כנראה קריש דם בעין (או מאחורה) וטסיות נמוכות

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

03/07/2011 | 16:02 | מאת: ארז

שלום, אני בן 30 בכמה שנים האחרונות ארעו לי מספר בודד (פעם בחצי שנה עד שנה) של קרישי דם לעין, כלומר בזמן התופעה יש לי הבהוב בראייה (ראייה משובשת), וזה לא בעין ספציפית אלא בראייה עצמה, כשהייתי אצל רופא עיניים הוא אמר לי בפעם הבאה שזה קורה (אתמול), תיקח כדור אספירין ואם זה יעלם תוך כמה דקות זה קריש דם כנראה (הוא עשה לי בדיקת עיניים ללא קרקעית זה עם הטיפות, כי הייתי צריך לנהוג), אתמול שזה קרה לקחתי וזה באמת נעלם. בהיסטוריית הבדיקות דם שלי יש לי תוצאות של טסיות דם נמוכות (116 עד 137 והיה פעם אחת מעל 150), האם יש קשר ? למי כדאי לי לפנות (המטולוג?) ? מה רמת הסיכון בקרישי דם האלה ? אשמח לקבל חוות דעם כלשהי והמלצות תודה, ארז

ממליץ לפנות לרופא משפחה שישלח אותך לבדיקה שהזכרתי קודם וכן יבדוק באמצעות בדיקת דם לטרומבופיליה אם בסמכותו או שישלח אותך להמטולוג, האם יש נטייה לקרישים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם