כתם פורט ויין

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

23/07/2011 | 19:25 | מאת: שרית

שלום רב, לפני שלושה חודשים נולד בננו הבכור עם כיתה לידה מעל עין שמאל. רופאת בית החולים אשר איבחנה אותו (כחודשיים לאחר הלידה), טענה כי מדובר בכתם פורט ויין ושקוראים לזה גם "נשיקת מלאך". בעלי ואני חיפשנו מידע באינטרנט וראינו כי נשיקת מלאך וכתם יין הם שני דברים שונים לחלוטין. נשיקת מלאך סבירה לעבור ואילו כתם יין לא, ובנוסף יכולים להתלוות אליו מס' תסמינים מאוד מדאיגים. בנוסף, בחודש שעבר מאז האבחון ראינו שצורת הכתם משתנה (לעיתים נראים בה "איים" לבנים בצדדים) וגם הצבע משתנה- לעיתים בהיר יותר. נשמח מאוד לקבל מידע נוסף, אנחנו מאוד מבולבלים. בתודה, שרית בלמס

שלום המונח המדוייק יותר הוא המנגיומה, ולרוב יש שיפור ספונטני בלא צורך בטיפול במהלך שנות הילדות.

מנהל פורום ורידים וכלי דם