דפיקות חזקות בכל הגוף

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

15/07/2011 | 21:20 | מאת: איציק

לפני כשלושה חודשים הופיע אצלי דופק חזק בגוף שהייתי כביכול מרגיש אותו בכל הגוף ואף רואה אותו כולל כאבי לב עשיתי את כל הבדיקות האפשריות והכל היה תקין (אקו לב, הולטר לב, הולטר לחץ דם, אק"ג) אבל אני כל היום כמעט מרגיש את הדופק בכל הגוף אני רואה הורידים "קופצים" לפי הדופק וככה גם הבטן זזה לפי הדופק. כל פעם שאני מנסה לישון אני ממש מרגיש אותו באצבעות בראש בידיים אפילו רואה את האצבעות או היד שלי זזות לפי הדופק כמו רעד

שלום איני יודע בן כמה אתה והאם יש לך מחלות רקע או תלונות נוספות אבל ישנם מצבים בהם הדופק מורגש יותר. במצבים כאלה יש הפרש גדול יותר בין לחץ הדם הסיסטולי [הגבוה] לדיאסטולי [הנמוך] קוראים להפרש זה pulse pressure. פנה לרופא המשפחה שלך ובקש שיבדוק בכיוון זה , החל מבדיקות של תפקודי בלוטת התריס דרך בדיקות לפיסטולה עורקית ורידית בכלי הדם הגדולים [אין טעם להסביר כאן יותר אך הוא אמור לדעת מה זה]

17/07/2011 | 14:01 | מאת: איציק

אני בן 22, לא סובל ממחלות רקע ולחץ הדם אמנם מעט גבוה (בד"כ 130/85) אבל אני לא חושב שיש הפרשים גבוהים בין הסיסטולי לדיאסטולי. מלבד זאת, עשיתי גם בדיקה לתפקודי בלוטת התריס והיא יצאה תקינה לשאול את רופא המשפחה לגבי בדיקות של פיסטולה עורקית ורידית?

מנהל פורום ורידים וכלי דם