אחי סובל מתסחיף ריאתי

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

29/07/2011 | 14:48 | מאת: נתי

במהלך טיסה לתאילנד החל להרגיש כאבים עזים בצלעות לאחר לילה סבל מקשיי נשימה,חוסר חמצן,בבית חולים גילו לו קריש דם בריאות ונותנים לו מדלל דם האם אחי בסכנת מוות? יש פתרון לזה? מה עושים עכשיו? הוא בטיפול נמרץ האם הוא הגיע בזמן לבית החולים?

שלום תסחיף ריאתי עלול אכן לסכן חיים אך איני יודע האם מצבו של אחיך מסוכן או לא בלי שאקבל נתונים נוספים על מצב הכרתו, מצב ריוויון החמצן בדם , לחצי הדם שלו ועוד. הטיפול המקובל הוא אכן טיפול בתרופות נוגדות קרישה שמפחיתות את התפשטות הקריש. יש מצבים בהם נותנים טיפול ממיס קרישים = טרומבוליטי ישירות לעורק הריאה, אך איני בטוח שמבצעים טיפול זה בתאילנד.

מנהל פורום ורידים וכלי דם