קריש דם בכבד ובכיס המרה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

22/07/2011 | 16:21 | מאת: אגם

שלום דוקטור, בעלי במשך שבוע ימים סבל מכאבי בטן מאוד קשים ורק לאחר שבוע אישפזו אותו בבית החולים ושם גילו בסיטי שיש לו קריש דם בכבד ובכיס המרה, הוא אושפז בכירורגיה ואמנם נותנים לו לוריד חומר מדלל דם ומשככי כאבים אך נאמר שהם לא יודעים ממש איך לטפל בזה, וזהו מצב די נדיר ואני מאוד מודאגת כי לאחר 2 ימי אישפוז חלה הדרדרות- לפי בדיקות הדם והכדוריות הלבנות המספר עלה ל- 15000. האם ידוע ברפואה איזשהוא טיפול מתאים ובכלל מה עושים במצב כזה? אני פוחדת שחס וחלילה המצב יסתבך. אודה לתשובתך הדחופה מאוד. שבת שלום

שלום אכן המצב שתיארת אינו פשוט ולעיתים עלול להסתבך. מצד אחד צריך לאתר את הסיבה לקרישים. לדוגמה, האם קיימים קרישי דם בלב שנסחפו משם לאתרים שציינת ומצד שני צריכים לטפל. הטיפול יכול לכלול תרופות ממיסות קרישים ונוגדות קרישה. הכל לפי ממצאי הבדיקות ושיקולי הצוות המטפל.

מנהל פורום ורידים וכלי דם