גלולות ועישון

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

13/07/2011 | 23:30 | מאת: ויקי

שלום אני בחורה צעירה ואני נוטלת גלולות אני מודעת לכך שזה מזיק אבל השאלה עד כמה הגניקולוגית פשוט שאלה כמה אני מעשנת ביום בממוצע בערך זה 6 סיגריות ליום ,כאשר באתי לרופאת משפחה היא פשוט אמרה לי שאני יספיק לעשן [אבל זה לא כל כך קל אני פשוט נמשכת לסיגריות אני יודעת שהכל רק בראש וצריך כוח רצון אבל המשיכה יותר חזקה מימני] הייתי מעונינת לדעת איך אני יכולה לשמור על עצמי שלא יתפתחו כרשי דם ואם יש בדיקות שאפשר לעשות או סימנים שאפשר לזהות פשוט להיות יותר רגוע ,או שלחפש דרך רפואית להפסיק לעשן או ליטול גלולות כי זה לא הולך אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי כי אני מאוד לחוצה

שלום לך גלולות ועישון אכן מגבירים בהרבה את הסיכון לקרישי דם. יש בדיקת דם לטרומבופיליה= נטייה לקרישת יתר שאם מוצאים בעיה זו, הסיכון גדל עוד יותר.

מנהל פורום ורידים וכלי דם