רגליים מכחילות עם סימנים אדומים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

11/07/2011 | 11:28 | מאת: אימא

שלום רב, הבת שלי בת שנה וחודשיים.כמעט מהלידה כפות רגליים שלה הכחילו,בייחוד כאשר היא הייתה על הידיים במנח אנכי.כפות רגליים מכחילות עם נקודות אדומות,ברגע במעסים את כף הרגל זה עובר. כשפניתי לרופא ילדים הוא אמר שזה בסדר עד גיל שנה ואין מה לדאוג. בזמן האחרון בנוסף,כפות רגליים התחילו להיות לבנים בייחוד כאשר הרגליים למעלה (כאשר היא משחקת איתם או כאשר אני מחליפה טיטול) וגם ברגע שמעסים זה עובר. לפני כחודש היינו אצל רופאת ילדים ובמקרה באותו זמן כפות רגליים הכחילו והיא שלחה אותנו לא.ק.ג. למרות שה א.ק.ג יצא בסדר היא שלחה אותנו לקרדיולוג ילדים שעשה אקוקרדיוגרמה. ברוך השם הכל היה בסדר וקרדיאולוג אמר שזו כנראה בעיה בכלי דם ובדרך כלל זה עובר עד גיל שנתיים. האמת היא שאני קצת מודאגת,כי בהתחלה אמרו לי עד גיל שנה ועכשיו עד גיל שנתיים. האם יש סיבה לדאגה או שזה דבר ידוע ובהחלט זה יעבור ואין מה לדאוג? או שכדאי לפנות למומחה לכלי דם? לא יודעת אם זה קשור לבת שלי הייתה דיספלזיה קלה בשתי הרגליים,טופלה עם רצועות ורנטגן אחרון הראה שהכל תקין. תודה רבה מראש אימא מודאגת

שלום לך בד''כ כאשר יש בעיה משמעותית בתינוקות, ישנה פגיעה בקצב הגדילה. אם לא ציינת, מניח שגדלה בקצב מניח את הדעת. על כל מקרה, איני יכול לדעת מה הבעיה, ואם הנושא מדאיג אותך, תתייעצי עם רופא הילדים האם יש מקום לבדיקת מומחה לכלי דם

מנהל פורום ורידים וכלי דם