליים לכיוון הבטן .העור ממש נראה כשקוף והם בולטים לעין... האם זו תופעה נורמאלית? תודה!!

שלום לך בזמן הריון עלולים לבלוט ורידים בשל לחץ הרחם על ורידי האגן, וכן בשל הורמוני השיליה שגורמים להרחבת ורידים. כל הנ''ל צפוי לרוב להשתפר לאחר הלידה.

שלום, אני בן 30 בכמה שנים האחרונות ארעו לי מספר בודד (פעם בחצי שנה עד שנה) של קרישי דם לעין, כלומר בזמן התופעה יש לי הבהוב בראייה (ראייה משובשת), וזה לא בעין ספציפית אלא בראייה עצמה, כשהייתי אצל רופא עיניים הוא אמר לי בפעם הבאה שזה קורה (אתמול), תיקח כדור אספירין ואם זה יעלם תוך כמה דקות זה קריש דם כנראה (הוא עשה לי בדיקת עיניים ללא קרקעית זה עם הטיפות, כי הייתי צריך לנהוג), אתמול שזה קרה לקחתי וזה באמת נעלם. בהיסטוריית הבדיקות דם שלי יש לי תוצאות של טסיות דם נמוכות (116 עד 137 והיה פעם אחת מעל 150), האם יש קשר ? למי כדאי לי לפנות (המטולוג?) ? מה רמת הסיכון בקרישי דם האלה ? אשמח לקבל חוות דעם כלשהי והמלצות תודה, ארז

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ לפנות לרופא משפחה שישלח אותך לבדיקה שהזכרתי קודם וכן יבדוק באמצעות בדיקת דם לטרומבופיליה אם בסמכותו או שישלח אותך להמטולוג, האם יש נטייה לקרישים.

03/07/2011 | 15:44 | מאת: ארז

שלום, אני בן 30 בכמה שנים האחרונות ארעו לי מספר בודד (פעם בחצי שנה עד שנה) של קרישי דם לעין, כלומר בזמן התופעה יש לי הבהוב בראייה (ראייה משובשת), וזה לא בעין ספציפית אלא בראייה עצמה, מבירור שעשיתי אמרו לי בפעם הבאה שזה קורה (אתמול), תיקח כדור אספירין ואם זה יעלם תוך כמה דקות זה קריש דם, אתמול שזה קרה לקחתי וזה באמת נעלם. בהיסטוריית הבדיקות דם שלי יש לי תוצאות של טסיות דם נמוכות (116 עד 137 והיה פעם אחת מעל 150), האם יש קשר ? למי כדאי לי לפנות (המטולוג?) ? מה רמת הסיכון בקרישי דם האלה ? אשמח לקבל חוות דעם כלשהי והמלצות תודה, ארז

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממליץ שתעבור בהקדם האפשרי בדיקה בשם דופלקס עורקי קרוטיד על מנת לזהות את מקור הקרישים. אם שם אין בעיה, אתה צריך לעבור בהמשך בדיקות נוספות כמו אקו לב וTEE. כמו כן CT מוח. הכל כמובן במסגרת מעקב רופא מומחה.

03/07/2011 | 10:18 | מאת: אורי

ד"ר יאיר שלום, רציתי לשאול ולברר על הסכנות והדרכים להימנע מהן כאשר פותחים וריד. אסביר קודם ואגיד שהיני מדבר על מסגרת צה"לית ומדובר כאן בקורס חובשים, והשאלה נשאלת מתוך הרצון להימנע מסכנות כאשר נתנסה בדבר בעתיד, לשם תירגול. באותה הזדמנות הייתי רוצה לשאול על הסכנה שבאיבוד הדם במהלך התהליך וכמה חמור הוא מצב של עילפון לאחר סיום התהליך, כאשר אין סכנת נפילה. אני מקווה שהשאלות שלי הן במקום למרות שכנראה שאדע את התשובות בעתיד, במסגרת הקורס. הסיבה שאני מחפש את התשובות כבר עכשיו היא עקב התנסות שלי עם עילפון בימים האחרונים. אשמח לתשובה ומודה לך מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יש אנשים שלאחר שדוקרים אותם במחט רפואית או מחדירים עירוי, נוטים להתעלף בשל תגובה משולבת רגשית עצבית. . הדרך להמנע מכך היא לתת לאדם לשבת שתי דקות לפני שעומד וגם כאשר עומד, להשגיח עליו בדקות הראשונות. סיכונים מהחדרת עירוי הם זיהום אתר ההחדרה, קריש דם שטחי עם דלקת - טרומבופלביטיס , יציאת העירוי בשל קיבוע לא מתאים ואז דמם חופשי.

שלום, מעל חצי שנה אני סובל מבעיית צריבה \ שריפה במקומות בגוף נפיחות וחום קבוע בגפיים ובאשכים, כאשר הצריבה היא רנדומלית והחום לעיתים פוסק. הסיפור שלי הוא מורכב ומסובך ואפילו נשמע קצת לא הגיוני ופסיכי אבל זה לא המצב, המצב הוא שהתחילה בעיה שלדעתי ולתחושתי פשוט התפתחה לה, לא הכל קרה בבת אחת. לדעתי זה איזה חיידק, הבעיה הכי גדולה היא שהרופאים שמלווים אותי לא בדיוק יודעים איך לאבחן אותה - ולדעתי הטיפול שאני מקבל הוא לא מועיל, מזיק ומיותר אני פונה לפורום בנסיון לספר את הבעיה שלי לתפוצה רחבה של רופאים ואולי כולם כאן ביחד יוכלו להוביל אותי לפתרון, אז בקשתי אליך אם תוכל גם להפנות את הסיפור לגורמים שנראים לך שיכולים לעזור לפני חצי שנה קיימתי יחסי מין מזדמנים עם מישהי, באמצע קיום היחסים ירד לי וכשיצאתי גיליתי שהקונדום נשאר בתוכה, מאז התחיל לשרוף\ לצרוב לי בפתח האיבר בערך מאותו רגע נבדקתי כל בדיקה אפשרית, מספר בדיקות דם כולל מחלות מין מכל מה שאפשר לבדוק בדם \ או בשתן\ PCR נבדקתי EMG ויטמין B12 עשיתי MRI גב תחתון, לא נמצא כלום, הכל תקין. מאז כבר זה הלך והתגבר, השריפה \ צריבה עברה לאשכים - לא מעט פעמים הרגשתי כאילו נוטפת לי מן זיעה מבפנים (משק האשכים). לאחר מכן (כל תהליך התקדם בהפרש של שבועיים) כבר התחיל לצרוב \ לשרוף באצבעות כף רגל שמאל (בעיקר כשאני עם גרביים \ נעליים - שמתי לב שכשאני יחף זה כמעט ולא קורה) אחרי זה כבר עבר לכף יד שמאל,ולאחר מכן בימין,אני מרגיש את הכפות ידיים שלי חמות (ביחס לחום גוף שלי וגם כשאחרים נוגעים בי שמים לב לחום) במקביל נבדקתי אצל נוירולוג מומחה - שתמך במה שהרופא משפחה שלי כבר הציע - טיפול באלטרול כי לדעתם זה משהו נוירולוגי - אני בטוח שזה לא, אני מכיר את עצמי - אבל בכל זאת, טופלתי טופלתי על ידי אורולוג מומחה מנהל מחלקה בבית חולים שאמר שיש דלקת יותרת האשך שנמצאת בדעיכה ולאחר בדיקה וטיפול באנטיביוטיקה ציפרו ודוקסילין במשך חודש, אמר שהבעיה מאחריי והכאבים \ צריבות זה משהו שיחלוף... אני בטוח שהטיפול לא הועיל ולהיפך יש לי תחושה שהוא רק הזיק, כי מאז התנפחו לי הורידים באשכים וגם אשך שמאל גדל לדעתי מה שגרם לכך זה השילוב של דוקסלין עם הציפרו, כי שבועיים לאחר המקרה הייתי ברפואה דחופה בקופת חולים וכבר טופלתי בציפרו בלבד שאגב די פתר את בעיית הצריבה בעטרה בזמן שטופלתי אבל כשסיימתי את הטיפול הכל חזר נבדקתי באולטרסאונד באשכים במחלקה של האורולוג המומחה - ולטענתו הכל תקין, מבחינתו סיימתי את הטיפול אצלו. המצב הוא שלמרות שמבחינת האורולוג הכל תקין אצלי הנפיחות עדיין קיימת והתופעות בגוף עדיין קיימות ורופא המשפחה שלי שמכיר אותי המון זמן (וגם את האיבר שלי מבדיקות שלא קשורות ועוד לפני המקרה) איבחן דווקא שכן יש נפיחות בורידים ובאשכים ושלא יכול להיות שהאולטרסאונד יצא תקין, הוא שלח אותי לבדיקה נוספת, אותה עוד לא עברתי. עדיין יש לי תחושה כאילו נוטפת זיעה מבפנים עדיין נפוח באשך שמאל ולדעתי גם אשך ימין נעשה קטן והם פשוט לא במקום שלהם. אבל עד אז אני פונה אליך, כי אני פשוט מרגיש שאני נופל בין הכסאות וזה פשוט משגע אותי, אני יודע מה אני מרגיש, אני מאוד טכני ולדעתי אני מאוד ברור בהסברים של התחושות שלי אבל פשוט לא מאבחנים את הבעיה שלי נכון, ועד שכן יאבחנו - אני מפחד שזה כבר יהיה מאוחר מדי חשוב לי להדגיש, שהנוירולוג והאורולוג הביעו דעה על סמך בדיקה חיצונית יידע ונסיון (התסכלות בלבד) למעט בדיקה בפי הטבעת על ידי האורולג שנמצאה תקינה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הצריבות בעור יכולות להיגרם מסיבה נוירולוגית לכן ממליץ שתפנה לחוות דעת של נוירולוג נוסף. לגבי הנפיחות באשך, ממליץ שתפנה לאורולוג אחר ותבקש אולטרהסאונד אשכים בשאלה של ווריקוצל.

30/06/2011 | 14:19 | מאת: אבי26

בת 28 בריאה בד"כ. בעברי כאבי פרקים בכפות הידיים ובשוק כתוצאה מקור. מזה כשלושה חודשים שאני סובלת מכאבים בברך ימין ומאחוריה עם הקרנה לאזור הירך. הייתי אצל אורטופד והוא אמר שהוא חושב שזה כונדרומלציה ושלח אותי לפיזיותרפיה. לאחר החמרה אזור הברך עם נפיחות וכאבים עמומים גם בעלייה במדרגות, גם בשינה וכו' שאלתי והומלץ לי ללכת לראומטולוג כי יכול להיות שזו בעיה ראומטית. קבעתי תור לראומטולוג אבל התור שלי רק באוגוסט. בינתיים הומלץ לי גם ללכת לרופא כלי דם (אני אחות מתחילה במקצועי...)ויודעת קצת על בעיות אפשריות. ללא ורידים בולטים על פני העור אך יודעת שזו יכולה להיות בעיה בוורידים העמוקים. רציתי לשאול מה ניתן לעשות להקלה זמנית על כאבים מלבד נטילת ארקוקסיה, אופטלגין וכו'? האם ייתכן שזו אכן בעיה הקשורה לכלי דם? האם לבקש מרופאת המשפחה הפנייה לדופלר כלי דם או שזה ניתן רק ע"י רופא כלי דם? האם באמת יש טעם שאגש לרופא כלי דם? אשמח לתשובתך בהקדם. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לפי תאורך נשמע שמדובר בבעיה אורטופדית או ראומטולוגית. בינתיים ממליץ שתמרחי משחת וולטרן למשך לא יותר מ3 שב' רצוף.

29/06/2011 | 09:35 | מאת: אילנית

שלום אני סובלת מבעיות לחץ דם, כולסטרול וסוכרת. בשנה האחרונה עברתי מהפך תזונתי שבזכותו כל הערכים שלי מאוזנים והפסקתי לקחת כדורים, מלבד נורמילול 25 מ"ג. בתקופה האחרונה בכל פעם שאני שותה את הכדור אני מרגישה שלחץ הדם שלי יורד ואני מרגישה לא טוב. בשבוע וחצי האחרונים החלטתי להפסיק לקחת את הכדור בניגוד להמלצת הרופא. אני כל יום מודדת את לחץ הדם והוא מאוזן ויותר מזה אני מרגישה מצויין. השאלה היא מדוע אסור להפסיק את כדורי לחץ הדם ואיזה נזק זה יכול לגרום?

אם לחץ הדם אינו גבוה גם בלי כדור, ניתן להפסיק אבל ממליץ לתאם זאת עם הרופא המטפל

29/06/2011 | 21:11 | מאת: אילנית

השאלה היא מדוע הרופא המליץ לא להפסיק? יותר מזה, הוא אמר אפילו שלחץ הדם שלי מאוזן אני תמיד יאלץ לשתות כדור. איזה נזק יכול להגרם מהפסקת נטילת כדור לחץ דם?

שלום דוקטור לאבי יש בעיה של חסימה מעבר דם ברגליים ומפחד לעשות ניתוח עקב חשש מקטיעה חלילה עקב היותו מבוגר 75. שאלתי האם ישנם דרכים נוספות לטיפול בבעיה זו לפני ניתוח אשמח לתשובה מהירה תודה בני

שלום לך יש מצבים בהם ניתן באמצעות צינתור עם הרחבת בלון לבצע פתיחה של הקטע החסום. האפשרות לטיפול זה תלויה הן בנירחבות החסימה והן ביכולת ונסיון הרופא המצנטר.